Ledaren: Var hälsad – o du käre solskyddsfaktor!

Bild: Maria Ahlberg.

Räta på ryggen, den är här nu. Den period som nästan alla vi använder som gyro i våra liv. Som utgångspunkt, andningshål, tillflyktsort och som nav i våra årliga kretslopp. Men även som index på våra förväntningars marknad.

Jag pratar naturligtvis om sommaren…

För många är sommaren glädjens tid. Då ska vi vila, umgås och ta igen allt vi försakat under året. Ibland lyckas vi, ibland går det mindre bra. En sak som ofta avgör det ödet för oss svenskar är vädret. Naturligtvis är det på många sätt lättare att anlägga ett avväpnande leende när kvicksilvret håller sig kring 25. Vid regn och rusk blir det efter en tid lite mer motigt.

Men, som jag ser det, du behöver inte vara orolig. En god fysik och en god kosthållning är två av fundamenten till det ofta flummiga begrepp vi kallar hälsa. Och har man bara den, så finns det egentligen inget man inte klarar av, eller som rent är omöjligt. Du är med andra ord med i matchen, oavsett vad SMHI än kan komma med.

Att vi just färdigställt denna smällkaramell till dig är en faktor som bidrar till vårt välbefinnande. Vi hoppas naturligtvis att den också kan bidra till ditt. 132 packade sidor med maffiga bildreportage, kompetent läsning, spännande möten, och inspiration i drivor.

Norrländsk fläskrygg står på menyn denna gång. Med mustasch och v-formad fysik låter energiknippet Lars Berglund oss veta hur man gör det i Sundsvall.

Vi får också veta mer om omslagsmodellen Kristina Dybdahl, från Danmark. Två år i rad har hon nämligen varit här för att tävla, och förutom att tjusat oss svårt, så har hon också spöat stora delar av vår svenska elit båda gångerna. Naturligtvis var vi också på plats när hon och en hel knippa med världsatleter gjorde upp om äran på årets MuscleTech Grand Prix i Västerås.

REDAKTÖREN LISTAR

Mer sommarlöften

1. Mer bar överkropp

Fast inte för att jag tycker mina grannar behöver det. Det löftet är mer till för att ge mig själv extra bränsle för att upprätthålla något som kan gå för duglig beachform.

2. Mer skratt

Nu är jag ingen sur böckling. Men mycket vill ha mer. Och det fiffiga är att man själv ofta kan både så och skörda i skuggan av sin egen attityd. Var glad, le, skratta! Det kommer tillbaka!

3. Mer böcker

Bibban av Stieg Larsson-alster vid min säng ska betas av, banne mig! Därunder hittar jag säkert ett gäng andra tegelstenar jag lovat plöja, men ej hunnit. Heja hammock!

4. Mer effektiv träning

Mina inrutade 30-minutersexplosioner varje morgon ska genomföras med oförminskad inlevelse och intensitet även om både strand och golfbana lockar.

5. Mer nyttig (och god) mat

Den nya gasolgrillen har redan fått börja jobba. Och värre blir det, kompis. Biffar, burgare, spett och filé… sallad, bröd, ost och rosé… livet är rätt trevligt.

Denna gång kan vi dessutom servera dig ett stort specialavsnitt om hur du skaffar dig den där magen du alltid drömt om. Du får veta mer om både den specifika träningen för att nå dit, men också om hur du blir av med det sista och envisa kroppsfettet. Vi kan dessutom toppa det genom att ge dig 10 sätt att hålla formen hela sommaren.

Jag har personligen också träffat en av vår branschs allra största och mest inspirerande individer. Tvåbarnsfar, fyrhundshusse & fitnesstjejsmake. Dessutom på många sätt en riktig hjälte. Roddy Benjaminson är hans namn.

Har du någon gång undrat hur vältränad du egentligen är? Nu har du chansen att testa dig själv på riktigt. Vi har nämligen sammanställt ett antal olika sätt för att mäta både styrka och kondition. Vågar du?

Förutom allt detta kan vi också fresta dig med allt som är värt att veta om våra simmande proteinbomber, nämligen fiskarna. För dig som drömmer om att jobba på gym så har vi också snitslat ett antal olika karriärmöjligheter åt dig. Vi har dessutom valt ut 5 övningar som gör dig större, starkare och mer tuff än något annat. Det är dock inte en riktig sommar utan lite vältränad strandfägring häri. Årets samling av tajta kroppsdelar och tydliga sexpack innehåller denna gång något för både de som sitter och står. Mycket nöje där…

Med det önskar jag dig den bästa sommaren i ditt liv!

I dina växande musklers tjänst

Bild 325685

Synpunkter på ledaren? Maila direkt till redaktören på alex@body.se