Hett i höst

Foto: Seth Janson

Redaktören och omslagsmodellen Andreas Fotiadis

Mönstret känns igen. Varje år är växlingen från sommar till höst både smärtsam och hoppingivande. Där hemma märks övergången på flera sätt. Dels för att morgontemperaturen sakta sjunkit till något som liknar kupévärmarläge. Dels för att golfbagen nu mest samlar damm, och dessutom tar upp välbehövlig plats i bilskuffen. Men det märks också på min kära hustru. Hennes dagliga morgonpromenader blir allt längre och allt intensivare.

Dessutom är antalet McFlurry för hennes del numera nästan obefintligt. Det vankas ju tävling…

Även för oss som aldrig skulle komma på tanken att tävla i fysik så är dessa subtila signaler faktiskt tydliga tecken på att hösten är fitnessbranschens hetaste period. Kanske har vi redan varit i Säffle och sett svenska Athletic Fitness-eliten göra upp om SM-medaljerna? Kanske kommer vi att ta oss till Västerås för att där se SM i både byggning, sprattelfitness och strassdito? Eller brinner det i fickorna av heta VIP-biljetter till Fitnessfestivalen första helgen i december?

Jag kommer i alla fall vara på plats på allt detta. Förutom att det ingår i mina professionella åtaganden så känns det också som hemma. Atleterna, funktionärerna, domarna, utställarna, ja även delar av publiken består numera av idel välkända ansikten. Därför blir höstens alla tävlingar utmärkta tillfällen att återse delar av ”familjen” igen.

I denna utgåva av BODY har vi packat samman en ambitiös anrättning som vi verkligen hoppas ska smaka. Vi inleder med ett 10 sidor långt möte med vår symmetriske proffskämpe Oliver Adzievski. Att den regerande Mr Olympia är den minsta och lättaste på väldigt länge ger förstärkt hopp till killar av Olivers kaliber. Det är lite av ”Nu eller aldrig”, vilket också är titeln på det knäcket. En smörad gås låter kanske inte som adekvat muskelbränsle, men med början på sidan 38 försöker vi bevisa motsatsen. Fem maffiga mackor, med allt du behöver för tillväxt, presenteras där.

Salomeh Adham, även kallad Sally, är en ”coming lady” inom Body Fitness. På sidan 44 berättar hon om sin bakgrund, sina satsningar och också om sin framtid.

Även skallen måste få sitt. Därför vill vi också slå ett slag för målträning, och hur du gör för att nå dit. Bläddra fram till sidan 50 och skaffa dig målkoll på tillvaron.

Vi ryggar heller inte för utmaningen att hjälpa dig med träningen för just ryggen. Därför har vi inte mindre än två artiklar som tar dig vidare (precis!). Du får först stifta bekantskap med kungen av alla ryggövningar för bredden – chins. Vi vill dessutom låta dig bekantas med den snärtige ynglingen Andreaz Engström, som förutom en väl tränad rygg också har både knopp och kropp i överflöd.

Vi garnerar också med att servera dig allt om intervallträning, som visar sig vara ”da bomb” för fettförbränningen.

Hoppas detta kan vara det du behöver för att kunna möta hösten med kraft och optimism! Ta det från oss – träning är hett i höst!

I dina växande musklers tjänst
Chefredaktör – BODY

Bild 325162

REDAKTÖREN LISTAR: 5 filmer att se i höstmörkret

1. District 9 Neill Blomkamps dokumentärliknande scifi-rulle liknar ingenting vi sett förut, och det gillar vi.

2. Inglourious Basterds Quentin har gjort det igen – han lyckas till och med få oss att glömma bort allt blod.

3. State of Play Russell Crowe är som vanligt utmärkt i en smart thriller.

4. The Hangover Svensexa i Vegas – vad kan gå fel? Allt, och lite till…

5. The Godfather Ja, den är gammal. Men håll med om att ingen filmlista vore komplett utan den?