Här nedan länkas de äldre reportagen med start dagen tidningen kommer ut i handeln den 25 juni. Vi fyller sedan på med de utvalda reportagen så att de alla är online till helgen.
Utgåva #004: Min proffsdebut
Andreas Cahling har som första svensk satsat på en proffskarriär i bodybuilding. Här berättar han varför, och om sin uppladdning inför debuten.
Utgåva #032: Arne Tammer
”Ge mig en kvart om dagen”. Ett uttryck som torde vara en av Sveriges mest kända reklamslogans. Arne Tammer blev föregångare för ett helt nytt tänkande; hälsa på postorder.
Utgåva #037: Hoa: The one and only!
Rummet fullkomligen dräller av videofilmer. I öppna spisen ligger det träningskläder som skulle räckt till ett helt fotbollslag. Mitt i rummet står ett flipperspel som blinkar och väsnas. Vi ha hamnat hemma i Lennart ”Hoa” Dahlgrens vardagsrum!
Utgåva #063: Mr Olympia 1987
Mr Olympia, tävlingen som alla bodybuilders med stora ambitioner drömmer om att få tävla i. För att få vara med måste du minst vara amatörvärldsmästare! För första gången hölls tävlingen i Norden, då närmare bestämt Scandinavium, Göteborg den 31 oktober. 120 000 dollar fanns i prispotten!
Utgåva #091: Muskler i Leningrad: Ett historiskt Europamästerskap
Det är en blåsig dag. I Leningrad, Sovjetunionens näst största stad, är stadsbilden sig lik. Knarriga gummor står i kö till kött- och brödbutikerna. De talar livligt med varandra och verkar ha detta som social mötesplats! De unga arbetar, medan de äldre köar. En underlig livssituation, som är svår för oss i väst att förstå.
Utgåva #103: Bodybuilding som fotokonst
Att ta bra kroppsbilder är bland det svåraste som finns inom fotografi. Och att fota bodybuilding är en konst. Det är både svårt och ofta äventyrligt. Varje bild betyder ett stort arbete! Läs här en rapport från B&K:s fotograf Per Bernal, som numer även anlitas av bodybuildingtidningar utomlands.
Utgåva #123: Swedish training partners
Att komma i tävlingsform kräver sin man eller kvinna. Du får ingenting gratis, även om alla ”förlorare” ständigt söker hitta vad den som kommer i form gör – som de själva inte lyckats komma på.
- Hemlighet 1: heter regelbunden och väl genomtänkt träning.
- Hemlighet 2: heter träning på ett biomekaniskt riktigt sätt.
- Hemlighet 3: heter att träna, trots att annat lockar. Och att ta sig till gymmet, även de dagar det tar emot.
- Hemlighet 4: heter envishet och målmedvetenhet.
Och för många heter den allra viktigaste hemligheten en bra träningspartner!
Utgåva #152: 300 dagar av förvandling
B&K:s testgrupp samlades för första gången den 11 mars 1995. Några helt slumpvis utvalda ”vanliga” grabbar skulle under exakt 10 månader träna och äta med bästa möjliga hjälp och uppbackning. Målet var att bevisa att vem som helst kan bli muskulös och definierad utan några som helst dopningspreparat.
Utgåva #165: Spara eller slösa
Om du verkligen vill lyckas med träningen måste du vara villig att satsa allt. Inte minst ekonomiskt! En stor del av lönekuvertet går direkt till träningskläder, gymkort, kosttillskott, böcker, tidningar, videofilmer och sist, men inte minst, mat. Den sistnämnda posten går dock att göra något åt. För den som behöver massor av energi och protein varje dag rusar kostnaden iväg om maten baseras på oxfilé, gravad lax och färsk pasta. Med rätt livsmedel kan dock matkostnaden minskas med över 50%!
Utgåva #168: Historien om ett långt och krångligt efternamn
”Du måste ha en plan med ditt liv”, sa Arnolds far. ”Okej”, svarade Arnold, ”här är min plan. Jag ska flytta till Amerika, skaffa mig en utbildning, investera i fastigheter, bli skådespelare, gifta mig med en fascinerande och intelligent kvinna och innan jag är 32 bli inbjuden till Vita huset”. Det var ingen, inklusive pappa Gustav, som trodde att Arnold var riktigt klok. Du har sett för mycket film sa de.
Utgåva #285: Kött: ett måste för stora muskler!
Du är vad du äter. Det ligger en stor sanning i detta välanvända uttryck. Lever du på sparris kommer du med största sannolikhet att förr eller senare se ut som en. Och äter du kött så. Ja, du förstår säkert. Nej, du blir inte en ko.
Utgåva #289: Våga vägra
Känner du någon som gör det? Gör du det kanske själv? I så fall är det läge att tänka till. Här är de tyngsta skälen till att säga nej till dopning.
Utgåva #296: Bygg brutal bålstyrka – men skippa coreträningen
I en tid när bollar börjar bli vanligare än skivstänger på gymmen, när Fågelhunden snart går om böj i popularitet och när folk tror att yogainstruktörer har bättre bålstyrka än styrkelyftare – då är det dags att någon sätter ner den stora byggarfoten. BODY tar fram storsläggan och slår hål på myterna kring en av det här millenniets mest hypade gymflugor: Coreträningen.