Titel
Registrerad 2006-06-24
Inlägg 210
Hej på er!
Det jag vill få ut av denna tråden är recept på nyttiga, goda & enkla mål som man lätt fixar ihop & sen tar med sig till jobbet.
Som ni säkert förstår, ju lättare det är att laga/röra ihop målen ju bättre är det. Då får alla en större chans att hinna me lunch lådan till jobbet 
Denna tråden kan gynna många här på forumet, så kör igen med recepten
Titel
Registrerad 2007-10-27
Inlägg 483
Makrill i tomatsås, typ tre till fyra skivat mörktbröd, frukt med.
Gott som fan!
Titel
Registrerad 2007-03-11
Inlägg 159
När du lagar middagen så gör du lite mera så det räcker till en matlåda, så vips har du en matlåda till lunchen på jobbet.
Titel
Registrerad 2008-01-09
Inlägg 7
En Burk Keso Naturell.
Näringsvärde
Per 100 g ca 1 dl:
Energivärde 380 kJ/ 90 kcal
Protein 12 g
Kolhydrat 2 g
Fett 4 g
+
Abbas tonfisk i vatten
Näringsvärde per 100 g utan lag:
Energi: 480 kJ / 110 kcal
Protein: 25.0g
Kolhydrat: 0.0g
Fett: 1.0g
Titel
Registrerad 2006-10-20
Inlägg 1 104
bustz0rz skrev:
När du lagar middagen så gör du lite mera så det räcker till en matlåda, så vips har du en matlåda till lunchen på jobbet.
Men guuuud vad smart!

Skämtar bara ! Håller med föregående talare. Du kan även göra en extra smörgås på morgonen och ta med "Varma Koppen" + 2 kokta ägg
Titel
Registrerad 2008-07-07
Inlägg 2 654
3 Rågkusar, 3 ägg, 3 skivor skinka + ev, lite majonäs
Tag rågkusarna och värm dom till önskad temperatur ifall frysta.
Stek de 3 äggen i en stekpanna
Lägg ett stekt ägg i varje skiva bröd
Klicka ut lite majonäs ovanpå ägget
Lägg på en skiva rökt eller kokt skinka
Voilá
Titel
Registrerad 2006-06-24
Inlägg 210
Tack för era tips!
Gärna fler tips som liknar middagsmat. Då man ska orka träna efteråt.
/ Johan
Titel
Registrerad 2008-04-01
Inlägg 13 290
Steka en kyckíng och koka lite ris/bulgur är ju inte direkt svårt eller tar lång tid. Lite kryddor och möjligtvis lite snabbt ihopvispad currysås funkar utmärkt.
Titel
Registrerad 2006-12-22
Inlägg 11 995
Koka gröt när du kommer hem, käka fil och müsli kanske, fixa ett par mackor, värm ett gäng piroger etc. Finns ju hur mycket som helst som går toksnabbt och smakar bra.
Titel
Registrerad 2006-10-20
Inlägg 1 104
En annan snabb rätt. Koka nudlar (de med kryddpåse i)och kläck 2 ägg i som du försiktigt rör i! Mättar bra!
Titel
Registrerad 2008-09-24
Inlägg 5
hur gör man den där currysåsen då?? är urdålig på att laga mat
. lr stod det kanske ? kunde man ta kesella till såsen me. Äter alltid bara ris o kyckling utan sås, blir så torrt.
Titel
Registrerad 2007-01-11
Inlägg 7 270
Något jag börjat missbruka lite smått är havregrynsgröt med apelsin och keso i.
Detta kryddat med både kanel och pepparkakskrydda smakar nästan som glögg.
Titel
Registrerad 2008-09-29
Inlägg 19
Jag resonerar iaf som så att lunchen är mitt största mål om dagen, speciellt när jag tränar efter jobbet. Då kan man inte äta några mackor eller varma koppen. En lagom stor portion lagom fördelad med protein, kolhydrater och grönsaker.
Tex, laga laxfile i ugn, med rotfrukter och ha en kall god sås till finns enkla påsar att köpa och bara blanda med gräddfil eller liknande. Smidigt, maten lagar sig själv i ugnen och man har tid för annat. 
Kyckling med wook grönsaker och ris.
Pannbiffar, bara att göra massor och frysa in, koka potatis till.
Pasta, med oändliga olika pasta såser, jag har hur mycket tips som helst..
Titel
Registrerad 2008-09-29
Inlägg 19
mia77 skrev:
hur gör man den där currysåsen då?? är urdålig på att laga mat

. lr stod det kanske ? kunde man ta kesella till såsen me. Äter alltid bara ris o kyckling utan sås, blir så torrt.
Det enklaste sättet är att ta färdig såser på påse. Pulverform och bara att blanda med mjölk eller vatten. Annars gör man från grunden, men det är alltid knepigt att få dem goda. Sånt man får prova sig fram med.
Titel
Registrerad 2007-07-05
Inlägg 112
Måste bara tipsa, enklast och smalast är att blanda mjöl m vatten (ngn matsked mjöl och ngn dl vatten), superbra om man skakar alles i en shaker.... ös ner blandningen i en gryta, häll i curry efter behag samt salt, låt koka upp (inte på varmast möjligast, utan lagom varmt) dessutom ska du rör lagom slappt hela tiden annars hamnar mjölet längst ner i djupet och bränner fast . Testa dig fram!
enkelt... eller har jag missat ngt?!
Tjingeling, ping ping!
Titel
Registrerad 2008-09-24
Inlägg 5
men mjöl är ju jättesnabba kolhydrater, få la ta det direkt efter träning då?? andvänder faktiskt bara soyamjöl lr dinkelmjöl i såser, gör inte ni de? Kall sås är gott, inte så strävigt att göra. E de knorr pulversås ? läste ngt om att det är härdat fett i det? lr ? Imo ska jag prova att göra kyckling med den goda currysåsen, hoppas att den blir god iallafall
Titel
Registrerad 2007-07-05
Inlägg 112
Mia!
Man får prova sig fram helt enkelt!.... Jag tycker i vilket fall som helst att det inte är stora mängder mjöl vi snackar om... man behöver ju inte låta kycklingen bada i sås?? 
Lycka till!
Titel
Registrerad 2006-12-22
Inlägg 11 995
ekiscarro skrev:
En lagom stor portion lagom fördelad med protein, kolhydrater och grönsaker.
Och det kan man utan problem åstadkomma med nyttigt bröd, bra pålägg och en skål grönsaker bredvid samt t.ex. paprika och tomat på mackan.
Ta t.ex. tre rågkusar, en med skivat kokt ägg och majonnäs samt två med ost och paprika. Bredvid har du en skål med broccoli, lite fräst lök och rårivna morötter. En alldeles suveränt komponerad måltid i mina ögon. "Mjölmat" i form av pasta är ju inte mer "riktig mat" än bröd och spannmål i form av ris är inte mer "rktigt" än havregryn, havre är nog snarare det kanske mest näringsrika och välbalanserade spannmålet vi har. Åtminstone om man ser till de vanligaste i den svenska kosten, därutöver finns ju spannmål som t.ex. hirs och "semicerealier" såsom bovete och quinoa.
Titel
Registrerad 2008-06-01
Inlägg 49
Den allra lättaste lunchen som nästan går att laga!
Gör 2st Luncher på samma gång!
Köp Frysta lax fileér oavsett märke går bra brukar köpa på ICA så då blir det icas egna 4-pack på 140g per laxfilé. Klipper ur dem ur förpackingen (frysta) lindar in dem var för sig med matfolie samt lite kryddor kanske en liten bit lök, upp till var och en. Gör iordning riset vanligtvis fullkornsris 2-2.5dl i 4dl vatten. Efter detta så lägger jag de inrullade fileérna i risvattnet, på med locket låt koka på låg värme så när riset är klart är laxarna också det.
Vad som gör detta så grymt!
Tar ingen tid alls att förbereda!
Väldigt lite disk! 1 kastrull
Perfekt smalmat, går du på deff byt ut lite ris mot grönsaker.
Går snabbt tar i runda slängar 20 min att göra, själv brukar jag sätta på det efter jag kommit hem ifrån gymmet så kan man duscha och göra sig iordning medans maten sköter sig självt
Mvh
Titel
Registrerad 2008-04-01
Inlägg 13 290
lill-eric skrev:
Den allra lättaste lunchen som nästan går att laga!
Gör 2st Luncher på samma gång!
Köp Frysta lax fileér oavsett märke går bra brukar köpa på ICA så då blir det icas egna 4-pack på 140g per laxfilé. Klipper ur dem ur förpackingen (frysta) lindar in dem var för sig med matfolie samt lite kryddor kanske en liten bit lök, upp till var och en. Gör iordning riset vanligtvis fullkornsris 2-2.5dl i 4dl vatten. Efter detta så lägger jag de inrullade fileérna i risvattnet, på med locket låt koka på låg värme så när riset är klart är laxarna också det.
Vad som gör detta så grymt!
Tar ingen tid alls att förbereda!
Väldigt lite disk! 1 kastrull
Perfekt smalmat, går du på deff byt ut lite ris mot grönsaker.
Går snabbt tar i runda slängar 20 min att göra, själv brukar jag sätta på det efter jag kommit hem ifrån gymmet så kan man duscha och göra sig iordning medans maten sköter sig självt
Mvh
Grymt!

Den stora frågan är ju om detta funkar lika bra i en riskokare??
Titel
Registrerad 2008-06-01
Inlägg 49
Har faktiskt inte provat det i en riskokare, men jag tror att det skulle gå för snabbt att bli av med vattnet och då blir inte laxen klar. Men.... det är juh bara att testa skulle det skita sig helt kan man alltid värma upp lunch lådan i någon minut mer.
Titel
Registrerad 2008-09-24
Inlägg 5
Candy Canary skrev:
Mia!
Man får prova sig fram helt enkelt!.... Jag tycker i vilket fall som helst att det inte är stora mängder mjöl vi snackar om... man behöver ju inte låta kycklingen bada i sås??
Lycka till!
nä det har du rätt i, tackar för tipset
Titel
Registrerad 2008-03-10
Inlägg 58
Nån skrev:
En Burk Keso Naturell.
Näringsvärde
Per 100 g ca 1 dl:
Energivärde 380 kJ/ 90 kcal
Protein 12 g
Kolhydrat 2 g
Fett 4 g
+
Abbas tonfisk i vatten
Näringsvärde per 100 g utan lag:
Energi: 480 kJ / 110 kcal
Protein: 25.0g
Kolhydrat: 0.0g
Fett: 1.0g
gjorde liknande följande:
3 ägg
ca 250g keso
1 burk tonfisk
sen ett stort glas mjölk på 0,6L.
smakade helt ok, men man får ha i baktanke att det innehöll drygt 100g proteiner!
Titel
Registrerad 2007-12-05
Inlägg 561
Jäklar! Det är så sjukt svårt att komma på vad man ska äta.
Får väl bli 300gram Keso, Havregrynsgröt någon grovbrödsmacka, 1-2Ägg, Ett äpple och ett stort glas mjölk. Undras om detta är så bra
Sjukt svårt när föräldrarna inte är hemma.
Mvh
Titel
Registrerad 2007-01-11
Inlägg 7 270
Bolero skrev:
Jäklar! Det är så sjukt svårt att komma på vad man ska äta.
Får väl bli 300gram Keso, Havregrynsgröt någon grovbrödsmacka, 1-2Ägg, Ett äpple och ett stort glas mjölk. Undras om detta är så bra
Sjukt svårt när föräldrarna inte är hemma.
Mvh
Det där lät klockrent.
Havregrynsgröt med keso äter jag flera gånger i veckan.
Edit; Blanda gärna ner äpplet i gröten också och krydda med mycket kanel.
Titel
Registrerad 2008-07-07
Inlägg 2 654
Köp en BBQ-krydda, duger till ALLA former av kötträtter
Nöt, Fläsk, Fågel. You name it!
Titel
Registrerad 2006-08-30
Inlägg 240
Ugnspannkaka men äpple är lätt och väldigt gott!
Råg vetemjöl
Havregryn
ägg
äpple
mjölk
kanel
Nötter
Bara blanda ihop och hälla i en form , sen ca 30 minuter i ungnen
Titel
Registrerad 2008-09-24
Inlägg 5
vilket gradantal då?? låter kanongott
Titel
Registrerad 2008-10-26
Inlägg 110
Kokt kyckling skuren i kuber, häll av vattnet när det är genomkokt, häll i en burk krossade tomater. Även så syltlökar, oliver och cashewnötter mmmm.
Titel
Registrerad 2005-10-22
Inlägg 1 017
BENEDICTO skrev:
hej Mia det låtter jätte äkligt den der curry såsen ja kan en bättre
fin
haka en halv gul lök tärna ett
halv grönt äpple
frås allt
tillsammas med curry tillsätt
halv dl vatten
men två
matskeder kyckligfound lått det koka en stund tillsätt
gråde finns nästan
fett fri att köpa smaka av med salt o peppar red av såsen om den skulle va för
tyn. :

Var du verkligen 100% nykter när du skrev detta inlägget?