Träning

Det finns säkert lika många träningsupplägg som det finns tävlande atleter! Därför är det svårt att säga vad som är bäst eller mest optimalt. Det gäller att hitta något som funkar för just dig! Och bara för att det funkar för dig så behöver det inte funka för mig!

Med det sagt så tänkte jag bara beskriva hur jag lägger upp min träning och hur jag tänker kring den.

Styrketräning:

Jag gymmar oftast varje dag för att jag trivs med det. Känner jag att jag vill vila så lägger jag in en vilodag men annars så kör jag på. En av anledningarna till att jag gör det, kan göra det, är för att jag inte tränar särskilt tungt. Jag har en rad skador som gör att jag inte kan träna precis så som jag skulle vilja. Jag har som så många andra med träning som intresse fått lära mig att träna runt mina skador.

De största problemen/skadorna jag har är:

Kalkaxel(i båda axlarna)Det innebär att jag knappt kan köra några bröst och axelövningar och de övningar jag kan köra måste jag utföra väldigt strikt och med lätta vikter. Det påverkar även min biceps och tricepsträning i perioder och givetvis min ryggträning.

Artros i höftlederna gör att jag inte kan köra vilka benövningar som helst.

Med andra ord så får jag lägga upp min träning efter mina skador och mer eller mindre hela kroppen påverkas. Det är givetvis olika smärtsamt i perioder. Så smärtan är något jag vant mig vid.

Jag har haft tävlingssatsningar då jag inte kunnat träna bröst och axlar över huvud taget. När jag inte kunnat lyfta armarna mer än 1-2dm från kroppen.

Men till mitt upplägg:
Måndag: Axlar
Tisdag: Bröst
Onsdag: Armar / Baksida lår
Torsdag: Rygg
Fredag: Armar
lördag: Ben
Söndag: Rygg

Så kan ett veckoupplägg se ut men pga skadorna så får jag ibland anpassa mig efter vad som känns bra. Den enda dagen som inte ruckas på är BEN på lördag! Det ingår i vår ”lördagsritual”. Passar bra att ha det tuffaste passet när jag har laddat med ”majskakspwo” och dessutom har stora lördagsfrukosten som väntar efter passet.

Cardio

Jag sitter på motionscykel hemma på morgonen framför Netflix och oftast ta en pw med frugan och Biffen efter jobbet. Jag har alltid kört cardio och kommer alltid att göra det. jag vet att det finns de som säger att man inte behöver men jag anser att jag måste göra det för att bli hård

Citat:
och då är vi tillbaka vid att det som funkar för mig kanske inte funkar för dig

Dessutom är ju hjärtat en muskel som alla andra och varför skulle inte det behöva tränas.

Detta är bara en liten överblick i hur det kan se ut för mig. Det är ett träningssätt som JAG trivs med.