Lisa Ivarsson

Lugnet före stormen, eller?

i dag, 00:55 av lisaaivarsson

Godkväll!


Eller ja, kväll och kväll, klockan är snart 01 denna lördag. Det är så jag jobbar när jag ställer om till nattrytm igen efter helgen. Jag har faktiskt gjort det sedan jag började arbeta natt för 3 år sedan, varit vaken på dagtid när det är helg. För mig känns det konstigt att ligga och sova mitt på en lördag när alla andra är lediga, därför tar jag tillfället att vara social och se dagsljuset när jag får chansen och hitills funkar det bra, även på diet. Fredagarna blir cirka 10-12h vakentid, medans under söndagen har jag 22h vakentid, därav en extra vanlig dietmåltid på den långa dagen.


Nåväl, denna helgen har varit superlugn och skön, vilket jag verkligen behövt! Tidigare i veckan har jag varit ganska stressad. Jag vet inte riktigt varför men tror det var hjärnspöken, formnoja och att jag var allmänt låg. Men den känslan släppte i torsdags och sen dess har jag bara varit cool lugn!

I fredags vaknande jag runt 15.00, åt min frukost, tränade och sen var jag bara hemma och chilla, åt mina måltider och kollade över min packning inför nästa helg. En sak till, jag började kolla på en serie! Det är inte likt mig då jag inte brukar ha en ledig stund till det, jag minns inte när det var senast! Det var så skönt att bara släppa allt och kolla på några avsnitt och slappna av. Seven Seconds heter den och jag tycker den är bra änsålänge! Har ni sett den?

Idag lördag sov jag ut till runt 09, gick upp och körde morgoncardio/mage på gymet och sedan satte jag mig och åt frukost där i lugn och ro. Gick hem för att duscha, äta och åka vidare på 1,5 h massage. Jag rekommenderar att gå på massage, alla dagar i veckan. Nej men minst en gång i månaden. Det gör underverk! Speciellt på diet - låt kroppen få tillbaka lite kärlek. Idag fokuserade vi extra mycket på framsida och utsida lår.

Efter massagen åkte jag ut till öarna och hälsade på familjen och min pojkvän under kvällen, och nu sitter jag här, precis ätit mitt kvällsmål och ska snart sova.


Det går inte lång tid innan jag tänker på kommande vecka och nästa helg. Imorgon får jag reda på hur vi ska lägga upp min sista vecka innan Better Bodies Challenge! Jag är så otroligt nyfiken och taggad! Jag känner mig redo, i fas och ett lugn i kroppen. Detta kommer bli så kul! I veckan kommer jag även fixa fransar, naglar och mitt hår vilket jag älskar. Jag kommer ta dag för dag och behålla mitt fokus som jag har just nu. Det är dags att glida in i mitt första delmål. På fredag rullar bilen mot Stockholm, det är en magisk känsla.


Men nu ska jag hoppa i säng, längtar redan efter frukosten imorgon, hihi! Jag ville bara uppdatera er lite.

frukost.jpg
Min älskade frukost! Havregrynsgröt, kasein och omelett gjord på äggvita. Jag ser fram emot när jag kan toppa gröten med lite fröer, nötter, jordnötssmör, hallon eller banan när jag inte är på diet längre, men den tiden kommer. Nu njuter vi av dietens charm.
backpose.png
En bild tagen ifrån veckan, då jag körde axlar, bröst och mage. Platt som en pannkaka!

5 veckor kvar till Sweden Grand Prix vänner!


Kram Lisa

Kommentera

Ni frågar, jag svarar!

2018-03-16 07:00 av lisaaivarsson

Hej kära ni!


Jag tänkte svara på lite frågor ifrån tävlingen här på Body där du varje vecka kan vinna biljetter till Sweden Grand Prix! Hur bra!? :D


Hur lägger ni planeringen med arbete sista veckan inför tävling? Tar ni ledigt eller arbetar ni hela vägen in?

Jag har ledigt från onsdag morgon till måndag kväll när tävlingen är på lördagen. Dock kommer jag vara helt ledig mellan Sweden Grand Prix och Battle of Scandinavia som ligger helgerna efter varandra. Detta är för att jag vill inte störa min kropp genom att jobba två nätter mitt uppe i allt. Så mitt tips, var ledig några dagar innan och någon dag efter tävling för att inte känna stress kring jobb.


Bästa tipsen för att hantera stress, nervositet och eventuella "förväntningar" på en utifrån inför en tävling?
Hur kan man på bästa sätt förbereda sig psykiskt sista dagarna innan scenen ? Vad bör man försöka sätta mindsetet på och fokusera mer/mindre på?

Fokusera på rätt saker. Jämför dig inte med andra, om du gör det ändå, ta bort Instagram/Facebook eller andra sociala medier som stör dig över en dag och känn skillnaden. Jag har testat och jag får så mycket mer lugn i kroppen och ännu mer fokus på mig själv!
Strunta i vad andra har för förväntningar på dig, det kan till och med vara så att du inbillar dig att folk har höga förväntningar men i själva verket så har dom inte det. Arbeta på att vara den bästa versionen av dig själv. Det är en bedömningssport, glöm inte det. Placering speglar inte din personlighet. Fokusera på dig själv, du gör detta för din egna skull och för att det är kul! Om inte, så kanske du inte ska tävla. Så tänk efter innan du bestämmer dig för att tävla varför du ska göra det :)
Att vara nervös tror jag är bra, till en viss del. Det betyder att man tar saken seriöst. Men om du är väldigt nervös, försök tänk på annat. Lyssna på en podd som inte handlar om just träning, kolla på en film och låt den fånga dig till en annan värd för en stund eller gör något annat som inte alls har med tävlandet att göra så du får en liten paus för en stund och kan tänka på annat.
Håll dig till planen, lyssna på din coach. Gör jobbet och låt inte hjärnspökena ta över om dem kommer.


Kan man bli nerdömd pga för stor tävlingsbikini?
Jag är ingen domare så jag har inte exakt facit på denna frågan men jag kan svara utefter vad jag tror. En bikini ska hjälpa till att framhäva din fysik på bästa sätt. Om du till exempel har en för stor bikini som täcker för mycket av din gluteus kan det på så sätt dölja dina bra sidor som du ska visa upp. Det är mycket som spelar in i bedömningen på varje atlet men för att ha ''The total package'' krävs det att du har en bikini utefter dina mått. Det är också därför jag tidigare rekommenderat att du skräddarsyr din bikini.


Hur många år har du tränat styrketräning och har du utövat någon annan sport tidigare?
Jag har varit medlem på olika gym under 8-9 år nu. Det har varierat på hur seriöst det har varit. Såklart har jag tränat på bra varje gång jag varit på gymmet, det är därför jag går dit, men när jag var 17-18 år var jag inte så utvecklad. Det har tagit tid och det blir bättre med åren. I början var det mer styrka/kondition under en period men ganska snart gick det över till styrketräning när jag började få mer kunskap om det. I gymnasiet studerade jag anatomi och träningslära samt att jag fick mer kunskap och erfarenhet från vänner. Jag har ridit i 8 år men slutade när jag fick flytta till Varberg för att studera på gymnasiet. Min syster har hästar och jag älskar att få komma dit och rida.

Skärmavbild 2018-03-15 kl. 22.29.45.png
Nästa helg är det dags för min första tävling denna säsong!

Kram Lisa

Kommentera

Tiden efter diet

2018-03-14 07:00 av lisaaivarsson

Hej!


Jag tänkte ta upp lite om hur jag tänker mig att jag ska gå tillväga efter dieten, vilket passar bra vi fått in en fråga just om det.


''Har ni satt någon planering för hur ni ska träna & äta efter tävlingen. För att komma i en hälsosam balans?''


När det kommer till maten vill jag dra nytta av näringsrik och hälsosam mat precis som jag gör nu, men med lite mer frihet och i mängden mat på tallriken. Kroppen kommer vara som en svamp och då vill jag självklart samarbeta på ett bra sätt och ge kroppen den näring som den behöver. Jag vill inte hamna i socker- och skäpmatfällan, vilket jag gjorde efter förra dieten. Nu har jag en del erfarenhet och vet hur det kommer kännas mentalt efter en avslutad diet. Majoriteten av dem som tävlar, speciellt dem som kör sin första tävling, känner en viss tomhet när allt är över. Det är inte konstigt eftersom man har varit så målinriktad under flera månader och ätit strikt efter ett kostschema. Man kan få en känsla av ''Och nu då?''.


Mitt tips för att undvika att hamna i osunda kostvanor och att äta allt man ser i sin väg är att ta hjälp av sin coach ytterligare 1-2 månader för att sakta gå upp i vikt och hitta tillbaka till en balans i kroppen. Men om du vill köra på egen hand så kan jag rekommendera att fortsätta med dieten men succesivt minska på din cardio och öka dina kalorier. Låt din kropp & knopp hänga med i din viktuppgång, för upp i vikt ska du, en tävlingsform är ingen hållbar livsstil. Lyssna på kroppen, är du hungrig eller är du bara sugen? Tänk ett steg längre. Visst vill du ge din kropp näringsrik mat som optimerar din träning och främjar din hälsa? Om du är sugen på skräpmat, ställ dig frågan, hur mår du efter du ätit det? Självklart kan du välja att äta den maten du verkligen är sugen på till en lagom mängd när det är helg eller på festligheter men fortsätt gärna med clean mat på vardagarna. Försök att se vägen tillbaka till vardagsformen som ett projekt, precis som du sett din tävlingsdiet.
Jag vet inte vad som passar dig bäst och vad du vill, men jag talar utifrån mina egna erfarenheter.


Än har jag inte bestämt om jag ska ha min coach till hjälp efter tävlingen eller om jag ska styra min kost själv. Just nu håller jag på att bolla mina tankar lite med mig själv. Det jag vet är att jag längtar efter att mixa ihop olika bra och näringsrika recept med bra råvaror i köket då jag även älskar att bjuda andra på mat! Men tiden kommer till det också.


När det gäller träning så har jag inte satt ihop något speciellt träningsschema ännu. Jag måste erkänna att jag blivit lite småkär i morgoncardion, men jag lovar inte att den kommer att komma in i mitt schema men det är mycket möjligt. Dock vet jag att jag älskar gymträning så kroppen kommer jag ha uppdelat på gymmet under en vecka. Jag vill fokusera på att bli starkare och bygga på mer muskler. Det kommer nog att se ut som såhär: styrketräning 4-5 gånger, en morgoncardio samt lägga in några härliga promenader i veckan när jag känner för det.

Diet6.jpg

Denna bilden är tagen på julafton 2017 och då vägde jag runt 62-63 kg. Det är en form som jag kommer eftersträva och hitta tillbaka till efter min diet. Sedan ytterligare vill jag gå upp till runt 65 kg, där jag vet att jag kan ligga stabilt. I dagsläget väger jag runt 58 kg, inte så mycket på mina 174 cm. Jag säger det återigen, vikten jag ligger på nu är endast för att jag tävlingsdietar, den är ingen hållbar livsstil.


Ta hand om er!

Kram Lisa

Kommentera

Packlista

2018-03-12 17:48 av lisaaivarsson

Hej!


Har ni stått och ska betala vid kassan i mataffären och när ni öppnar er plånbok och ska ta upp betalkortet så finns det inte där? Eller att ni glömt hela plånboken hemma? Om du har varit med om det så vet du att känslan är inte så härlig.


För att förebygga denna känsla och stress så skriver jag en packlista som jag använder mig utav när jag förbereder mig inför vad som ska vara nedpackat när bilen rullar mot tävling. Som du kanske läst tidigare så är jag ett stort fan av checklistor. Därför tänkte jag dela med mig utav min lista till er nu när det är mindre än två veckor kvar till vårsäsongens första tävling!

Men vänta lite nu.. skrev jag mindre än två veckor kvar? Whaat, det är sant, tiden går så fort! Så kul!


Packlista inför Fitnesstävling


Bikini / badbyxor / posingtrunks
Poseringsskor
Smycken
Yogamatta
Filt
Kudde
Varma strumpor som inte har åtsittande mudd
Gummiband som du kan pumpa upp med
Dietmat & laddningsmat
Vattenflaska
Bestick
Plastmugg som du kan klippa av botten på som du kissar med, hihi, ingen vill ha sådant stänk på benen
Blåbok
Legitimation
Vissa tävlingar vill att du har med utskrift på anmälan
Spraytan pengar
Bikinibite
Lakan och handdukar så du inte använder hotellets och behöver betala, spraytan färgar av sig
Smink
Hårprodukter, löshår, hårfön, platt/locktång
Toalettartiklar
Underkläder
Vanliga kläder & löst sittande kläder till spraytan
Teamkläder, om du har
Morgonrock till backstage, om du har
Headset
Sykitt & säkerhetsnål
Duschmössa om du vill skydda håret vid spraytan
Dator & laddare
Vaselin eller genomskinligt nagellack, för att täcka för naglar vid spraytan

blog.jpg
Planering är A & O

Sådär, nu tror jag inte att jag glömt något!

Om det är något du undrar över så är det bara att höra av dig.


Kram Lisa

Kommentera

Axelpass på Gymmet Stockholm

2018-03-12 07:00 av lisaaivarsson

Godmorgon måndag !


Vi hade en bra vistelse i Stockholm och det var skönt få ett avbrott ifrån vardagen. The Chainsmokers var riktigt grymma, och ljudet på Tele2 Arena var galet bra! På lördag vid lunch gick vi runt i gamla stan och tog en kaffe/te på ett mysigt café. Min energi gick lite upp och ner denna helgen, men i helhet mår jag väldigt bra såhär 2 veckor ut ifrån tävling. Denna helgen var det även 6 veckor kvar till Sweden Grand Prix, som jag längtar! Om ni ska till Sweden GP eller någon av de andra tävlingarna, kom gärna och säg hej!


sthlm1.jpg
Gamla stan
sthlm.jpg
Så mysigt!

Som vi planerade blev det träning på Gymmet Stockholm i lördags innan vi åkte hem. Mitt pass bestod utav axlar, bröst, mage och 30 min cardio.


10 min uppvärmning på crosstrainern
Bröstpress
Pecdeck-flyes
Front lyft
Sidolyft
Militärpress med skivstång
Upright row
Framåtlutande sidolyft
Facepulls med rep
Cablecrunches
20 min maxlutning på löpbandet i slutet av passet


Hotell

För er som vill bo på ett hotell med kök i Stockholm rekommenderar jag Sky Hotel Apartments. Fint och fräscht!

Skärmavbild 2018-03-11 kl. 21.33.42.png
Mysigt!
sthlm4.jpg
sthlm3.jpg
Köket
sthlm6.jpg
Kungsholmen
sthlm2.jpg
Jag gjorde min frukost på rummet och tog med den ner så att vi kunde äta en gemensam frukost. Man få se sina möjligheter!
sthlm5.jpg


Kommande vecka

Idag är det måndag och veckan kommer rulla på som vanligt. Jag vilar idag samt på söndag då ska jag träffa coach för en sista poseringsträning innan min första tävling, Better Bodies Challenge. Förstår inte riktigt att det närmar sig, allt går så fort nu och det ska bli så kul! Utefter hur formen ser ut på söndag bestämmer hon hur min sista vecka innan tävling ska se ut kost och träningsmässigt.
Häng med här så håller ni er uppdaterade!

Kram Lisa

Kommentera

Mot Stockholm

2018-03-09 15:00 av lisaaivarsson

Hello Friday!


Just nu sitter jag i bilen påväg upp till Stockholm där vi ska bo på hotell över en natt och ikväll gå på The Chainsmokers! Det ska bli superkul och samtidigt skönt att få göra något annat utöver vardagen. Påväg dit stannade vi på Intense Gym i Jönköping för ett pass. För mig blev det fokus på quads, vader, mage och sammanlagt 30 min cardio på trappan. På tv skärmen framför trappan visades BikiniFitness klassen ifrån Arnold Classic förra helgen, så motivation fanns det gott om. Gymmet var mycket bra utrustat och i fräscha lokaler. Jag kan rekommendera er att besöka Intense Gym, perfekt att stanna till under en roadtripp då man ofta blir stel och slö av att sitta i bilen många timmar!

Hotellet vi kommer att bo på heter Sky Hotel Apartments, det är precis som det låter ett hotell med lägenheter. Dietvänligt då det finns ett litet kök i rummen. Vi har bott där en gång tidigare när min pojkvän tävlade och trivdes väldigt bra! Inomhusgarage och bra frukost i ett fint område på Kungsholmen.

Imorgon tränar vi nog på Gymmet Stockholm, brukar alltid få till mist ett pass där varje gång jag är i Stockholm. Det är också ett mycket välplanerat gym med bra maskiner och ljus!


Diet3.jpg
Hihi, ser och känner mig lite tom idag. Men passet gick super!
Diet4.jpg
Min stretch-kung! John körde ben med extra fokus på quads.
Diet5.jpg
Drog nytta av det grymma ljuset på Intense Gym!
Diet2.jpg
Min fina som har på ett väldigt snyggt och sunt sätt kommit in i en fin form efter avslutad tävlingsdiet. Han är en stor inspiration till mig!

Packning på diet


När man ska ut och resa på diet får man vara beredd på en del väskor, iallafall om man heter Lisa. Istället för en stor väska så är jag expert på att ha hundra små väskor, någon som känner igen sig? Haha!
Planering med mat är a och o. Igår lagade jag all mat som behövs över helgen och packade ner det i en kylbox som vi har med upp i bilen tills vi kommer till hotellet och kan ställa in det i kylskåpet. Jag brukar aldrig mealpreppa så mycket då jag har tiden och lyxen att oftast kunna laga maten hemma och äta den direkt.
Att ha en penna och papper är guld värt för mig när jag packar, älskar att bocka av checklistor. Det blir lätt att jag glömmer något annars och det är skönt att kunna låta listan ha koll på det man ska ha med sig.


Kram Lisa

Kommentera

Uppdaterade schemat & kroppen svarade

2018-03-08 08:42 av lisaaivarsson

Hej!


I lördags träffade jag min coach för en formkoll/avstämning och posering. Hon tog beslutet att ändra på några små detaljer i mina scheman, vilket gav sjukt bra resultat! Jag har under några veckor känt mig ganska så vätskig om man jämför med några veckor innan så nu ville vi börja tighta till kroppen mer. Som sagt inga drastiska ändringar men till exempel så bytte vi ut hela ägg mot äggvitor och lite ändring i grönsaksvalen. Men en annan intressant sak är att vi tog bort all typ av sötningsmedel förutom det som redan finns i BCAA, proteinpulver och kasein. Jag använde mig mycket av kcalfria såser, sötströ och steviadroppar. Det blev lite av varje och i det stora hela blev det en stor konsumtion. 15-20 min cardio, tex löpband i maxlutning i promenadtakt efter varje styrketräning var också en sak som vi la till. Redan dagen efter kände jag stor skillnad och vågen visade detsamma, måndagen ännu bättre och det har fortsatt så. Kroppen känns så mycket tightare redan. Det är en häftig känsla att vakna upp och vara tight i kroppen. Svårt att förklara, kanske behöver man vara i situationen själv, men det händer mycket nu med hur kroppen ser ut sista veckorna innan första tävlingen.

Det jag äter nu idag är väldigt basic. Bland annat äggvita, havregryn, grönsaker, kyckling, torsk, lax, ris, potatis, kasein och proteinpulver.
Jag har provat så många olika tillvägagångssätt när det gäller äggvita. Hur ska man göra så det blir gott? Koka ägget och ta bort äggulan, inte gott. Äggfluff in i ugnen så det blir som en rulltårta med kcalfria såser, inte gott. Dricka rått har jag inte gjort, men tror inte det är så gott, haha! Jag har alltid använt mig utav äggvita på dunken för jag har tänkt att det är mest ekonomiskt och smidigast, men ärligt talat så smakar det inte alls bra. Lösningen är då att kläcka färska ägg och ta bort gulan och gör en omelett av det, på med lite salt, done! Jag gillar de och tycker den är godast att äta kall.
Nu är det heller inga fria mål fram till tävling, men dock får jag fylla på kontrollerat med bra clean mat till helgen.


Jag ser så mycket fram emot denna tävlingssäsongen och har en sån bra känsla i kroppen! Jag är glad varje dag och verkligen njuter! Visst jag är hungrig då och då, men jag kan också vara mätt och känna mig tacksam och träningen är och har varit rolig varje dag! Det finns några dagar då det vart lite trögare på gymmet men jag har tagit mig ut ur det på ett lärorikt och smidigt sätt.

Jag har redan börjat tänka lite på hur jag vill ha det efter avslutad tävlingssäsong, men mer om det i ett annat inlägg.

Diet.jpg
Jag börjar bli mindre och mindre ;)

Till helgen händer det roliga grejer, jag kommer uppdatera här så häng med på bloggen!


Kram Lisa

Kommentera

Special delivery & svar på fråga

2018-03-06 16:36 av lisaaivarsson

Godmorgon!

Yes, godmorgon säger jag. Idag vaknade jag runt 15.00 av att jag behövde gå på toaletten, det är ganska vanligt att jag behöver göra det minst en gång varje 'natt'. Men jag hade ändå sovit 6 h i sträck och kände mig pigg så jag klev upp! Bekväma öronproppar och ögonbindel är två tips på saker som kan hjälpa dig att sova bättre!

Min bikini har kommit idag! Som ett barn på julafton åkte jag iväg och hämtade upp den. Superfin och passade bra i måtten, är verkligen nöjd med den. Bikinis By Freydis är sömmerskan och den är skräddarsydd.

bikini.jpg
Färgen får ni se på dagen D!

Fråga


Vi har fått in lite frågor till oss bloggare och jag tänkte svara på en av dem.


Fråga: ''I runda slängar, hur mycket pengar kan man förväntas att behöva spendera inför sin första tävling?''


Svar: Det skiljer sig i dina val du gör och även om du är man eller kvinna.
Personligen vill jag ha en coach som styr mina kost och träningsscheman samt hjälper mig med posering. Det brukar oftast vara en månadskostnad på det och varje coach kostar olika mycket. Om det finns en coach som du är intresserad av att jobba med, hör av dig till personen och fråga hur hon/han jobbar och lägger upp det hela.
Sen får man lägga till gymkort, bra råvaror i matväg samt kosttillskott om sånt ingår i kostschemat, massage (vilket jag verkligen rekommenderar under en diet, glöm inte ta hand om kroppen), hotell och resa till tävling, spraytan och jag rekommenderar att bli fixad av Onsite på tävlingsplatsen, de gör ett jättebra jobb och du kan slappna av och låta dem fixa det, anmälningsavgift och coachning vid tävling. Tävlingslicens hos SKKF som alla atleter behöver göra kostar några hundralappar också. Om du är tjej kommer du säkert vilja fixa dina naglar, ditt hår, fransar och självklart ska man ha bra makeup så om du inte gör det själv på tävlingsdag så kan det kosta att någon annan gör det på dig. Sedan kommer vi till bikini vilket kan variera i priser. Min rekommendation är att lägga lite pengar där (4000-6000kr) och köpa en skräddarsydd för alla ser vi olika ut och har olika mått. Längd och omkrets spelar roll på våra kroppar förhållande till bikinin. Glöm inte klackskor! Dessa är godkända skor på tävling och är väldigt vanliga. Om du är kille så behöver du badbyxor eller poseringskalsonger/posingtrunks! Från några hundralappar upp till 1000 kr tror jag det kan kosta.
När det närmar sig tävling och om du jobbar skulle jag vilja påminna dig om att ta ledig några dagar innan och kanske någon dag efter tävling för att njuta och ta in allt. Räkna med det så du kan ha möjlighet att vara ledig från ditt jobb.
Så svaret är att priset varierar. Sitt och skriv ner på ett papper vad för utgifter du tror att just du kommer att ha. Man ska vara beredd på att kunna finansiera sin tävlingssatsning så det inte påverkar dig i negativ form utav stress över ekonomin under dieten.
Jag tror inte jag har glömt någon stor ekonomisk faktor kring en tävlingsdiet. Om jag har det så skyller jag på diethjärnan ;)
Finns det något mer du undrar över, tveka inte att kontakta mig här eller på Instagram!


Axlar
Igår körde jag axlar på gymmet och här kommer en liten video ifrån passet.

Some shoulders! Härlig energi idag under passet, tacksam för det då de är 19 dagar ifrån tävling


Kram Lisa

Kommentera

Hur hanterar jag stress?

2018-03-05 07:00 av lisaaivarsson

Hej på er!


Alla är vi människor och får känna på stress mer eller mindre under vår vardag. Vissa är mer känsliga än andra och det tar olika lång tid tills man lär sig hur man ska hantera det. Något som jag anser är stressande för mig kan vara en trevlig sak för en annan och tvärtom. Vi möter ständigt på olika typer av situationer som testar oss och reaktionen kan vara dess olika.


I en tävlingssatsning kan man lätt känna en stress pga en känsla av att man inte har kontroll över hur kroppen alltid ska svara och reagera. Vi tjejer har mens som kan påverka kroppen och olika faktorer kan sätta en käpp i hjulet om man säger så. Hur bra man har sovit och hur man mår psykiskt också några exempel på faktorer som kan påverka dina resultat du vill uppnå, då är det viktig att ha en helhetsyn. Höga krav som man har på sig själv kan framkalla stress. Alla vill oftast leverera och prestera så bra som möjligt varje dag. Om vi ska utgå ifrån en tävlingsdiet så kan jag med erfarenhet säga att det kan framkalla en känsla av stress och ensamhet. Träningen, matlagningen och förberedelser för att vardagen ska rulla på så bra som möjligt är något som en atlet mestadels gör på egen hand. Vännerna planerar olika restaurangbesök och aktiviteter samtidigt som du behöver lägga tiden till att vara på gymmet eller handla inför kommande dagar. Då är det viktigt att tänka positivt och påminna dig att tiden kommer för sånt senare, efter genomförd tävling - som kan vara just ditt mål här och nu! Man får våga prioritera sig själv samtidigt som man ger tillbaka på ett annat sätt. Bara för att ett visst restaurangbesök inte passar dig kan man finna andra alternativ som att ta en kopp te hemma hos någon eller på ett mysigt cafe, gå på en mysig promenad eller bio. Hitta lösningar där ni kan finna varandra halvvägs!

28471190_10155615037204865_3627250725018402816_n.jpg

Mina 5 tips på att motverka stress


 • Stäng av mobilen och datorn
  Att ständigt vara uppkopplad på sociala medier är något jag känt kan påverka mig negativt i form av stress. Då lägger jag undan mobilen, i jackan eller i en låda några timmar. Sov inte med den i sovrummet, använd en vanlig väckarklocka. Stäng av datan för en stund.

  Lyssna på en avslappningsövning
  Det går att googla fram olika typer av avslappningsövningar. In med ett headset, lägg dig bekvämt och ostört - lyssna!

  Ta djupa andetag
  Stanna upp med det du gör och ta några djupa andetag. Glöm inte att också andas ut ordentligt, så det inte blir fortsatt ytlig andning.

  Allt löser sig
  Ja, allt löser sig i slutändan. Vad är det värsta som kan hända? Ta de lugnt!

  Papper & penna
  Magi! Skriv ner allt du har i huvudet, på ett vanligt papper med en penna så du får det nedskrivet och har något att vila tankarna mot. Skriv! Om du inte har det till hands, använd mobilen och anteckna.


Ta hand om er!

Kram Lisa

Kommentera

Let's go! Kör jag morgoncardio?

2018-03-03 10:10 av lisaaivarsson

Hej!

Välkommen till bloggen där ni kan följa min tävlingssatsning mot Sweden Grand Prix 2018 i Malmö som i år har fått ett helt nytt koncept! #SGPnedräkningen Det är fortfarande en BodyBuilding & Fitness tävling men det nya är att de nu är en internationell IFBB tävling där atleterna som vinner Overall i sin disciplin blir ägare till ett Elite Pro Card. Jag kan säga att jag har relativt höga förväntningar på tävlingen i år. När jag var nere i Malmö och kollade för några år sedan fick jag en väldigt bra känsla. Detta året är jag själv en tävlande altet vilket är sjukt roligt! Jag tror och hoppas att det kommer vara bra uppstyrt, att det ska vara en skön stämning för publik, tävlande funktionärer och domare osv. Idag är vi 7 veckor ut från Sweden GP men jag kommer redan kliva upp på scen om 3 veckor på Better Bodies Challenge i Stockholm och Battle of Sweden i Borås senare i slutet av april. Ni kommer alltså redan nu från starten av mitt bloggade här på BODY hänga med in på sista veckorna innan tävling, vilket är spännande då jag kan berätta om det är något jag kommer ändra eller tänka annorlunda kring inför Sweden GP. Somsagt blir det tre tävlingar för mig i vår och jag ser inte någon tävling som warm up eller att jag ska toppa formen till en specifik tävling, utan jag har mitt mindset att jag ger total fokus till varje tävling. Däremot tar jag mål för mål. Betar av dag för dag, vecka för vecka, pass för pass osv. För mig funkar det bättre att jobba på det viset. När jag nått ett delmål tar jag mig vidare till nästa som jag har varit medveten om att det komma skall.

Vem är jag?

Snabbfakta om mig
Namn: Lisa Ivarsson
Ålder: 23 år
Ort: Göteborg sedan 1 år tillbaka, tidigare Fotö i Göteborgs skärgård
Sysselsättning: Jobbar nattskift på Volvo
Coach: Ròdi Bodrug
Team: Team Ròdika
Gym: IronWorks Göteborg
Instagram: lisaaivarsson

Jag har tävlat tidigare år 2014 i Bikini Fitness. Då placerade jag 3a på Decembercupen och utanför final på Luciapokalen. En av de stora motivationsfaktorerna till denna tävlingssatsning är att se skillnaden i min fysik nu i år mot hur den var år 2014.

Bloggen.png
Från en fotografering jag gjorde med Nirrefoto förra helgen!

Kör jag morgoncardio?

Jo, det gör jag och vill redan idag dela med mig utan min morgoncardio rutin. För tillfället kör jag morgoncardio var femte dag. Som sagt har jag en coach som styr mina scheman utefter mina förutsättningar och såklart följer jag alltid det till hundra procent.
Direkt när jag vaknar, i mitt fall oftast runt 16-17 tiden på eftermiddagen eftersom jag jobbar natt, går jag upp och åker till gymmet. På tom mage börjar jag att köra 15 min på crosstrainern och fokuserar på kontakt i rumpan/baksida ben. Varierat tempo med bra motstånd, takt till musiken jag väljer att lyssna på. Därefter går jag på trappan i 15 min, varierar tekniken mellan att sparka rakt upp/bak med ett ben i taget samtidigt som jag tar vartannat steg på trappan. Efter det vrider jag mig lätt åt sidan och kliver med motsatt ben upp på nästa trappsteg, så att jag korsar benen, sedan samma sak fast motsatt sida. Jag ska filma detta så att ni kan förstå lättare. Sist på tur står löpbandet 20 min med högsta lutning med ganska så låg hastighet. Utfall, sneda utfall och pressa löpbandet framför mig är några tekniker jag använder mig utav för att få bra kontakt i rumpan. Efter löpbandet går jag på och kör tre olika övningar på mage.

Jag får en väldigt skön känsla i kroppen under morgoncardion och eftersom jag dricker BCAA så känner jag mig inte så hungrig. Just nu är BCAAn med smak av Red Candy Cars min favorit! Detta passet brukar ta runt 1h och 20 min och frukosten smakar som heaven efter passet. Lovely!

Ha en fin lördag så ses vi i nästa inlägg!

Kram Lisa

Kommentera

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

lisaaivarsson

lisaaivarsson

Senaste inlägg


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 402, januari 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017

 • BODY 398, september 2017

 • BODY 397, augusti 2017