NMDA, Bra? Dåligt? Fungerar det verkligen? Skadligt?

Home Forums Kosttillskott NMDA, Bra? Dåligt? Fungerar det verkligen? Skadligt?

  • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #100292
    #1072662

    Tjena Body!

    Detta är mitt första inlägg här, och jag har sökt på forumet efter fakta kring detta ämne, men inte funnit något. Enbart trådar som inte har blivit besvarade. Så jag gör ett nytt försök.

    Jag har tränat under ett stenhårt schema nu i 4 månader och har nått riktigt bra resultat. Jag har gått från 14.7% kroppsfett (mätt med kalipertång) till 7,2% kroppsfett på 4 månader utan någon muskelförlust.

    Nu när man har tränat så pass hårt, haft en strikt kost och träning så har detta gått från något som är rätt så kul till ett otroligt intresse. Sitter nog varje dag och läser mig igenom knep och knåp för att få mer skin på näsan. Vill ju veta vad som händer med kroppen i olika stadier.

    Hur som haver, nu vill jag börja bygga. Jag är villig att kriga för större volym, det är det inget snack om. Men finns det en möjlighet att få en push på vägen, så tackar jag inte nej. Självklart kan man gå den naturella vägen, har jag inget emot. Men jag är mest nyfiken på om det finns preparat som kan ge stor inverkan på träningen. T.ex. blockera att kroppen boostar på med Cortisol osv. Dock vill jag inte ta något olagligt.

    Jag har fått god hjälp på MM sports, och där köpte jag även: Jacked NMDA

    Jag har försökt att läsa mig till så mycket som möjligt om detta, men är skeptisk till vad folk skriver överallt. Vissa säger att det är en grym grej, andra säger att man får bitch-tits och även migrän.
    Detta låter ju inte så spännande. Företagen själva som säljer produkten säger själva att detta har en snarlik funktion som testosteron. Och då är frågan om detta verkligen är sant?
    Så mycket jag har läst mig till så är NMDA (N-metyl-D-asparaginsyra) delvis något vi har i kroppen som kroppen mår bra av och ger oss stimulans, samtidigt som jag har läst mig till att det kan vara ett rent gift och t.o.m. farligt.

    Jag testade en tablett (man skulle inte överdosera, även ifall man är större eller mindre), och eftersom jag är lite av en hypokondriker så vart jag lite skakig men somnade tillslut. Dagen efter bubblade magen för fulla muggar och toaletten blev min bästa vän för dagen.
    Sen om detta är p.g.a. NMDAn eller om det var något dåligt jag hade ätit eller inte vet jag inget om. Men sen har jag inte tagit någon till tablett utan ville då bli mer påläst om vad jag stoppar i mig.

    Så nu med lite bakgrund om mitt ämne så frågar jag er, experterna :), är detta något att ta? Finns det någon som vet något om detta? Kan NMDA ha en snarlik funktion med testosteron? Kommer mina muskler bli herrejösses stora och jag kommer bli överlycklig utan någon bieffekt? Är detta skadligt? Kan man få problem med hjärtat av detta?

    Ja som sagt, har många funderingar och skulle verkligen uppskatta om någon har något vettigt att säga till om detta.

    Tack på förhand!

    MVH
    William H

    #1072969

    NMDA Glutamat har man för lite av vid Schizofreni, det pågår f.n. också rekrytering till testning av NMDA för personer med
    [http://adhd-npf.com/schizofreni-orsaker/ Schizofreni]. Tillskott av Glutamat / NMDA likande ämnen är inget nytt, ett annat exempel på NMDA/Glutamat analoger är MSM eller Mono Sodium Glutamat vilket också har rapporterats ge biverkningar som migrän och huvudvärk

    http://www.peaktestosterone.com/BrainKillers.aspx
    När det gäller påståenden som ökning av testosteron eller peak in testosteron kanske det är bäst att hänvisa till en sida som koncentrerat sig på just det.

    http://www.peaktestosterone.com/MSG_Risks.aspx
    Glutamat och glutamat stimulantia kan öka på nivån av testosteron högst tillfälligt, ja, men på sikt är effekten högst oklar

    Medlet testas bland annat för allvarliga sjukdomar där är en utpräglad brist eller avvikelse i NMDA, men forskningsläget är såvitt jag vet ganska oklart i nuläget. Dock vet man att överaktivering av NMDA receptorerna ofelbart leder till skador på neuronerna.
    http://www.science.gov/topicpages/a/acute+glutamate+excitotoxicity.html
    Du kanske vill sammanställa det vetenskapliga läget? För det finns ingen vetenskaplig sammanfattning som du din frågeställning efterlyser.

    Glutamate is a major excitatory neurotransmitter in the central nervous system, and excessive activation of glutamate receptors can damage neurons via excitotoxicity. There are several lines of evidence that excitotoxicity plays a role in selective motor neuron death in amyotrophic lateral sclerosis (ALS).1-3 Elevation of the extracellular glutamate level causes degeneration of motor neurons through excessive stimulation of glutamate receptors. Both N-methyl-D-aspartate (NMDA) and α-amino-3-hydroxy-5-methyl-4-isoxazole propionic acid (AMPA) receptors are responsible for excitotoxicity in motor neurons.

    http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01474395?term=nmda&rank=3
    N-methyl-D-aspartic Acid (NMDA) and Cognitive Remediation in Schizophrenia

    Är man och föredrar kvinnor och
    Vill höja Testosteron nivåerna på att naturligt och välbeprövat sätt så rekommenderar jag att titta på och umgås med kvinnor, det har en påtaglig effekt på testosteronet. Faktum är att du inte ens behöver komma nära en kvinna överhuvudtaget, det går likasåbra att sitta hemma och konsumera lite pornografisk filmvisning eller köpa en herrtidning.

    Arch Sex Behav. 1999 Feb;28(1):1-21.
    Neuroanatomical correlates of visually evoked sexual arousal in human males.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10097801
    PET kamerar avslöjar som bekant ibland även viljan och förmågan att kunna idka ett pekande pök. Enligt hörsägen har en del män blivit tvingade att dra i nödbromsen efter den visuella erfarenheten, hör gärna av dig och berätta hur det gick. Forskningen behöver försökskaniner…

    ” Visually evoked sexual arousal was characterized by a threefold pattern of activation: the bilateral activation of the inferior temporal cortex, a visual association area; the activation of the right insula and right inferior frontal cortex, which are two paralimbic areas relating highly processed sensory information with motivational states; and the activation of the left anterior cingulate cortex, another paralimbic area known to control autonomic and neuroendocrine functions. Activation of some of these areas was positively correlated with plasma testosterone levels. Although this study should be considered preliminary, it identified brain regions whose activation was correlated with visually evoked sexual arousal in males.”

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.