BODY Magazines forum kommer att uppgraderas inom kort

Home Forums BODY Foruminformation BODY Magazines forum kommer att uppgraderas inom kort

  • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #49468
    #119493

    Forumet står inför en uppgradering inom kort, från vBulletin-forumet som vi haft sedan hösten 2005.

    De webbplatser inom förlaget Egmont Tidskrifter som får extra mycket resurser har samlats inom ett gemensamt CMS (Content Management System) för att optimera utvecklarnas tid och kraft. Detta CMS kallas för Enterprise och körs på [www.kingmagazine.se], [www.ClassicMotor.se], [www.manolo.se], [www.automotorsport.se], [www.Datormagazin.se], [www.FZ.se], [www.sportfack.se], [www.pcgamer.se], [www.datormagazin.se], [www.husvagnochcamping.se] och [www.guiden.se] – och såklart [www.BODY.se]. Lite om en av de senaste lanserade webbplatserna [http://www.mkse.com/2011/11/09/king-kingmagazine-se-har-gatt-live-pa-custom-cms/ finns att läsa på MKSE.com].

    Enterprise är egenutvecklat sedan sisådär fem år och förlagets kodare kan det utan och innan. Funktioner som kan användas på fler än en webbplats får hög prioritet vid utveckling, till exempel är en variant av webbplatserna för mobila webbläsare på gång.

    Formateringskoden EosCode är gemensamt på hela sajten och är väldigt likt bb-code som används på forummjukvaran vBulletin i dag: [http://www.fz.se/information/formateringskod.fz]

    Din användare kommer att kunna användas över hela sajten BODY.se (forumet, bloggarna, artiklar på webbplatsen, bilder i gallerier med mera). Det räcker att logga in en gång…

    Det som ska följa med din användare från denna version till nya versionen av forumet är bland annat:

    • Bildattachements/bilder
    • Trådar
    • Foruminlägg
    • Privata meddelanden
    • Omröstningar
    • Användarsignaturer
    • Vilka trådar/kataloger du prenumererar på

    Notera: Det blir profilbilden som används som underlag för avatar på nya forumet under export/import, sedan kan du byta till din önskade avatar igen.

    Det kommer att bli färre antal underforum, och större användning av taggningar. En tråd om SM Athletic Fitness 2012 hamnar t ex inte i eget underforum, utan i tävlingsavdelningen och ”taggas” med Athletic Fitness, Svenska Mästerskapen, 2012. Typ. Taggarna används sedan för sökning och diverse navigeringsfunktioner.

    Här ett statiskt exempel på hur forumet kan komma att se ut inom kort (klicka på bilden för att se den förstorad). Den stora ”lådan” kallad puffboxen syns högst upp på forumsidan och visar senaste skapade trådar, hetaste trådar, flitigaste användarna samt webbplatsens mest kommenterade artiklar. Puffboxen går att minimera (och plocka fram igen vid behov) så att mer av forumet syns direkt. Vill ni testa funktioner mer live rekommenderar jag att ni tittar på [www.fz.se/forum].

    [https://www.body.se/media/forum/01_index.jpg [img=https://www.body.se/media/forum/01_index_small.jpg]]

    #119494

    Instruktioner för inloggning / nytt lösenord kommer att mailas till alla användare, så kontrollera gärna att det är din nuvarande och aktiva e-postadress du har reggad: [http://forum.body.se/profile.php?do=editpassword]

    Det gamla forumet kommer att finnas kvar – ett tag – och nås via en särskild URL ifall det är något ni vill komma åt som inte kom med vid importen.

    #119495

    Blev det någon uppgradering, eller? Har sett att en del saker ändrats, bl a
    bildhanteringen. Men vad mer har gjorts?

    #1064473
    Gettodachoppa wrote:
    Blev det någon uppgradering, eller? Har sett att en del saker ändrats, bl a
    bildhanteringen. Men vad mer har gjorts?

    Bildhanteringen har inte ändrats (om du inte läst i en två år gammal tråd?).

    Dock är forumuppgraderingen nu på gång på riktigt. Dumpar av databaserna skedde i tisdags och en hel massa folk har varit på dem för att kunna lansera forumet på den nya plattformen i kommande vecka (vecka 24).

    Alla kommer att få ett mail till sin reggade mailadress där de får verifiera sig, byta lösenord, för att sedan kunna logga in på det nya forumet. Håll utkick i nästa vecka således.

    Ni ska kunna komma åt detta forum på en ny adress, i det fall ni vill hämta det ni skrivit i era träningsjournaler/dagböcker sedan efter tisdag lunch och posta det på nya stället.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.