Ingredienser

4st limefrukter +
apelsiner, upp till ett kg frukt.
25g färsk skalad ingefära.
25g jalapeño eller annan medelstark chili
500g socker
4 tsk röd melatin eller annat förtjockningsmedel.


Recept

Tvätta citrusfrukterna i ljummet diskvatten och skölj av, samt torka limefrukterna torra.
Riv skalet på limefrukterna innan pressningen, med ett sicileringsjärn.
Dela limefrukterna itu och pressa ur saften.
Dela varje apelsin i 4 klyftor och skär på tvären i ca 2-3 mm's skivor.
Skala ingefäran och skär i tunna skivor.
Kärna ur 2-3 jalapeño frukter och skiva.
Lägg i en 3l kastrull, blanda allting utom 4msk av sockret, samt melatinen.

Låt koka upp och sjud i ca 15-20 min.
Fyll på med vatten, till ursprungsvolymen.
Ta av från plattan.
Blanda melatin och 3msk socker i ett dricksglas, rör ner försiktigt i koket, låt koka upp igen och sjud 2 min.
Ta av grytan från plattan och låt svalna 15 min.
Fyll tomma syltburkar med en soppslev. Lägg gärna en tidning under, så du inte sölar ner spisen med marmelad, sitter fast rätt bra annars.

YTS