Robby Robinson stämmer Joe Weider

Den klassiska statyn föreställandes Joe Weider som länge varit ett trademark för Weider-koncernen i olika sammanhang föreställer inte alls Joe Weider om man får tro Robby Robinson, före detta Mr Universe. Han hävdar nämligen att Joe lät skulptören sätta på sitt eget huvud på Robbys kropp.

I sin stämningsansökan hävdar Robby, känd som the black prince, att han 1977 stod modell för en staty som han trodde skulle uppföras utanför Weiders huvudkontor. Problemet var bara att när statyn väl avtäcktes så var det inte Robbys huvud som satt där, utan Joes. Något som Robby enligt honom själv aldrig lämnat sitt medgivande till.

Robby, som numera dragit sig tillbaka från byggningen, säger att han inte vågat dra Weider inför rätta förrän nu då han varit rädd för hämdaktioner i form av uteslutande från tävlingar och liknande.

Joe Weider ska enligt uppgift ha erkänt att Robbys kropp använts till statyn i en intervju med The Times 1989. Men en taleskvinna för Weider säger att stämningen saknar grund och att Joe känner sig särskilt besviken över att drabbas av något sånt här efter allt han har gjort för att bygga upp en industri så bland annat Robby Robinson fått en chans att försörja sig på sin sport.