Kaloriberäkning av min kost – stämmer detta?

Home Forums Kost och Näringslära Kaloriberäkning av min kost – stämmer detta?

  • This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #106209
    #1082620

    Hej!

    Jag försöker gå ner i vikt och behöver lite råd kring detta.
    Jag är 27 år gammal, 175cm lång, väger 79kg och ligger på strax under 15% i kroppsfett om jag får gissa själv. Jag har aldrig haft lätt för att lägga på mig i fett, däremot i muskler.

    Jag håller på med klättring och vill nu göra en elitsatsning och måste därför kapa av en hel del på vikten. Tanken är att gå ner och sedan hålla en så låg fettprocent som möjligt utan att immunförsvaret påverkas negativt. Jag tänker att 8% är lagom, vad säger ni?

    Min målvikt är 70kg och i.o.m. att jag väger 79kg idag och gissningsvis har 15% i kroppsfett så måste jag alltså tappa mellan 3-4kg i muskler och gå ner till 8% i kroppsfett för att nå målet.

    Nu har jag beräknat hur mycket kalorier jag får i mig per dag. Verkar siffrorna nedan stämma?

    Frukost: 165 kcal

    Kvarg naturell light 250g (60 kcal) (=150 kcal)
    Blåbär & Hallon 50g (30 kcal) (=15 kcal)

    Lunch: 500 kcal

    Mellanmål 165 kcal

    Kvarg naturell light 250g (60 kcal) (=150 kcal)
    Blåbär & Hallon 50g (30 kcal) (=15 kcal)

    Middag: 500 kcal

    Kvällsmat: 165 kcal

    Kvarg naturell light 250g (60 kcal) (=150 kcal)
    Blåbär & Hallon 50g (30 kcal) (=15 kcal)

    Övrigt:
    1 glas mjölk 120 kcal
    1 äpple 70 kcal
    1 clementin 35 kcal

    Totalt: 1720 kcal per dag

    Innebär detta att jag kommer gå ner ca 1.3kg i veckan om jag ligger på en daglig förbränning på 3000 kcal?

    Mvh Matthias

    #1082622

    rekommenderar inte till att tappa muskler! det är både bra och roligt att ha :)

    #1082623

    Det beror ju helt på vad man vill göra med kroppen. I de sporter jag håller på med är det varken bra eller roligt att ha så mycket muskler som jag har nu.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.