Sweden Bodybuilding Team

Dam VM-laget 2001

Uppdaterad info från Dam-VM i Rio de Janeiro, Brasilien:

  • Heléne Hoby, 4:a -52 kg
  • Birgitta Hallström, 5:a -57 kg
  • Linda Liedstrand, 7:a +57 kg

Det är med stor tacksamhet jag riktar dessa ord till branschen, organisationen och privatpersoner.

Då de senaste 18 månaderna har varit att betrakta som, minst sagt, turbulenta i vår sport är det med största glädje jag kan konstatera att det i såväl branschen, som organisationen och hos privatpersoner finns en gedigen vilja att föra sporten framåt.

Av olika skäl har förbundets ekonomi ställts något ”på ända” med resultatet att man ej haft likvida medel att i alla klasser på dam- och herrsidan i bodybuilding sända representanter för vårt land till internationella tävlingar. Med denna insikt i bagaget beslutade jag mig för att försöka samla in pengar så att ett damlandslag skulle ha möjlighet att närvara vid VM i Rio de Janerio den 27-29 oktober.

Till min stora glädje kunde jag konstatera att redan det första samtalet, som för övrigt gick till Ingemar Bergman på SKIP, resulterade i ett antal tusenlappar. Därpå följde ett oräkneligt antal telefonsamtal där de flesta ställde sig positiva till idéen. Extra hjälp fick jag från Peter Möllerström (tack Peter!) som agerade förtrupp genom att söka upp företag vilka kunde tänkas vara villiga att delta i denna förenade aktion.

Branschens tidningar har bidragit med utrymme i sin publikation och Alan Bergström har privat avsatt en annons i Ironman.

SKKF:s styrelse har under hela denna process varit tillgängliga, i princip dygnet runt (då skall man veta att min verksamma tid under dygnet är förlagd till mycket sena timmar) för information och övrig hantering som krävs för att få till stånd en landslagsresa.

Torbjörn Mark på nättidningen G.Y.M. har bidragit med sitt kunnande och det rent praktiska arbetet för att få ihop sidan så ni kan se tjejerna som åker till Rio de Janeiro och vilka som sponsrat resan.

Jag vill avsluta dessa rader med att rikta ett oändligt stort tack till alla inblandade parter och det är med en enorm glädje jag kan konstatera att merparten av vår sport 100%-igt ställer upp. Det kan endast tydas som att det i vår bransch och idrott bor en mycket stor vilja. Denna vilja hoppas jag att vi vid fler tillfällen kan mobilisera och framledes även utveckla!

Jag kan inte nog tacka alla som ställt upp! Med risk för en ”Ringholmare”: TACK!!! Och så önskar jag Gittan, Linda och Helene lycka till!

Roberto Krüll

Bild 326725