Koka marmelad på 4 limefrukter, 2 citroner, 1 grape, hälften så mycket socker som frukt, samt 4 tsk röd melatin eller annat förtjockningsmedel



Limefrukterna skall rivas och pressas, resten, skär du i klyftor, sedan i tunna skivor.

Blanda allt utom 4 msk socker och melatinen, i en 3l kastrull.
Låt koka upp och sjud 15 min.
Ta av från plattan.
Blanda de 4 matskedarna socker med melatinen i ett dricksglas.
Rör ner sakta i marmeladen.
Låt koka upp och sjud 2 min.
Låt svalna 15 min.
Töm upp på tomma syltburkar med en soppslev.
Lägg gärna ett ark tidningspapper under, så du inte sölar ner spisen.
Låt svalna i rumstemperatur.
Marmeladen tål att förvaras oöppnad i rumstemperatur, några månader.

marmeladfrukt.jpg limepress.jpg marmbered1.jpg