Vi hör dig!

Foto: Hannah Runsten

Ibland kan det vara klurigt att göra tidning. Målet är självklart att lämna ifrån sig en så bra produkt som möjligt, men vem avgör vad som är bra? Jo, naturligtvis du och alla andra som läser tidningen. Därför genomförde vi i våras en stor läsarundersökning för att ta reda på dina åsikter, och vi på BODY har den stora lyckan att ha en minst sagt engagerad läsarkrets – tusentals svar ramlade in.

Först och främst vill jag tacka alla som tog sig tid att svara, och naturligtvis också du som hör av dig med åsikter och synpunkter ändå – utan er skulle jag som chefredaktör famla i mörkret.

Alla BODYs tiotusentals läsare tycker naturligtvis inte samma sak. Tyvärr, får man väl tillägga, eftersom det annars vore en smal sak att leverera den perfekta tidningen månad efter månad. Men det finns ändå ett gäng generella slutsatser att dra från läsarundersökningen. Först och främst vill den absoluta majoriteten av läsarna ha mer av allt. Det fanns faktiskt inte en enda artikeltyp som folk i allmänhet ville ha mindre av, och ingen kunde vara gladare än jag att ni gillar det vi gör!

Två starka slutsatser var också att du som läsare vill ha fler vetenskapliga artiklar i tidningen, och mer tävlingsbevakning på nätet. Jag håller med dig till fullo på båda punkter, och arbetet är redan igång med att tillgodose dina önskemål.

För de vetenskapliga artiklarna knyter vi fler experter till tidningen än någonsin – nu senast de duktiga grabbarna bakom Träningslära (traningslara.se) – och jag hoppas att du redan har märkt att fler solida verk har smugit sig in mellan pärmarna. Räkna med betydligt mer av den varan framöver.

Vad gäller tävlingsbevakningen på nätet jobbar vi på flera fronter. Dels har vi vårt forum som utgör något av ett nav för diskussioner kring tävlingar inom bodybuilding och kraftport i Sverige, och dels har vi hemsidan där vår nitiske webbmaster Magnus Branzén uppdaterar med nyheter dag och natt. (Hemsidan kommer för övrigt att få sig ett rejält ansiktslyft framöver – håll ögonen öppna.)

Förra året startade vi dessutom ett pilotprojekt där vi filmade från tävlingarna, och eftersom vi fick mycket positiv respons kommer vi att intensifiera den satsningen i år.

Slutligen har vi vår podcast BODY Radio, den senaste i raden av satsningar, där vi både kommer att intervjua profilerna som tävlar och snacka inför och efter tävlingarna.

Det känns dessutom extra bra att kunna erbjuda all denna bevakning helt gratis. Naturligtvis som en service till dig som läsare, men också som ett sätt att dra vårt strå till stacken för att stödja bodybuilding och kraftsport i landet. Tillsammans kan vi göra Sverige lite grövre!

I dina växande musklers tjänst.

Chefredaktör – BODY

Bild 324840

REDAKTÖREN LISTAR: PÅ TALLRIKEN JUST NU ELLER PROJEKT 92 -> 80 KG

1. Kyckling
I mängder, känns det som. Misstänker att fjädrarna snart syns.

2. Broccoli
Två ord som sammanfattar? Heja gas!

3. Haricot verts
Säkert goda på finkrog. Men 300 g, direkt från mikron?

4. Äpplen
Tar stor plats men ger nästan ingen energi. Ändamålsenligt, med andra ord.

5. Kesella
Bara en liten disch, typ så där 250 g… Därefter nattinatti.