Dagens Träningsindustri: Miljonsatsning när Gold’s Gym kommer till Sverige

Home Forums BODY.se: Nyheter om kroppskultur Dagens Träningsindustri: Miljonsatsning när Gold’s Gym kommer till Sverige

  • This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #67148
    #473411

    Detta postades nyss på bloggen [www.dagenstraningsindustri.se]:

    Quote:
    [http://www.goldsgym.se/ [img=http://www.dagenstraningsindustri.se/wp-content/uploads/2008/11/golds.png]]

    Igår slog portarna upp för fyra svenska anläggningar under namnet Gold’s Gym. [http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=779798 Sundsvalls Tidning] skriver om den lokala satsningen:

    Den amerikanska gymjätten Gold’s gym är på väg att etablera sig i Sverige. Bolaget planerar att starta 60 gym på olika platser i landet. I Sundsvall blir det en jättesatsning. Detta enligt en av delägarna i det bolag som nu köpts upp och som ska arbeta med Gold’s etablering.

    [http://www.st.nu/nyheter/arbete.php?action=visa_artikel&id=779992 I en intervju] med platschefen Tommy Lerstrand förklarar han att Sundsvallsanläggningen blir Gold’s flaggskepp i Sverige:

    – Vår anläggning i Sundsvall kommer att drivas av Gold’s centralt medan de övriga blir franchiseföretag. Det blir helt fantastiskt, berättar Tommy Lerstrand, platschef i Sundsvall och delägare i Jocks.

    Marc Eisman, ansvarig för gymjättens franchiseverksamhet i Australien, Asien och Europa, [http://www.st.nu/nyheter/arbete.php?action=visa_artikel&id=779987 förklarar valet]:

    Efter att ha besökt och undersökt ett 20-tal olika gym i Sverige bestämde sig Marc Eisman från Gold’s gym att satsa på ett samarbete med Jocks.

    – Jag imponerades av deras kundservice, teamkänsla, omhändertagande och ledarskap. Det avgjorde, säger Marc Eisman.

    Här pressreleasen från företaget själva:

    Måndagen den 24 november blir en milstolpe för träningsmarknaden i Sverige. Då öppnar Gold’s Gym, världens största träningskedja, sina första anläggningar i Sverige. Gold’s Gym grundades 1965 i USA, kedjan är idag världens största med nära 700 anläggningar i 33 länder. Målet är att inom 5 år starta upp ett sextiotal anläggningar i Sverige. Lanseringen inleds med att Jocksanläggningarna i södra Norrland blir Gold’s Gym. Satsningen kommer att omsätta flera hundra miljoner.

    – Sverige ligger långt fram inom träning och hälsa. För Gold’s Gym är lanseringen i Sverige en stor utmaning och en oerhörd möjlighet, säger Erik Ödegård, Skandinavienchef för Gold’s Gym.

    Lanseringen i Sverige görs tillsammans med Jocks AB som idag har 4 träningsanläggningar i Östersund, Åre, Sundsvall och Sollefteå. En femte anläggning kommer att invigas den 8 december på Fyrvallaområdet i Östersund.

    – För Jocks del är detta en fantastisk möjlighet, säger Lars Ocklind, styrelseordförande i Jocks AB. Det är såklart ett bra betyg för oss att stora Gold¹s Gym valt Jocks, en liten Norrländsk kedja, som partner i sin Sverigelansering. För vår del innebär detta att vi direkt kommer att behöva nyanställa 5-6 personer, avslutar Lars Ocklind.

    Jocks AB kommer att bli Gold’s Gyms partner i Sverige. Detta innebär att Jocks AB kommer bistå Gold’s Gym under den fortsatta Sverigelanseringen. I USA har Gold’s Gym ett högt renommé och bland medlemmarna finns Tiger Woods, Angelina Jolie och Justin Timberlake.

    Som medlem i Gold’s Gym så har kunderna möjlighet att träna världen över med sitt medlemskap.

    [http://www.dagenstraningsindustri.se/?p=78&akst_action=share-this Dela med dig]

    [http://feeds.feedburner.com/~r/DagensTraningsindustri/~3/464901253/ Läs hela inlägget i orginalformat på dagenstraningsindustri.se…]

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.