Titel
Registrerad 2007-03-28
Inlägg 753
jag tänkte testa det här proteintillskottet eftersom jag e rätt känslig för proteinpulver som e mjölkbaserat. Någon som vet något om hampa-protein? bra lr dåligt?
Titel
Registrerad 2006-07-21
Inlägg 3
Jag har samma problem med magen, kört mjölk protein i 15år, och min mage mår inte bra av det längre.
Jag brukar nu hampa protein och skalade hampafrön. Det fungerar utmärkt.
Sen tar jag en shaker med spirulina och hampaprotein när jag vill ha en riktig protein bomb.
Titel
Registrerad 2008-04-01
Inlägg 13 290
Har för mig att hampaprotein är fullvärdigt då det innehåller alla aminosyrorna men att det är väldigt dålig aminosyrasammansättning gentemot mjölk och sojaprotein t.ex. Vilket ger hampaproteinet ett lågt chemical score vilket kan jämföras med biologiskt värde!
Har för mig Lysin var den främsta begränsande aminosyran här. Med det sagt bör du kunna få ett högre biologiskt värde genom att inta lysinrika produkter i samband med proteinpulvret (baljväxter har jag för mig är lysinrika men reserverar mig för fel här och jag orkar inte googla nu) 
Jag hade satsat på sojaprotein i ditt fall
Titel
Registrerad 2006-12-22
Inlägg 11 995
Är äggprotein uteslutet då? Om jag inte kunde köra på vassle skulle äggprotein vara det första valet. Men du kanske är laktovegetarian?
Titel
Registrerad 2007-03-28
Inlägg 753
tack för svaren
tommy: jag har beställt ett annat kost tillskott som innehåller bl a extra aminosyror som lysin tänkte just att det kunde vara bra pga argumentet "biologisk värde"
Eddie: äggprotein har varit ett förstahandsval, det var mest slumpen att en kompis som fråga mig om jag ville ha hampa-proteinet när han oxå skulle beställa eftersom han visste att jag var känslig mot mjölk. och nej jag är inte laktovegetarian. Men skulle du rekommendera äggprotein före hampa?
Titel
Registrerad 2005-10-09
Inlägg 2 404
Tommy Ivarsson skrev:
Har för mig att hampaprotein är fullvärdigt då det innehåller alla aminosyrorna men att det är väldigt dålig aminosyrasammansättning gentemot mjölk och sojaprotein t.ex. Vilket ger hampaproteinet ett lågt chemical score vilket kan jämföras med biologiskt värde!
Ett protein är inte fullvärdigt bara för att det innehåller alla essentiella aminosyror. Fullvärdigt är det först om alla essentiella aminosyror når upp till minst referensvärdena för respektive essentiell aminosyra, enligt Chemical Score metoden.
Här kan du testa ditt hampa protein enligt C.S. metoden:
http://www.nyttgrepp.se/chemicalscore.php
Titel
Registrerad 2005-10-09
Inlägg 2 404
nog_nog skrev:
På denna länk fanns en analys av essentiella aminosyror och när jag körde dem enligt: "Angående C.S. värdet, så kalkyleras det enligt referensmönstret för vuxna (Källa: Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein and Amino Acids (Macronutrients). Institute of Medecine. Washington D.C. : National Academies Press; 2005.)"
Så hade detta hampaprotein C.S. 66, vilket är rätt lågt med tanke på att: för att vara fullvärdigt skall C.S. vara 100.
Kan tipsa dig om att koka gröt på 100g havre + 50g gula ärter, (bägge i torrvikt) Denna gröt har C.S. 125 och har en hyfsad proteinhalt. Vill du boosta gröten ytterligare, så servera med ett kokt ägg och ett glas mjölk (om du klarar ett glas mjölk).
Titel
Registrerad 2006-12-22
Inlägg 11 995
nog_nog skrev:
Men skulle du rekommendera äggprotein före hampa?
Ja tveklöst.
Titel
Registrerad 2008-04-01
Inlägg 13 290
YTS skrev:
Ett protein är inte fullvärdigt bara för att det innehåller alla essentiella aminosyror. Fullvärdigt är det först om alla essentiella aminosyror når upp till minst referensvärdena för respektive essentiell aminosyra, enligt Chemical Score metoden.
Givetvis! Jag utelämnade denna lilla del i min text. Men bra att du förtydligade
Titel
Registrerad 2007-04-11
Inlägg 16
Eller selfs laktosfria vassleprotein..?