Ledaren: Lugnet före stormen

Gränslandet mellan juli och augusti, och just nu är det lugnt. Jag kan fortfarande förnimma gårdagens marinerade ryggbiff, och en svalt kryddig Zinfandel. Inget finns heller nedtecknat i agendan för dagen, och vädret är så stabilt som man som svensk har rätt att förvänta sig. Men jag vet att allt detta kommer att ändras. Och det snart.

Vi står inför en riktigt spännande höst. Årets SM-tävlingar ser ut att bli mer laddade än på mycket länge. Om alla rykten stämmer så är det ett helt gäng med tidigare mästare som kommer till Västerås för att göra upp om titeln Sveriges Bästa. Och det kan till och med få den mest luttrade betraktare (mig) att få rejäl pulsförhöjning. Redan nu kan jag känna dofterna av hot-stuff och riskakor där bakom scenen. Redan nu kan jag känna adrenalinet och nervositeten explodera i de uppumpandes skara. Redan nu kan jag höra vrålen från publiken när den nykorade tungviktsmästare sätter en fläskig krabba. Och redan nu kan jag höra bortförklaringar blandat med löften om nya tag nästa år.

Med andra ord – just nu är det lugnet före stormen.

I samband med alla dessa tävlingar stärker vi dessutom bevakningen avsevärt. Alla bra atleter ska plåtas och förevigas innan allehanda mjukglassorgier förstör den skärpa många av dem slitit flera månader för. Det innebär många, långa och intensivt fantastiska dagar för oss, där vi med kamerautrustning och bagage vanligtvis beger oss runt om i hela Sverige. Lugnet före stormen.

När jag hoppade på det här jobbet så gav jag mig själv två år. Utan att egentligen ha hunnit reflektera över det så är jag nu inne på mitt sjätte. För dig som hängt med så länge så är det inte längre samma tidning vi ger ut. Vår ambition att ideligen försöka göra ett allt bättre jobb, har lett till att tidningen idag har ett annat utseende, ett annat namn, ett rikare innehåll och ett fetare omfång.

REDAKTÖREN LISTAR

Mina bästa tävlingar

1. SM 1999

Den första gången brukar alltid vara speciell. Och det var det även här. Fullpackad Solnahall, fullpackat på scenen, och mer muskler än jag dittills sett live i hela mitt liv.

2. Mr Olympia 2002

Plötsligt stod Ronnie Coleman där framför mig, endast iförd poseringsbyxor… En uppenbarelse som närmast kan liknas vid en hel Chesterfieldsoffa med huvud. Obetaltbart än idag.

3. SM 2006

Mycket bra tävlingar, med ett mycket bra startfält rakt igenom. Kändes som den nystart vi alla så innerligt eftertraktade.

4. Arnold Classic 2004

Iskalla vindar, stekheta atleter, och så Arnold himself, naturligtvis… Är det någonstans i världen jag med barsk hand kommer att skicka mig själv framöver, så är det till Columbus, Ohio.

5. Fitnessfestivalen 2006

Alla var där, och alla såg glada ut. En riktig tvådagarsfest i sann muskelanda. Jag tror heller inte att det någonsin varit mer folk på ett svenskt fitnessevenemang inomhus.

Denna utveckling är för mig enormt stimulerande, och har i högsta möjliga grad bidragit till att jag redan stannat på min post betydligt längre än jag tänkt mig. Och fortfarande känns det som vi bara har börjat vår utveckling. Fortfarande känns det att vi kan göra mycket mer, mycket roligare och mycket bättre. Och förhoppningsvis kommer du som läsare att märka detta framöver.

Vi har föga förvånande ägnat sommaren åt att hämta andan, vila och att samla kraft. Nu när vi går igång med tidningsmakeriet igen, så kommer vi att försöka göra tidningen ännu lite bättre. Det bevingade ordet för dagen är angå. Vi vill att tidningen ska angå dig precis lika mycket som förut. Men också att den kan angå din kompis, din lillebror eller kanske din lite retfulla kusin. Därför kommer vi under hösten att genomföra en rad förändringar och förbättringar som vi hoppas kan ge dig lite mer i jakten på din vältränade fysik.

I dina växande musklers tjänst!

Bild 325912

Synpunkter på ledaren? Maila direkt till redaktören på alex@body.se