Roger Zapfe krossad av Cable KROSS!

Bild: Björn Lindgren. En helare version av Roger Zapfe

på Fitnessfestivalen 05…

Senaste skvallret: Nyligen fick Roger Zapfe, alias Atlas i Gladiatorerna och vinnare av bl a 2004 års upplaga av Lucia Classic, erfara en otäck upplevelse i rubricerade maskin.

Han gästtränade förra veckan på Balance Gym på Kungsgatan i Stockholm.
Vanligtvis tränar det inga 140-kiloskillar i tvåmetersklasssen här, vad vi vet. Så det blev till att trycka hårt för att få in sprintarna i det nedersta hålet i viktmagasinen.

Roger drog fram handtagen – och någon skrek; Den faller!

Tydligen var cable crossmaskinen, eller i detta fall cable KROSS-maskinen, inte fastskruvad i golvet! Roger fick ställningen rakt i huvudet och föll handlöst framåt, men räddades av två bänkar som stoppade maskinen från att förvandlas till en jättelik råttfälla.

Roger slog upp ett kraftigt jack mitt i huvudet och fördes kraftigt blödande med ambulans till sjukhus. Han fick sy nio stygn, men var mirakulöst åter på benen samma kväll.

Roger har efter incidenten samtalat med en av ägarna, Daniel Westling, som förmodligen tar fram borrmaskin och bult å det snaraste. Vad det blir för efterspel efter denna incident vet vi inte.

Vad vi däremot vet är att den forne atleten Roslagsbjörnen (Oscar Nygren, 1899 -1978) dog i sin dragmaskin, då den lossnade från väggen, i sin bostad i Gamla Stan.

Så blev det dessbättre inte i detta fall. Om du tränar på ett motionsinriktat gym; Kolla att maskinerna sitter fast!

PS: Roger mår bra och tränade som vanligt igen, bara några dagar efter incidenten. Dock med ett Frankensteinliknande ärr mitt uppe på hjässan.