Bli medlem på Body:s forum!
Här i BODYs forum ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.
Titel
Registrerad 2018-02-04
Inlägg 3

Nu låter jag nog väldigt dum, men går det att gå ner i vikt/bli mer fast i kroppen utan att gå all in med dieten? Jag har så lätt att fastna och bli ätstörd då jag följer en viss diet.. Som med lchf; blev knäpp tillslut och räknade på allt. Därför äter jag allt nu, kolhydrater, protein och fett. Men jag funderar över detta med sås/grytor? Vad har ni för bas i dessa? Under lchf tiden så var det fullfeta produkter.. Men det känns fel nu då man äter kolhydrater också, tänker att kalorierna drar iväg? Kan man äta "vanlig" mat som tex köttgryta och ris, träna styrketräning 3-4 gånger i veckan + cardio 1-2 gånger i veckan och se resultat?

HGM
Titel
Registrerad 2013-03-23
Inlägg 7

Absolut kan du det. Vill man hålla en stabil vikt i längden och inte gå upp och ner så är det nyckeln att kunna äta sin "vanliga" mat. Även om "vad man äter" har en viss betydelse så är det framförallt "hur mycket man äter" som har betydelse.
Tävlande bodybuilders äter "vanlig mat" under sin off-season (många med en hel del skräpmat på schemat med), för att sedan under tävlingsdieten gå över till mer kontrollerat intag av tex kyckling/ris, torsk/potatis.
Lägg dig på 40% kolhydrater, 30% protein och 30% fett ungefär. Det brukar vara en bra fördelning om man tränar regelbundet.
Personligen kör jag alltid (vare sig jag vill gå upp, ner eller ligga still i vikt) på ca 45% kolhydrater, 35% protein och 20% fett (är lite äldre och lägger lätt på mig fett).
Fett lagras in som fett medans det är svårt för kroppen att omvandla protein eller kolhydrater till fett.
Min uppfattning är att det är fettet och inte kolhydraterna som får kalorierna att dra iväg.

Titel
Registrerad 2018-02-04
Inlägg 3

Tack! Då kan jag fortsätta som jag gör nu! Så rädd att träningen inte skulle ge något om jag inte åt sån mat jag ser på sociala medier. Men alltså... light produkter? eller är det bättre med fullfeta produkter? tänker i grädde/créme fraiche väg tex. Förstår att kalorierna drar iväg fort med fullfeta produkter.. svårt att släppa tänket med fullfeta produkter sen lchf tiden

Online just nu
Offline

Du är inte inloggad. Logga in för att få tillgång till fler funktioner.


Forumet modereras av Body Crew.
Har du synpunkter på modereringen, var vänlig kontakta oss.

Anmäl inlägg och trådar som bryter mot forumets regler.

Alla kan läsa det här forumet.
Inloggade användare kan skriva i det här forumet.

Just nu är 5 medlemmar online. 0 foruminlägg har postats idag.



Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

  • BODY 404, augusti

  • BODY 403, maj 2018

  • BODY nr 1 2018

  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017

  • BODY 399, oktober 2017