Ledaren: Höj din status – läs BODY

Håhåjaja… kriserna och nedskärningarna avlöser varandra nu. Men trots allt har vi det rätt bra här i Sverige. Riktigt bra. Några av oss har det dessutom nästan oförskämt välbeställt. Själva definitionen av att ”ha det bra” varierar naturligtvis, men många menar säkert att det är intimt förknippat med hur pass tjock plånboken är.

Ett annat sätt att värdera ”bra” är att mäta det i status. I Sverige och på många andra ställen är naturligtvis pengar ofta lika med status. Nyligen läste jag i United Minds årliga Statusnavigator att även allmänbildning smäller högt här hemma när det gäller status. Det är alltså avundsvärt att veta och kunna mycket. Och med vår generellt sett höga utbildningsnivå så är vi svenskar ganska lyckligt lottade även på det planet.

Men det finns även de som ser på andra sätt att på detta med status. I Indien, till exempel, så ger det hög status att vara vältränad. Svällande muskler och ett tydligt sexpack rankas till och med högre än både att ha barn som är duktiga i skolan, och att vara en engagerad och duktig förälder (som kommer som nummer två och tre på listan där).

Till dig som nu läser detta vill jag därför utbrista i ett fryntligt grattis. Du har avgjort hög status i Indien, om du nu händelsevis skulle bege dig dit. Oddsen är också rätt goda att du har det även här hemma (i Finland krävs det dock att du är duktig på ditt arbete för att du ska få full pott).

REDAKTÖREN LISTAR

HUMÖRSHÖJARE I KRISTIDER

1. Byggning på frammarsch

Efter några lite kargare år, blåser det återigen rejält med vind i seglen för vår sport. SM höll högsta klass, FF var häftigare än någonsin och BODY går väldigt bra i en tid när andra tidningar har det svettigt.

2. Samhället blir friskare

Även om ekonomin mår skit, mår dess medborgare bättre fysiskt. Det finns tydliga tecken på att överviktstrenden vänt, eller åtminstone avstannat, och fler skaffar gymkort varje dag. I längden kan det vara det viktigaste räddningspaketet även för ekonomin.

3. Vintersporterna är här

Att en tidig söndagsmorgon följa Charlotte Kallas framfart i spåren ihop med en varm kopp kaffe och några mackor är inte bara mysigt och avkopplande, utan också inspirerande. VM kan inte komma fort nog!

4. Bolagets vinlista

Man kan ha många synpunkter på monopolet, men Systembolagets vinutbud går inte att klaga på. Att med smaklökarnas hjälp göra en andlig resa genom världen är ett underbart sätt att spendera en fredagskväll ihop med människor man tycker om.

5. Varde ljus

Mörkret är något som även de mest inbitna vinterentusiaster brukar ogilla (åtminstone i smyg). Men nu har det vänt: För varje dag blir det lite ljusare, och livet blir därmed lite bättre att leva. Innan du vet ordet av kommer du dansa runt en provisorisk midsommarstång i vardagsrummet igen (eftersom det självklart regnar ute, men det är också lite av charmen).

Vi gör naturligtvis inte anspråk på att du genom att läsa 2009 års första BODY adderar särskilt mycket till kontot för allmänbildning (fast, lite då). Men vi är ganska övertygade om att du på ett eller annat sätt kan få till en extra repetition, en extra liten viktplatta, eller en extra kvart på motionscykeln genom att noggrant plöja tidningen pärm till pärm. Vi har nämligen laddat tidningen till max. Du får här dels möta en riktigt biffig långskånk, ett glittrande glamourgeni och ett par flamsigt glada omslagsmodeller. Vi öser på med att skänka nytt hopp åt dig med armambitioner. Under rubriken Armspecial serverar vi dig dels ett intensivt och tidseffektivt pass för bättre armar. Under samma flagga har vi dessutom träffat Danne, som ligger inne med ett par särdeles grymma klubbor. Som om inte vore nog så har vi dessutom listat de 20 bästa armarna genom tiderna (vem tror du toppar den listan?).

Se oss som en trogen träningskompis. Vi kommer alltid i tid, finns alltid vid din sida, och gör allt för att hela tiden bli bättre.

Allt för att du ska ha bra även 2009.

Gott nytt år!

I dina växande armars tjänst

Chefredaktör – BODY

Bild 325519

Synpunkter på ledaren? Maila direkt till redaktören på alex@body.se