Dax att börja träna, har flera frågor

Home Forums Allmänt om gymträning Dax att börja träna, har flera frågor

  • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #97933
    #1066060

    Hej.

    Är en 32årig man som är 190cm lång men väger bara ca 67-68kg.

    Börjar tröttna på att vara så spinkig och vill gå upp i vikt samt bygga lite muskulatur varför jag vänder mig till er för råd.

    Antar att två frågor är väldigt viktiga och dessa är:
    ¤ Hur ska jag lägga upp min träning? (hur många gånger per dag, vad ska jag träna)
    ¤ Hur ska jag äta?

    Lite information till er om mig:
    ¤ Är en hyfsat stillasittande person med kontorsjobb
    ¤ Äter tre gånger per dag – frukost med mackor och müsli eller ägg & bacon, lunch ute på restaurang, färdiglagat till middag (hatar att laga mat)
    ¤ Sover 6 timmar per natt (ofta trött)

    All hjälp uppskattas för nu är det dags för lite action!

    PS. Har väl inte den bästa hållningen heller så det vore inte dumt att kunna fixa till ryggen lite så jag står lite rakare om ni förstår vad jag menar. Tack igen, ni räddar mitt liv!

    #1066063

    Här är tips på träningsutföranden och hur du utför dem. De är kategoriserade efter den muskel man tränar.
    http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=31071

    Jag själv delar upp så jag kör 1 dag med TRICPES och BRÖST. Dag 2 med BEN och VADER. Sedan dag 3 med RYGG, AXLAR och BICEPS.
    Uppdelning p.g.a. att basövningarna för respektive dag ofta aktiverar flera muskler. T.ex. när du kör bänk blir det tricpes och bröst.

    Dagarna behöver inte vara efter varandra utan det kör man som man känner, ibland är träningsvärken olidlig och då tjänar det inte mycket till att gå iväg o träna dagen efter. Annars är schemat rullande och behöver inte vara knuten till någon viss dag.

    Du äter mycket mat och drar ner på skiten som godis och sockerberikad dryck så som läsk, juice m.m. Mat i fast form är det vi behöver och är det som innehåller mycket vitaminer som hjälper oss bli stora som hus. Det är en konst att äta riktigt ordentligt som inte alla klarar av så många använder kosttillskott med kolhydrater etc, själv kör jag bara kosttillskott med protein för att försäkra mig om tillgång så att musklerna växer.
    Vill du räkna kalorier etc på din mat så är 1g fett och 2g protein per KG kroppsvikt och dag en bra regel du ska ha i dig.

    När du varit på gymmet och lyft som satan är det viktigt att du låter kroppen bygga upp sig, det gör man genom att mestadels sitta stilla som du gör på kontoret eller t.ex. framför datorn, det är också viktigt att sova mycket, 7h är enligt mej ett minimum, 6h går väl an om man är lite äldre men du kommer känna dig orkelös vilket är värdelöst när man ska gymma. En god kondition gör dock att du ser fram mer mot att sova och utnyttjar sömnen bättre, så det ena hjälper det andra.

    #1067025

    Jag håller egentligen med om det mesta som Gran säger, men om du vill ha utförliga tips och guider kan jag rekommendera följande hemsidor: http://www.bartoll.se samt http://www.leangains.se. Min egen uppfattning är att Bartolls guider är för den som verkligen vill satsa under en begränsad period för att därefter gå över till något mer socialt hållbart, Leansgains (Martin Berkhan) är i mina ögon lättare att följa om man vill kombinera det med jobb, familj och fritid. Deffguiden här på forumet under kostavdelningen är grym, där står också en massa fakta.

    #1067032

    Tjena!
    Är själv ingen expert men väldigt intresserad av träning och hälsa.
    Jag kan rekommendera följande sidor:
    http://www.styrkelabbet.se/
    http://traningslara.se/
    Själv prioriterar jag basövningar som benböj(frontböj), marklyft, bänkpress, militärpress, skivstångsrodd i min träning just nu, enligt ett program som heter:
    http://stronglifts.com/
    Verkar bra men finns massor av upplägg som säkert fungerar lika bra :)
    Lycka till!

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.