Roddy "Hero" Benjaminson
Nanox Nutraceuticals Better Bodies
Gym 22

Smått o gott!

2014-09-14 21:43 av Roddy

Fick ett par bilder från 2006, Luciapokalen. Tävlade i -95 kg o vägde in på 93, totalt sönderdietad. Hungrig o jävulskt grinig, skällde på en funktionär som bara gjorde sitt jobb o bad mig flytta på mig när jag skulle byta om. Skämdes som en hund o bad om ursäkt, sa som det var, är kinkig som ett spädbarn när hungern är svår.

bild 1.PNG


Bulan under bröstet på nedre bilden är ett avslaget revben. Boxades 3 ronder m det, trodde jag hade ett sjuhelvetes håll. Förstod att ngt var fel i bilen på väg hem när adrenalinet hade släpp, nådde inte växelspaken. Gjorde sjukt ont, men som tur är bara när jag andades.

bild 2.PNG

Fick ett foto på messenger, en medtrafikant hade synpunker ang min hastighet o tog en bild. Alltid skoj m lite uppmuntran....

bild 3.PNG

Klara, aktiv i barnrummet på Gym 22 i Tibro har gjort en teckning där jag bollar med utmanarna. Hon fick till armarna bra tycker jag, rejält buckliga!

bild 4.JPG

ALLT är förlåtet!

2014-09-12 08:50 av Roddy

Glöm allt jag skrev i min tillfälliga (?) sinnesförvirring! Helt omöjligt att sura när hemresan såg ut såhär! Fint väder, flyt i körningen o hastighetsmätarnålen ur bild... 11 hojar som vrålar sig mot Sverige genom Europa i perfekt harmoni är rena endorfinkicken!

bild 3.PNG
bild 4.PNG

Depåstopp var 20e mil ca, ett par av hojarna hade lite mindre tank o jag ville äta ofta så det passade mig bra.

bild 1.JPG


Fullbokat på nattfärjan men jag hittade en egen hytt bakom gardinen i ett fönster. Lade ut den bilden på FB o fick skäll av Mats Jägrot (gammal sjöman) på jobbet, "det heter inte fönster, det heter ventil". J-vla meschersmitter!

bild 5.PNG


Väl hemma infann sig paniken omgående! Hade tagit med kläder för morgonpromenader, men det skulle krävts en grinig Rottweiler i hasorna för att motivera mig att lämna tältet, i ösregn, på morgonen.
Väl hemma körde jag igång veckan m bröst o axelträning. Därefter 2 aerobicpass, Boxersice o BodyCombat, idag är d fredag o jag har fortfarande ont i kroppen....

bild 2.PNG


Idag ska jag till Ikea o handla lite grejor till gymmen, först träna armar m Robban på Endorfin. Ikväll ska Pelle misshandla mig o imorgon ska jag utbilda instruktörerna på Hälsostudion i Skara i pugilism samt köra hoj. Blir minst 40 mil om vädret inte ballar ur, har kört nog i regn för i år....

Skickat från min iPhone

Sälj hojen!!

2014-09-05 03:40 av Roddy

Regnet ner genom Sverige höll i sig genom hela Europa. I Prag o Bratislava hade vi hotellrum att torka kläder o värma oss i, nu campar vi, vet ni vad som torkar i ett tält när d regnar? Absolut ingenting! Imorgon ger vi oss av hemåt från Österrike genom Tyskland, det ska regna.... Förbannelse! Är numer övertygad att roten till all ondska i världen har sitt ursprung i tvåhjuliga fordon, vad ni än gör så håll er borta från dessa depressionsframkallande djävulens påfund!

Packade ganska optimistiskt, vi hade minst sagt myggfritt!!

bild 1.JPG

Har egentligen ingen kommentar till den här bilden.

bild 2.JPG


Undrar vilken kopp som drar in mest pengar, samt hur han deklarerar inkomsten.

bild 3.JPG

Alla har inte gett upp! Dendär killen tänker parta....

bild 4.JPG

Fick den briljanta iden att stryka kläderna torra, körde en maskin tvätt o drog igång. Fungerade hyffsat, från smutsiga våta till rena blöta är ett fall framåt.

bild 5.JPG


Vädret sammanfattningsvis: Stabilt.

Vem behöver lyckopiller?!

2014-09-02 08:50 av Roddy

Hojen packad o klar, nu är vi på G. Först Prag, nu är vi i Bratislava o fortsätter strax mot Österike/Italien över alperna.

bild 1.JPG

Fick en riktigt gammal bild skickad till mig, från farsans trädgård. Jag var 17 år, rankad 8a bland Sveriges boxare o på G. Slog på en hemmagjord (traktorinneslang), stenhård sandsäck som hängde från en björk i farsans trädgård.

bild 2.PNG


Ca 20 år mellan bilderna!

bild 3.PNG


Vägde lätt tungvikt, 81 kg, bänkade 130 o körde aldrig ben som 17-åring, "hämmade boxningen"...

bild 4.JPG


Vi har inte haft jättetur m vädret. Men med lite fantasi, golvfläkt o tidningspapper kan man torka kläderna över natten.
På vägen ner genom Sverige regnade det svårt, en kvinna som stod bredvid mig på macken frågade om d var jobbigt. Svarade rakt av att jag tycker synd om alla stackare som sitter instängda i torra, varma bilar.
På riktigt! Köp en hoj, gå med en klubb eller hitta några likasinnade att åka med o bara njut. Klart d är skönare m sol men känslan när man mullrar fram är obeskrivlig, lyckorus.

Röst från det förflutna...

2014-08-29 15:24 av Roddy

Detta kan man inte sätta pris på! Fick ett medd på messenger från en kille som bott på ett behandlingshem där jag jobbade:

Tjenare Roddy :) Har tänkt mkt på dig lite då och då eftersom du hjälpte mig att må bättre och att ha någon som jag såg upp till när jag var hos dig i skara där du jobbade! Kommer du ihåg killen Arvid, jag och han hängde med varandra där på den tiden, året var väl 2002 tror jag :)

Sånt värmer när man känner sig värdelös!

Körde ett snabbpass på Hälsostudion i Skara innan avfärd mot Orsa o inspelningarna av Wildkids.

bild 1.JPG

AC vill gärna bära omkring på husses sko när hon är glad. Fick följa med, stortrivdes i stugan o m barnen.

bild 2.JPG

Grym morgonpromenad!

bild 3.JPG

Glömde packa underkläder, inga affärer i stugbyn, bara till o tvätta på morgonen.

bild 4.JPG

På väg till inspelning i fuktiga kallingar, kraftprov mot Beast. "Den är stabil, 4 snickare har provat den stenhårt". Jag o Beast knäckte bommen vi skulle tävla med som en tändsticka!!

bild 5.JPG

Skelögd i Västervik.

2014-08-24 10:47 av Roddy

Tackade i ett svagt ögonblick ja till ett event i Västervik. De ringde flera ggr från TR. motion o hälsa, varje gång stod jag dumt till o bad dom återkomma. Tillslut kände jag mig dryg o fick så dåligt samvete att eventet bokades.

Packad o klar! AC tror inte hon får följa med eftersom jag ropade in henne i köket när hon satt vid ytterdörren.

bild 1.JPG

Första stopp var på Karhus huvudkontor. Fick lite läckra retroskor o ett par dojjor som ska klara en 110 kgs maratonlöpare som mig.

bild 2.JPG


Tränade ett kvällspass på TR, mkt trevligt gym fö, kände mig hängig efteråt, ingen aptit på hela kvällen o natten.
När jag kom till gymmet på lör fm var parkeringen helt tom, tyckte det var skönt, men samtidigt lite pinsamt att det inte kommit ngt folk.
Det var jättemycket människor där o jag ville åka hem igen. Men, gick upp på scen o svettades som en gris. Tydligen blev det ganska uppskattat men jag misstänker att dom är snälla o inte vill knäcka mig helt. Blir alltid förvånad över att folk ens sitter kvar när jag kommer igång o svamlar som värst.

bild 3.JPG


2 ggr höll jag på att svimma! Dessutom kände jag mig vindögd. Stod på scen o funderade på om jag såg vindögd ut oxå, eller det bara var synen som ballade ur. Ansträngde mig för att titta rakt fram, utan att skela. Hade inget att hålla mig i o bet ihop för att ingen skulle märka av mitt tillstånd, sjukt pinsamt att ramla ihop på scen, kändes som värsta blodtrycksfallet.
Trodde min scenskräck tagit sig nya uttryck men sov bort o hade frossa hela em/kvällen på hotellrummet. Åt en bit mat m den trevliga personalen lite senare o sedan tillbaka till sängen. Lite piggare idag, har rastat AC, käkat frukost, ska sova en liten stund innan utcheckning o hemfärd.


Hushållsmaskin

2014-08-21 09:29 av Roddy

Då får man sköta hemmet själv då! Tidigare hade jag magiska korgar man lade smutstvätt i, sedan dök den upp ren i garderoben, såhär ser "verkstan" ut efter städ.

bild 1.JPG


Har strypt min Suzuki till mellanklass hoj o en av kidsen på beh.hemmet övningskör på den. Igår tränade vi på panikbromsningar, en fotpinne fattigare efter det...

bild 2.JPG


Var på Golfkalaset i Gbg m drottning Silvias barnfond. Efter golfen, som jag i vanlig ordning när det handlar om bollar, sög på, var det pannkaksbankett. Gick tillsammans m Lisa Pihl, "Valkyria". Här en bild på div sjungande kändisar som var med.

bild 3.JPG


Blåmärket efter min sträckning i låret när den fatala straffsparken lades, har nästan sjunkit ner till knät.

bild 4.JPG


Kan inte hjälpa det! Efter närmare 20 år av spons o hundratals plagg, blir jag fortfarande barnsligt glad när d dyker upp en låda BetterBodieskläder på posten...

bild 5.JPG


Skadad

2014-08-11 08:32 av Roddy

Hade glömt att jag skulle spela fotboll i helgen, lovade i ett svagt ögonblick för länge sedan att ställa upp i Alingsås Finest mot TV-laget.
Till saken hör att jag suger fett i alla bollsporter, utan undantag.
Nåväl, kunde väl vara trevligt så vi tog hojarna till Alingsås på förmiddagen i det underbara vädret.

bild 1.JPG


Matchen började med 5 straffar var, ifall det skulle bli oavgjort hade bäst i straffläggning vunnit. Jag skulle skjuta matchens första straff, var lite nervös för att göra bort mig o tänkte träna lite på uppvärmningen innan.
Tänkte på råden jag fått av min vän Robban; sträck på vristen, ha vikten framåt o ta i utav he-vette rakt på mål. Första skottet rätt i krysset, helt otagbart o det gick ett sus genom lagkamraterna. Ren tur, har inte rört en boll sedan 03 då jag o Izor spelade med TV-laget mot Örebro, men låtsades som det var planerat. Sköt sedan 2 skott strax över o tänkte att nu är det dags för den stora kanonen. Drog på allt vad jag orkade o satsade på ett lågt skott, det knäppte till i låret o bollen rullade knappt i mål. Hoppades på kramp men visste att det var en sträckning, satt hela matchen på bänken, haltade till omklädningsrummet i halvtid bara.

bild 2.PNG


Säg hajl till publiken!

bild 3.PNG


Tunga steg, redan i halvtid låg vi under med 80-0, typ.

bild 4.PNG


På hemvägen gjorde vi ett snabbt stopp hos Hagbards MC i Kvänum. Snacka om landet, trevlig stämning o baren i en lada, det regnade så vi tog en kaffe o drog vidare.

bild 5.PNG


AC älskar dom, försöker komma igång m morgonpromenader, men är världsmästare på att hitta ursäkter....


Provokatör?!

2014-08-09 09:57 av Roddy

Äter som många vet en del "skräpmat", vilket provocerar en del, speciellt inom ankdammen "Fitness o Bodybuilding".
Låt mig förtydliga, jag äter inte BARA skräpmat. Men om jag känner för det, vilket ofta händer, slinker det ner en hamburgare el pizza.
Vissa provoceras av att jag gör reklam för Billyspizza, det har jag inte ens blivit tillfrågad om, TV4 bestämmer över varumärket Hero.
MEN! Jag har inga som helst problem att äta en sådan eller ge till mina ungar. Ett par stora glas mjölk till det så får man ett schysst näringsvärde o sedan ut o lek eller till träningen så både behöver o gör dom av m energin oxå.
Vad är en hamburgemeny då, djävulens påfund? Det är kött, bröd, sallad o potatis. En massa energi i form av fett, men det får man se till att förbränna genom att röra på arslet. Läste en korkad kommentar på FB "du lär lägga på dig mer massa m bra mat", typ. No shit, men man lär inte lägga på sig någon massa alls utan energi.
En fd arbetskamrat till mig jobbade tidigare på Scan o berättade att Donkens råvaror var de bästa. Det är en stor kund o de var de enda som hade egna kontrollanter o kom på oannonserade besök. Låter som jag är sponsrad kanske, men har faktiskt tröttnat sedan länge på deras mat, fick dock en liten boost av El Maco nu....
Nåväl! Finner ändå ett visst nöje i att bli uppläxad av div sparrisar o mindre framgångsrika tävlande, de allra flesta fattar ändå grejen, har distans o äter gott mellan tävlingarna.

bild.JPG


Köpte en Bachogrill av Fredrik Gustavsson på Mellansvenska Industriprodukter igår. Drivs m kärnreaktor, nu ska här grillas Hamburgare!

Extremren fot.

2014-08-04 09:54 av Roddy

I helgen var det altanens tur att bli ompysslad, vilket j-vla slit!
250m2 trädäck m pool o spabad är fräckt tills dagen kommer då det ska underhållas...

bild 1.JPG


Min minst late son, Tim hjälpte till. Först rengjorde vi hela trädäcket m högtryckstvätt. Det var en smart anordning m borste, snålheten bedrog (i vanlig ordning) visheten, köpte tvätten billigt på Jula. Förmodligen kinesisk el annat asiatiskt land m extremt småväxta människor. Fick gå böjd o jobba eftersom skaftet var alldeles för kort, detta resulterade även i att jag körde över min egen fot, 3 ggr. Vi gick barfota eftersom det blev en kopiöst skitig o kletig gegga av rengöringsmedlet när man borstade bort det.
Första gången högtrycksstrålen o borsten gled över foten gjorde det bara kopiöst ont, ungefär som att slita bort ett plåster, fast huden följer med.
Tänkte att smärta är den bästa läraren, det där gör jag inte om. Naturligtvis gjorde jag det, andra gången var mer känslan av att ngn skalar bort huden m osthyvel. Tänkte att nu har jag iallafall lärt mig en läxa o körde över foten en tredje gång, fick kolla så naglarna satt kvar o satte Tim på att högtryckstvätta resten. Han är ung o läker ihop snabbare...

bild 2.JPG

Nästa sida »

Här i BODYs bloggar ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.

Roddy

Det är med viss tveksamhet och inte så lite ångest jag börjar blogga. Detta med tanke på allt hån jag utsatt bloggare i min närhet för, speciellt Mikael "Prime" Hollsten.

Detta är i alla fall tänkt att bli min plattform för "Muskelhjälpen", ett konto jag registrerat på Barncancerfonden. Dit går mitt gage när jag är ute på skolor och snackar kost, träning, gladiatorer m.m. med eleverna. Projektet är ännu i sin linda men jag har knutit upp samarbetspartner som Jula, Duell, Victory motorcycles och Dafgård. I maj medverkar Muskelfonden 2 stora event, Motordagarna i Landskrona och Camp Blåljus med Säkerhetsrådet. Mer information om detta kommer.

Jag kommer även uppdatera informationen på kontot men redan nu går det bra att gå in på barncancerfonden.se och söka efter Muskelhjälpen, om man vill ställa upp med några spänn.

Senaste inlägg

 • gym22.se

 • juhlinshemsida.se


Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 362, september 2014

 • BODY 361, augusti 2014

 • BODY 360, juli 2014

 • BODY 359, juni 2014

 • BODY 358, maj 2014

 • BODY 357, april 2014

 • BODY 356, mars 2014