Bli medlem på Body:s forum!
Här i BODYs forum ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.
YTS
YTS
Titel
Registrerad 2005-10-09
Inlägg 2 404

Är ju intresserad av baljväxter, d.v.s. ärter, bönor & linser. Så när jag leta material på nätet hitta jag följande tillväxtfoder:

45% korn + 45% havre + 10% gula ärter.

Jag testade då ut att med 33,3% vardera får man runt 17E% protein och C.S. 123, d.v.s. minst 23% överskott på samtliga av de essentiella aminosyrorna.

Hur gör man då?

Blöttlägg 600g gula ärter u. salt i mellan 12 och 24 timmar byt vatten var 6:e timme eller låt ärterna stå i kyl.
Koka 25 minuter.
Rosta i ugn i gratäng form i högst 90 min på ca 225 grader.
Ställ gratäng formen på luckan och rör om 2-3 min varje quart.
Därefter på 175 grader tills ärterna är knaprika.
Ställ gratäng formen på luckan och rör om 2-3 min varje quart.
Ta ut formen och låt svalna i ca 3-4 h
Häll upp ärterna i en gammal musli eller gröt påse av papper.

Frebaco har korn & havreflingor blandat 50/50 för ca 12 spänn för tre quarts kg.
Saltåkvarn har havrekross & förmodligen även korngryn , vilket är det korrekta namnet för kross av korn.
Ta 5,5dl vatten 1/2 krm havssalt, 27g rostade ärter och 2 dl flingor.
låt koka upp, stäng av värmen och låt efterkoka i 3-5 minuter.

Ev. kan du ha i lite russin (24g) och pecannötter (12g). Pecannötter håller ca 10 mcg selén per hg.

YTS
YTS
Titel
Registrerad 2005-10-09
Inlägg 2 404

Nu har jag fått reda på att Saltåkvarn inte för korngryn, men GoGreen kungsörnens märke, för korngryn.
Ifall du använder havrekross och korngryn, så skall dessa vara i från början 1 dl vardera samt 1/2krm salt, 24g torkad frukt, 12g nötter, 5dl vatten och sedan sjuda 15 minuter.
Saltå har en blandning mellan Ekologiska russin och ekologiskt torkat äpple 90/10 som är bra i gröten använder 24g per portion och det är 200g i en påse. Använder också vanliga hasselnötter, som jag hackar grovt, använder 12g per portion och det är 200g i en påse från Eldorado.

Online just nu
Offline

Du är inte inloggad. Logga in för att få tillgång till fler funktioner.


Forumet modereras av Body Crew.
Har du synpunkter på modereringen, var vänlig kontakta oss.

Anmäl inlägg och trådar som bryter mot forumets regler.

Alla kan läsa det här forumet.
Inloggade användare kan skriva i det här forumet.

Just nu är 1 medlemmar online. 0 foruminlägg har postats idag.



Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 396, juli 2017

  • BODY 395, juni 2017

  • BODY 394, maj 2017

  • BODY 393, april 2017

  • BODY 392, mars 2017

  • BODY 391, februari 2017

  • BODY 390, januari 2017