VM i Athletic Fitness / Arnold Classic Europe

Arnold Classic Europe och VM i Athletic Fitness i Madrid!

Jag och farsan hoppade på nio planet från Umeå och landade i Madrid 19, taxi till inskrivningen där vi träffade dem andra i landslaget som var klara med inskrivningen och var på väg till hotellet.

Träffade Fredrik och Per som hjälpte till med inskrivningen, kollade in tävlingsscenen och blev ju inte direkt imponerad, en liten scen med 2 strålkastare :/ Visste inte hur många som var anmälda i -175 och var beredd på det värsta, jag mot Kristian.

Klockan 08.00 åkte vi till tävlingsarenan där Jan Tana skulle göra oss brunare, fick då veta att vi var 7 anmälda och då kändes det lite bättre.

Började värma upp vad 10.30 och kunde då se vilket motstånd det var, Tysken såg ju inte ut som om han hade gymmat mer än 2-3 månader, 2 killar från EM och en som jag hade noll koll på.

Vi var 4 som fick gå upp på första och den enda särbedömningen som gjordes, det kändes riktigt bra och satte mig själv som sämst 3a här, kanske 1a eller 2a…Kristian fick 10p, 2an 12p och jag 14p så vi var hyfsat jämna topp 3 i fysikronden.

Inför styrkeronden så hade jag som vanligt Kristian före mig och det är alltid skönt att gå ut efter en duktig Atlet 🙂

Redan tidigt så såg jag att det var strikta och snygga reps domarna ville se, tydliga stopp och inga sparkar men kickstart chins gick igenom 😛 Kristian fick 23 godkända och var bäst just då, Helena hade gjort 34 så mitt mål minst 34. Kändes riktigt lätt fram till 25 sen började jag med singlarna och fick tillsägelse för vilan två gånger, slutade på 34 och är grymt nöjd med det! Chinsen har känts riktigt bra på ryggpassen och gav utdelning på VM.

Inför min tur på dipsen så ledde Kristian på 35 och jag behövde alltså bara göra 35 för att vinna styrkeronden. Helena hade dragit iväg 52 reps och mitt mål här blev 40(Helena du är grym och slog oss alla i styrkeronden på VM) Tuffare regler här då man inte fick luta sig för mycket framåt och ha tydliga stopp. Jag försökte köra super strikt och fick 46 reps med en reps underkänd för spark(har aldrig fått detta under alla år jag tävlat)

Med vinst i styrkeronden så visste jag att Guldet var kört då det kändes som att Kristian som vanligt slog mig i fysikronden. Jag känner att jag inte är så långt borta för att kunna hota Kristian i en fysikrond, 2-3 kg muskler på rätt ställe och samma tryck i kroppen som på Norwayopen så har jag honom 😛

Jag och Kristian fick sitta bredvid varandra på rodden, kul! Kristian som inte är så reaktionssnabb gick ut två drag efter mig och jag la mig på 1.25/500m fart dem första 100m och ville ner på en snitt fart på 1.33/500 så fart som möjligt. Det måste ha varit något fel på displayen för efter 150m så var snittfarten på 1.38/500 och jag var tvungen att gå upp på 1.35/500 fart. Kristian gick om mig ganska snabbt efter det och jag tappade min ledning, den som var 3a låg 20m bakom mig. När det var 300m kvar så började han ta in på mig och låg som bäst 17m efter och sedan var det bara att ligga och kontrollera loppet, gled in på 3.17 vilket jag inte är nöjd med men hade Thomas varit med så hade vi förmodligen hetsat oss under 3.14 lätt 😛

Med en första plats i styrkan och en andra plats i rodden så visste jag att VM medaljen var klar, trodde till och med att ett Guld var i sikte, blev ett silver och är grymt nöjd!!!

På lördagen drog vi tillbaka till tävlingsarena och minglade med dem andra, rätt många från Olympiascenen var där och en hel del kosttillskottsföretag. Köpte Arnolds självbiografi och skulle Få den signade på söndag av honom själv, blev inte riktigt så utan fick en Spansk version som han hade signat på hotellrummet.

På måndag morgon åkte jag och farsan till Barcelona för att sola, käka mat och promenera! Jag tror att min farsa som är 64år aldrig kommer att låta mig visa vägen igen…förrut kallades jag för "The Navigator" nu kallas jag bara för "Han som vet vart vi är, men inte vart vi ska"

Till alla er som funderar på att börja tävla i Athletic Fitness så säger jag bara gör det nu!

Det kommer fler och fler tävlingar utomlands inom kort, även om det är få utanför norden som tävlar så kan vi tillsammans öka deltagarantalet på dessa om förbundet låter fler få åka. Om Norge, Danmark, Island och Estland hade skickat 2 i varje klass till detta VM så hade det blivit så mycket roligare för oss tävlande. Så till nästa tävling så vill jag se lite action om vi vill ha kvar Athletic Fitness på den Internationella tävlingsscenen!

Vill tacka alla från SKKF, tävlande och Pappa som var med på denna underbara resa!

Arnold.jpg

Farsan fick Arnold på bild!
Jag, Kristian och Arnold.jpg

Arnold bredvid topp 2!
Frontlinjen.jpg

Fronten mot domarna!
ryggen.jpg

Ryggen mot domarna!
Medaljisterna.jpg

Topp 3 -175cm, VM 2012
Resultat.jpg

Resultat Athletic Fitness VM 2012
Mr Green.jpg

MR Green
Coleman.jpg

MR Coleman
King of the Beach.jpg

MR Beach