Carina Isaksson nobbar proffslicensen

Bild: femflex.com.

Sveriges första Figureproffs, tillika BODY:s egen frågeskribent, Carina Isaksson, har beslutat sig för att lämna proffscirkusen, för att istället fortsätta tävla som amatör.

Hur kommer det sig?
– Det är inget dramatiskt alls. Men nu har jag provat på det, och jag vet vad det innebär.

Vilka lärdomar har du dragit?
– Ska man tävla som proffs så måste man, speciellt som europé, tävla ofta. Men eftersom alla tävlingar går i USA, så är det av både praktiska och ekonomiska skäl omöjligt för mig. Jag har familj och en civil verksamhet, och det är det viktigaste för mig. Dessutom måste man vara intresserad av att i ur och skur kråma sig inför fotografer och andra nyckelpersoner, och det ligger absolut inte för mig.

Ångrar du dig?
– Verkligen inte! Det har varit en spännande och jätterolig resa. Men ensam. Ska man vara kritisk så upplever jag kanske en aningen mer cynisk inställning till kvinnor i proffscirkusen. Sporten styrs uppenbart av män, och det gör att mycket tyvärr anspelar på sex.

När och var får vi se dig på en amatörscen igen?
– Huvudmålen är EM och kanske även VM, om jag nu får åka med. Det vore jätteroligt att få åka till Italien i maj med en sådan stor samling talanger som i nuläget är anmälda. Vi kommer ha jättekul!

Toppen, kul att ha dig ”hemma” igen!
– Tack!

Bild 326215