Ledare: Nyttig närkontakt

Bild: Andreas Guiance. Redaktören gnetar på under BTC 2007,

under Anders Graneheims knivskarpa överinseende.

Skriver detta från rum 402 på Zinkensdamms Hotell i Stockholm. Det är söndag morgon, och det är idag sista dagen av BODY Training Camp 2007, som ännu en gång genomförts i huvudstaden. Trots den tidiga timmen och de subtila sviterna från gårdagens party, är jag glad, upprymd och enormt inspirerad.

Jag har ännu en gång fått komma i närkontakt med dig som läser tidningen.

Som chefredaktör är det min uppgift att bland annat ansvara för tidningens profil och position, men också för det faktiska innehållet. En del av detta arbete handlar om att försöka förstå läsarnas behov och preferenser, men också att förutse trender och förändringar. Både kring träning och kost, men även när det gäller våra läsares sätt att ta del av medier. Därför ställer vi oss dagligen frågor lika dessa:

  • Vem är det som läser BODY?
  • Hur ser hon eller han ut?
  • Vad vill hon eller han läsa om?
  • Hur skiljer sig dagens läsare mot gårdagens? Och morgondagens?

Alla dessa är enormt viktiga frågor. I alla fall om man vill göra en tidning som fortsätter att inspirera och engagera. Och även om det via diverse kanaler och kampanjer känns som att vi har koll på många av dessa spörsmål, så är det ju naturligtvis omöjligt att vara helt säker. Därför är dessa möten med dig – läsaren – så oerhört givande. För en social dopaminist som jag är det enormt upplyftande att få träffa glada och trevliga människor. Men det är också otroligt nyttigt att få se sin läsare i ögonen, att skaka dennes hand, att ta en fika ihop, byta några ord, och att kanske till och med köra ett pass tillsammans. Och jag har fått gott om tillfällen att göra allt detta under dessa fyra dagar.

REDAKTÖREN LISTAR

Sommarens bästa

1. Utefrukost

Det gränsar nästan till något religiöst. Efter denna morgonstund med filmjölk, müsli, kaffe, smörgås, morgontidning och daggstänkt gräs på uteplatsen, så kan dagen omöjligen gå fel.

2. Hammock

Ärligt, varför har det inte delats ut någon sorts Nobelpris till den som uppfann hammocken? Man sitter bra, ligger underbart tillbakalutad, man gungar lugnt och man kan utan att anstränga sig slumra in en stund.

3. Salubrin

Ett måste i alla svenska sommarhem. Effekterna av nässlorna, humlorna och – huvudfienden för oss som ofta färdas till Norrland – myggen lindras effektivt med denne trotjänare. Hos oss grinar inga ungar särskilt länge.

4. Grillen

Förr samlades man i köket. Numera är det vid grillen. Biff, hamburgare, spett, lax, kyckling, bananer och numera också strutsfilé – allt tillreds under accelererande aptit och stigande förväntan.

5. Jordgubbar

De passar till allt. Som mellanmål, som frukost, som dekoration, i drinken, i såser, för sig själv, ja överallt… Och de smakar som allra bäst på sommaren.

Lyllo mig.

Det jag under resan också fått bekräftat är att träning angår alla. Unga, gamla, korta, långa, tjocka, smala, blyga, kaxiga, starka, svaga o s v. Det var en brokig skara människor som klev in i rummet vid inregistreringen. När allt var klart stod där exakt 70 glimrande individer, som från början i princip bara hade det gemensamt att de älskar att träna. Vartefter dagarna gick svetsades vi allt mer samman, och jag vet att flera nya tajta vänskapsband knöts under BODY Training Camp 2007. Inte minst av mig själv.

Därför – enormt stort tack alla ni som genom er närvaro på lägret inte bara gjort mig aningen gladare, utan även gjort så att jag nu kan göra ett ännu bättre jobb.

Med detta önskar jag dig en underbart energigivande sommar. Vi är tillbaka med ett nytt snärtigt nummer den 24 juli (där du bland annat hittar ett digert bildreportage från BODY Training Camp). Förhoppningsvis fräschare och friskare än på länge!

I dina växande musklers tjänst!

Bild 325947

Synpunkter på ledaren? Maila direkt till redaktören på alex@body.se