Bli medlem på Body:s forum!
Här i BODYs forum ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.
Titel
Registrerad 2016-07-27
Inlägg 3

Hej!
En liten fundering som ni kanske kan hjälpa mig med är klassikern "hjälp jag tränar, äter bra men går inte ner i vikt"?! Kan stress vara boven, och i sådana fall har ni ngn erfarenhet som kan hjälpa mig? Inga sarkasmer tack, det hjälper inte. Detta är förutsättningarna:

-Kvinna, 36 år, väger 74 kg 162 cm lång. Normalvikt 58 kg (har jag vägt sedan jag var 18 år).
-Födde mitt andra barn för drygt ett år sedan, började träna igen i november 2015 när kroppen någorlunda var i skick (svår graviditet med mkt ryggproblem mm).
-Äter normalt, men med minskat kolhydratintag (dvs ej bröd, ris men ibland pasta och potatis i lagom mängd). Äter ej kött men fisk. ca 1700 kcal/dag träningsdagar. Läsk, chips, godis uteslutet med ibland vin till maten (inga excesser).
-Diagnosticerad med DSPS (dvs förskjuten dygnrytm), detta innebär att jag aldrig kliver upp innan kl 08 på dagen. (Om jag gör det måste jag sova dagtid för att orka med dagen)
-Har ett väldigt prestationskrävande jobb, kräver att jag är på topp hela arbetsdagen så en diet som gör mig slö i hjärnan fungerar inte.
-Dåliga järndepåer (7 i P-Ferritin). Övrigt järn: P-järn 14. B-hb 129.
-S-kortisol 451 vid provtagninsgtillfället (refintervall 240-730).

Träning: på helgen 30 min svettig powerwalk på löpband innan frukost. Cykel till och från jobbet (drygt 1 mil totalt + ca 20-30 min styrketräning i anslutning till detta). Ibland styrkepass med inslag av cardio även kvällstid när barnen lagt sig.

Stress: har två barn, får sällan sitta ner mer än 10 min på helgen eller när jag kommer hem från jobbet, ständigt i rörelse. Har som sagt ett jobb med enorma prestationskrav. Jobbar dock enbart 75 %, dvs 6 h/dag. Detta är mest framför datorn. Vi drabbades av ett tragiskt dödsfall inom familjen för ca ett år sedan (oväntat självmord) så min sambo har varit deprimerad från och till och sedan dess då jag har fått ta största delen av ansvaret för barn/hushåll. Ständig oro för familjens välbefinnande.

Viktsituation: tränade i snitt varannan dag under november till februari, ca 45 pass på 90 dagar i genomsnitt 45 min/pass och 500 kcal. På den tiden gick jag upp från 72 till 74 kg. Ingen förändring alls på kroppsmått. Sedan dess har jag varit mycket sjuk/småförkyld under våren. Tränar ändå regelbundet. Står helt still i vikt.

Förutsättning: jag har ca 2-3 h/dag utan barn innan sänggående. Denna tid allokeras till hushållsgöromål och måsten, i princip ingen fritid. Dvs att "ta en promenad 2 h/dag" är i dagsläget uteslutet. Även sjukt strikta dieter då jag inte får förlora fokus på jobbet. Jag har även testat att köra en lågkaloridiet på ca 1200kcal/dag under några månader i höstas innan jag kunde börja träna. Även den utan resultat.

Jag undrar helt enkelt om det är min grundstress med ett prestationskrävande jobb i kombination med sorg och ständig oro för familjen som så att säga lägger "locket på" viktminskningen? Jag har tränat aktivt på gym under många år och alltid hållit samma vikt, utan att ha ngn särskild diet men alltid ätit någorlunda nyttigt och balanserat. Jag är inte intresserad av ngn fitness-kropp att glänsa med på stranden, men att komma i mina vanliga byxor efter graviditeterna vore ofattbart tacksamt.

Jag vill få råd, erfarenheter och pepp. Känner mig oduglig och kan i ärlighetens namn inte se vart jag skulle kunna få in mer träning. Ni med småbarn vet att livet är hektiskt nog som det är.

Kram/
Sara

GustavFors
Titel
Registrerad 2016-10-14
Inlägg 3

Om kalorier in >= kalorier ut så går du upp i vikt eller vikten står stilla.

Boven i dramat är att du i snitt äter mer än du gör av med. Att du konstant tvingas vara aktiv borde bara hjälpa med viktnedgång då det förbränner betydligt mycket mer kalorier än om du hade vilat.

Online just nu
Offline

Du är inte inloggad. Logga in för att få tillgång till fler funktioner.


Forumet modereras av Body Crew.
Har du synpunkter på modereringen, var vänlig kontakta oss.

Anmäl inlägg och trådar som bryter mot forumets regler.

Alla kan läsa det här forumet.
Inloggade användare kan skriva i det här forumet.

Just nu är 4 medlemmar online. 0 foruminlägg har postats idag.Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
 • BODY 388, november 2016

 • BODY 387, oktober 2016

 • BODY 386, september 2016

 • BODY 385, augusti 2016

 • BODY 384, juli 2016

 • BODY 383, juni 2016

 • BODY 382, maj 2016