Ni frågar, jag svarar!

Hej kära ni!

Jag tänkte svara på lite frågor ifrån tävlingen här på Body där du varje vecka kan vinna biljetter till Sweden Grand Prix! Hur bra!? 😀

Hur lägger ni planeringen med arbete sista veckan inför tävling? Tar ni ledigt eller arbetar ni hela vägen in?

Jag har ledigt från onsdag morgon till måndag kväll när tävlingen är på lördagen. Dock kommer jag vara helt ledig mellan Sweden Grand Prix och Battle of Scandinavia som ligger helgerna efter varandra. Detta är för att jag vill inte störa min kropp genom att jobba två nätter mitt uppe i allt. Så mitt tips, var ledig några dagar innan och någon dag efter tävling för att inte känna stress kring jobb.

Bästa tipsen för att hantera stress, nervositet och eventuella ”förväntningar” på en utifrån inför en tävling?
Hur kan man på bästa sätt förbereda sig psykiskt sista dagarna innan scenen ? Vad bör man försöka sätta mindsetet på och fokusera mer/mindre på?

Fokusera på rätt saker. Jämför dig inte med andra, om du gör det ändå, ta bort Instagram/Facebook eller andra sociala medier som stör dig över en dag och känn skillnaden. Jag har testat och jag får så mycket mer lugn i kroppen och ännu mer fokus på mig själv!
Strunta i vad andra har för förväntningar på dig, det kan till och med vara så att du inbillar dig att folk har höga förväntningar men i själva verket så har dom inte det. Arbeta på att vara den bästa versionen av dig själv. Det är en bedömningssport, glöm inte det. Placering speglar inte din personlighet. Fokusera på dig själv, du gör detta för din egna skull och för att det är kul! Om inte, så kanske du inte ska tävla. Så tänk efter innan du bestämmer dig för att tävla varför du ska göra det 🙂
Att vara nervös tror jag är bra, till en viss del. Det betyder att man tar saken seriöst. Men om du är väldigt nervös, försök tänk på annat. Lyssna på en podd som inte handlar om just träning, kolla på en film och låt den fånga dig till en annan värd för en stund eller gör något annat som inte alls har med tävlandet att göra så du får en liten paus för en stund och kan tänka på annat.
Håll dig till planen, lyssna på din coach. Gör jobbet och låt inte hjärnspökena ta över om dem kommer.

Kan man bli nerdömd pga för stor tävlingsbikini?
Jag är ingen domare så jag har inte exakt facit på denna frågan men jag kan svara utefter vad jag tror. En bikini ska hjälpa till att framhäva din fysik på bästa sätt. Om du till exempel har en för stor bikini som täcker för mycket av din gluteus kan det på så sätt dölja dina bra sidor som du ska visa upp. Det är mycket som spelar in i bedömningen på varje atlet men för att ha ”The total package” krävs det att du har en bikini utefter dina mått. Det är också därför jag tidigare rekommenderat att du skräddarsyr din bikini.

Hur många år har du tränat styrketräning och har du utövat någon annan sport tidigare?
Jag har varit medlem på olika gym under 8-9 år nu. Det har varierat på hur seriöst det har varit. Såklart har jag tränat på bra varje gång jag varit på gymmet, det är därför jag går dit, men när jag var 17-18 år var jag inte så utvecklad. Det har tagit tid och det blir bättre med åren. I början var det mer styrka/kondition under en period men ganska snart gick det över till styrketräning när jag började få mer kunskap om det. I gymnasiet studerade jag anatomi och träningslära samt att jag fick mer kunskap och erfarenhet från vänner. Jag har ridit i 8 år men slutade när jag fick flytta till Varberg för att studera på gymnasiet. Min syster har hästar och jag älskar att få komma dit och rida.

Skärmavbild 2018-03-15 kl. 22.29.45.png

Nästa helg är det dags för min första tävling denna säsong!

Kram Lisa