EM i armbrytning till Lycksele

svenskarmsport.com: ”I går blev det klart att Europamästerskapen i armsport 2007 kommer att hållas i Lycksele. Vid de Europeiska Mästerskapen i Budapest som just nu pågår beslutade Europaförbundet EAF:s årsmöte att uppdra till Svenska Armsportförbundet att arrangera 2007 års Europamästerskap.

Lycksele blir EM-stad för 600 armbrytare

Just nu pågår Europamästerskapen i armsport i ungerska Göd som ligger några mil utanför Budapest. Nästa 600 armbrytare från hela Europa deltar i tävlingarna som börjar i morgon onsdag den 19:e juli och pågår till och med lördagen den 22:a juli. Att det blir Lycksele som får möjlighetet att visa upp sin stad som EM-stad är planen.

– Det finns gott om boende och bra anläggningar. Dessutom har det i Lycksele tidigare arrangerats stora mästerskap som VM och EM i fiske så erfarenheten av större tävlingar finns där, säger Andreas Johansson.

– En annan sak är att Sveriges största armbrytarklubb Storuman Armsport, som ligger bara 10 mil från Lycksele. Så armbrytningen finns alldelens i närheten, fortsätter Johansson.

Om allt går som det är tänkt så ska EM arrangeras under midsommarveckan mellan den 17:e och 24:e juni nästa år.”