proteinshakes och aminosyror, när ska jag ta dom?

Home Forums Allmänt om gymträning proteinshakes och aminosyror, när ska jag ta dom?

  • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #105681
    #1082012

    Det är så att jag brukar gymma direkt efter jobbet vid 4 och har alltid brukat ta en proteinshake direkt efter. Nu hade jag tänkt börja ta aminosyror också så jag funderar lite på när jag ska ta dom. Kan jag göra så att jag tar en proteinshake kl 14 som mellanmål och sen aminosyror före och efter gympasset? Jag äter oftast en ordentlig middag när jag kommer hem efter gymmet. Och ska jag ta shakes/syror även de dagar jag inte tränar?

    Tack på förhand!

    #1082020

    Att ta proteinshakes de dagar du inte tränar är troligtvis bara bortkastat. Om du äter som du ska behöver du inte fylla på med mer proteiner.
    När det kommer till aminosyror som bcaa/eaa bör de endast ta i samband med träning, aminosyror hittar du i proteiner, men istället för att kroppen måste dela upp proteinet i sina beståndsdelar så är de redan uppdelade. Så man kan säga att bcaa/eaa är samma sak som en proteinshake fast i dess renaste form. För att kroppen ska utnyttja dessa till de fullaste måste de intas på tom mage annars förlorar de helt sitt syfte, dricker du din shake samtidigt som din bcaa/eaa kan du lika gärna skippa bcaa/eaa.

    De flesta proteinpulver är oftast berikade med extra bcaa/eaa.

    Lite mer info om aminosyror http://www.styrkelabbet.se/bcaa/ och http://fitnessguru.se/aminosyror-guide

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.