Bli medlem på Body:s forum!
Här i BODYs forum ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.
Titel
Registrerad 2013-04-12
Inlägg 28

Hej vänner!
För att spara så mycket tid som möjligt försöker jag alltid att effektivisera min matlagning så mycket som möjligt. Därför kör jag matlagningsmaraton på söndagar vilket blir matlådor för en hel veckas gång. Jag går på diet så för mig är det självklart att väga maten, kanske inte för andra men mer eller mindre en smaksak. Eftersom jag har ett exakt värde på hur mycket ris jag ska ha till varje måltid blir det svårt att koka kanske ett kilo ris och sedan väga upp det. Man säger att man ska väga riset okokt för att få ett exakt värde på innehållet. Detta blir såklart omständigt om jag ständigt måste väga och fylla på med nytt ris i kastrullen hela tiden istället för att fylla på massvis med ris på samma gång som sparar tid och pengar och blir samtidigt enklare. Hur gör ni, har ni några simpla tips för att göra det mindre krångligt?

Raderad
Titel
Registrerad 2018-11-15
Inlägg 0

Alt.1
Koka hela alltet på en gång, ställ ett annat föremål på vågen där du kan väga det kokta riset när du kokat klart. Nuvet du vad hela alltet väger. Dela det på antal portioner du tänkt dig och häll i den mängden i varje.

Alt.2
Inte lika noga med exakta mått på grammen så kan du alltid ta ett decilitermått och lägga över 1dl i taget till de olika matlådorna. När riset sedan börjar ta slut så tar du ett mindre mått, tex. en halv dl och fördelar riset på samma sätt med detta. Så blir det ugnefär jämt.

Online just nu
Offline

Du är inte inloggad. Logga in för att få tillgång till fler funktioner.


Forumet modereras av Body Crew.
Har du synpunkter på modereringen, var vänlig kontakta oss.

Anmäl inlägg och trådar som bryter mot forumets regler.

Alla kan läsa det här forumet.
Inloggade användare kan skriva i det här forumet.

Just nu är 2 medlemmar online. 0 foruminlägg har postats idag.



Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

  • BODY 405, november

  • BODY 404, augusti

  • BODY 403, maj 2018

  • BODY nr 1 2018

  • BODY 401, december 2017

  • BODY Mat, Nummer 1

  • BODY 400, november 2017