Total viktnedgång runt 20 kg!

Jomenvisst! Som rubriken lyder så kan jag nu säga att jag gått ner över 20 kg sedan jag började denna dietresa tillsammans med Clas i Februari. Han har inte (!) dietat, ha ha, men han har hjälpt mig att lägga upp en kostplan som har fungerat för mig. 20 kg låter så brutalt mycket… och det är det iochförsig… ca en fjärdedel av mig själv har jag ju nu lyckats göra mig av med!

Jag har skrivit det förr, men väljer att understryka det än en gång – jag rekommenderar INTE att gå upp överdrivet mycket i vikt efter en tävlingssatsning (eller någonsin). Jag ser inga direkta fördelar med att väga 20-25 kg över tävlingsvikt, man är tung och det är en stor belastning för kroppen att hantera detta både i vardagen och under styrketräning/konditionsträning. Självklart ska både män och kvinnor men framförallt just kvinnor se till att återfå en viss fettmängd då ju denna hör samman med produktion av viktiga hormoner såsom östrogen. Men det räcker med ”lagom”, man måste inte barka alldeles åt helvete långt iväg! Därav blir troligen min största utmaning inte att ta mig i mitt livs form utan snarare tiden efter denna diet, det vill säga att finna en balans och en viktstabilitet kring ca 10-12 kg över tävlingsvikt. No more, no less!

Nedan bild på mig runt 80 kg och bild på mig runt 60 kg. Jag tycker inte att jag ser ”fet” ut bara för att jag väger över 80 kg, jag trivs med min kropp även på dessa viktnivåer, men det optimala för mig, har jag kommit fram till, är att ligga någonstans runt 70 kg ”off season”. På bild nummer två ser ni mig som jag ser ut idag! Denna form är inget jag varken vill eller kan hålla en längre period utan enbart en form jag har under denna dietperiod, det vill säga några veckor till. Detta är inte en sund fysik då jag har alldeles för lite fett på kroppen för att vara kvinna. Dock vet jag att detta är under en begränsad tid och jag har både en plan och ett mål. När jag uppnått mitt mål så kommer jag att sträva efter att sakta (för att inte chocka kroppen) återgå till min ”nya” off season-form! 🙂 Vi får väl se om jag lyckas denna gång, jag har misslyckats tidigare men förhoppningsvis lärt mig massor utav det också, så känns det iallafall idag.

linnea fluff.jpg

Linnea i vintras, +80 kg
IMG_20140903_064335[1].jpg

Linnea idag, drygt 60 kg.

Så är det med den saken! Nu ligger mitt fokus på att tappa några ynka kilo till i fett. Av min lilla dietplan återstår ca 5 veckor, så det ska vi nog klara av! 🙂

IMG_20140901_065847[1].jpg

Tar hjälp av proffs som Arnold när jag tränar! 😉
IMG_20140901_123953[1].jpg

Formstatus på tvättbrädan!
IMG_20140901_220547[1].jpg

Älskade djur! Hann med en kvällspromenad med min fina vän Maria och hennes 2 jyckar häromkvällen. Magiskt vacker höstkväll.

Igår spelades första avsnittet av Body Radio in med mig och Kenny Dahlström som värdar! Stay Tuned 15 September då det släpps för allmänheten! 😀

IMG_20140902_193856[1].jpg

Body Radio in the making! 🙂
IMG_20140903_060941[1].jpg

Leg Day!

I morse brände jag av ett benpass och en indoor walking-klass innan jobbet, en mycket bra start på dagen helt enkelt! 🙂

Jag har verkligen börjat älska att träna på just morgnarna. Dels så har jag mycket energi då (från gårdagens matintag) OCH så passar det utmärkt i min planering. Att ha träningen gjord på morgonen är mycket smidigt för min del helt enkelt! Risk finns nämligen att jag är galet trött efter en lång dag på jobbet, och då är det skönt att ha styrketräningen gjord och istället lägga tid på att gå en långpromenad med djuret exempelvis! Planering är som jag alltid säger A och O när det kommer till en extremdiet. Planering underlättar och möjliggör att följa sin exakta diet- och träningsplan.

Och varför dietar jag så jäkla hårt då kan undras? Många har säkert funderingar kring detta och undrar om jag ska tävla eller om jag bara tar mig i knallform eller vad jag har för mig… svaret på detta får Ni liiiite längre fram! 😛 Så håll utkik här på bloggen för rätt vad det är så avslöjar jag nog mina planer här ska Ni se! 🙂

IMG_20140901_154753[1].jpg

#dietface 😉

Kärlek & Respekt,
Linnea