Frågor och förebilder

God kväll!

Som sagt så gjorde jag min debut på scenen i Men’s physique men vad var det slm fick mig att byta till Classic Bodybuilding?
Anledningen till att jag valde att köra Men’s physique i början var för att jag inte alls var nöjd med min storlek på benen och just då skulle den grenen passa mig bättre.
Oavsett om jag körde Men’s physique så har jag tränat ben 2 gånger i veckan sedan jag började träna för 4 år sedan. Benen har jag alltid haft svårt att bygga massa på men nu tycker jag att dem är okej storlek för att kunna köra Classic bodybuilding!

Vad är skillnaden mellan MP och CBB?
Största skillnaden är att i MP har du långa badbyxor som täcker benen ned till knäna och i CBB har du posing trunks som är som väldigt korta badbyxor.
Sen är poseringen mycket annorlunda mellan dem två grenerna.
Alla poseringar hittar du på www.ifbbsweden.se!

På min debut så körde jag utan coach men nu har jag Yousef Babar som coach inför SGP! Det känns väldigt tryggt att ha honom bakom spakarna då han är riktigt kunnig och allt han säger makes sense! Att han även är nordisk och svenskmästare i CBB gör att det känns ännu tryggare. Så vill du ha en väldigt bra coach, ta kontakt med Yousef – Team Alpha Omega! Rekommenderar starkt!

Viktiga muskelgruppen i CBB?
Alla muskler är självklart lika viktiga för att få en komplett fysik men är det nån speciell muskelgrupp som jag tycker är liiite viktigare än dem andra så är det att ha en bred rygg samt en väldigt smal midja!

Vilken sorts träning är bäst för att växa?
Jag personligen skulle nog säga att tunga basövningar 5-8 repitioner med 2-4 minuters vila bygger mest effektivt när man kompletterar med isoleringsövningar 8-15 repitioner med 30-60 sekunders vila mellan varje set.
Det finns väldigt många olika teorier på vad som är bäst för att växa mest effektiv men det så jag har kört sedan jag börjat och tränat varje muskelgrupp 2 gånger i veckan sedan jag startade på gymmet!

Några fysiker och förebilder som jag ser upp till är nog atleter back to the old days!
Charles Clairmonte
Bob Paris
Lee Labrada
Samir Bannout

Några från dagens byggning är:
Arash Rahbar
Jeremy Buendia
Breon Ansley
Artemus Dolgin

Det är några utav dem, sen finns det såklart Väldigt många fler som motiverar och inspirerar mig men dem jag nämnde ovan är några exempel på ett ungefär hur jag vill att in fysik ska se ut.