En spontan dagbok från FitnessFestivalen, Göteborg

Bild: Ove Rytter. Peter Rundberg, 199 cm lång,

155 kilo tung vid sin KIA Picanto.

”Tog en sväng på mässan med Svenska Mässans projektledare Per Magnusson. Den stora exposcenen var redan på plats. Tänk att 200 kvadratmeter kan se så litet ut, då den placeras i en lokal som är 13 meter hög och 4000 kvadratmeter stor?”

Här finns del 2 , del 3, del 4, del 5, del 6 och del 7 av dagboken från FitnessFestivalen

Torsdag den 8 december 2005

17:22 – Kom ned till Göteborg, efter några bekväma timmar på X2000. SJ har blivit riktigt justa på priserna, om man bara är ute i tid. Färd i världsklass för dryga 300:-, all the way från huvudstaden, rätt in i Göteborgs hjärta. Inte illa!

Och just hjärtat, dock mitt eget, satte jag i halsgropen igår; I både lokal- och riksnyheter fick vi höra att delar av Göteborg spärrats av på grund av intrålat bombskrot och ”detonationsfara”. För första gången fick den traditionella fiskmarknaden ställa in verksamheten i Göteborgs hamn. ”Fattas bara det”, tänkte jag för mig själv.

FitnessFestivalen raseras av någon d-a sjunkbomb från nittonhundrahedenhös.” Lyckligtvis ska de spränga skräpet till havs imorgon. Så faran är över.

18:00 – Tog en sväng på mässan med Svenska Mässans projektledare Per Magnusson. Den stora exposcenen var redan på plats. Tänk att 200 kvadratmeter kan se så litet ut, då den placeras i en lokal som är 13 meter hög och 4000 kvadratmeter stor?

19:45 – Hann med ett snabbträningspass (träffade Isabella ”Elektra” DeSalareff på gymmet) och en middag med annonscheferna på Fitness- och BODY Magazine; Shenor och Stefan, innan det var dags att leta upp kudden på hotellet.

Fredag den 9 december

08:00 – Varför kan man inte servera havregrynsgröt på hotellet? Jag bor denna gång inte på det officiella hotellet Quality Panorama (där det sagts till om havregrynsgröt och massor av extra hårdkokta ägg!), utan rakt ovanför mässhallarna (Gothia).

10:00 – Hade stämt träff med Body Fitness-debuterade Linda Byström och strongmanprofilen Peter Rundberg, båda från Göteborg, i hotellets reception. Vi skulle vidare till Radio Göteborg för en direktsändning om FitnessFestivalen 2005. Peter stod på plats, men någon Linda dök inte upp. Det visade sig att hon blivit sjuk, 40 graders feber och halsfluss, och satt på akuten! Vilken osis!

10:30 – Vi knallade in i radiostudion och fick en kaffe. Peter Rundberg visade sig vara en skön snubbe. 31 år gammal, 199 cm lång och 155 kilo tung. Hur han lyckades trycka in sig i sin KIA Picanto, för färd till lokalradions studio, placerad på Sveriges Radio, Göteborg, är för mig en gåta! Vi satt i direktsändning under 20 minuter, och det blev bra promotion för FitnessFestivalen och Sveriges Starkaste Man, som alltså startar imorgon förmiddag.

12:00 – Fick tag i Metro; hurra, annonsen för FitnessFestivalen kom med! (Man vet aldrig vad som kan ske på vägen i den digitala världen?)

Ja, det gäller att synas & höras om det ska komma folk på en festival. Denna vecka har det funnits reklam i både bussar och spårvagnar här i Göteborg. Radioreklamen har rullat i Radio Rix och Mix Megapol. Vidare har vi kört annonser i Metro och i det så kallade Media Väst-paketet (sju tidningar, vilka sprids med cirka 20 mils radie kring Göteborg.) Affischer har skickats till gymmen och denna utgåva av Kost & Kropp, som spridits i cirka 62 000 ex denna gång, innehåller det officiella programmet för festivalen.

13:00 – Käkade lunch med Stefan Croona och hans bror Anders. Solen skiner i Göteborg, och mässområdet fylls nu med allt mer folk, som bygger sina montrar. Det är många företag på plats. Jättekul! Nu är det dags att serva Stefan Croona med skyltar till invägningen och underlag för alla aktiva att fylla i under inregistreringen.

Nu börjar det närma sig!

Bild 326330
Imorgon fylls Svenska Mässan!

Bild 326331
Exposcenen på 200 kvadratmeter.

Bild 326332
Hur kommer Peter in i sin KIA Picanto?

Bild 326333
Peter Rundberg på lokalradion i Göteborg.

Bild 326334
Mässan börjar att växa fram…
Här finns del 2 , del 3, del 4, del 5, del 6 och del 7 av dagboken från FitnessFestivalen