Sista chansen att se ’Min syster’

Bild: Britt-Marie Trensmar. Tina Trensmar är utställningens fokus.

Den 14 juni är sista chansen att se fotoutställningen ”Min syster” på Norden i Fokus (Hantverkargatan 33, Stockholm).

Kort om utställningen: ”Fotografen Britt-Marie Trensmar lade märke till de olika förväntningar som finns på män och kvinnor redan som barn – som vuxen genomsyrar temat hennes konst. I fokus för utställningen står fotografens syster, som är kroppsbyggare och svensk mästarinna i Athletic Fitness.”

Salong K: ”Min syster är kroppsbyggare”
”Vad är kvinnligt? Vad är manligt? Vad är starkt? Vad är svagt? Fotografen Britt-Marie Trensmar fortsätter att undersöka sexualitet och identitet i sin nya utställning ”Min syster”.”

Smålandsposten: Linnéveckan, starka Trensmarkvinnor – och världens största designpris
”Britt-Marie Trensmar, fotografen som slog igenom med utställningen och boken Mangrant, där män avbildades på klassiskt pinuppamanér med blommor i könshåret och kåta ögon, fortsätter utforska genus och identitet. I veckan öppnade utställningen Norden i fokus i Stockholm, där Trensmar medverkar som ålänning, med verket Min syster, foton på hennes syster är kroppsbyggare och svensk mästare i Athletic Fitness. Visas till 14 juni.”

Mer om fotografen Britt-Marie Trensmar

Kvällsposten: ”Ta med en man, eller två, till museet”
”Tycker du att bilden av mannen i dag är för stereotyp? Och vill göra någonting åt det? Ta med en man eller två till Arbetets museum på tisdag så kanske det kan bli ändring på hur männen brukar skildras på bild.”

DN: Plåta din favoritman!
”Fotografen Britt-Marie Trensmar efterlyser bilder av Sveriges män – och de ska vara tagna av kvinnor. I kväll får alla som vill låna hennes studio.”

SvD: Kvinnor tittar noga på män
”Mansbilder. Medan kvinnan ofta avbildas som sexobjekt får mannen framträda som en aggressiv macho. Det vill fotografen Britt Marie Trensmar ändra på. Så hon drog igång ett fotoprojekt, Han i hennes ögon, med kvinnors bilder av män.”

Kvällsposten: ”Mamma vill att jag slutar plåta nakna män”
”Det finns rätt många män som fotograferar nakna kvinnor – men tvärtom? Jodå, hallå! har hittat två fotografer som fått männen att kasta kläderna.”

unt.se debatt: Vad är en riktig man?
”Britt Marie Trensmar heter jag och jag är konstnären bakom Mangrant, som utforskar män och manlighet ur ett kvinnligt perspektiv. Med mannen i fokus ifrågasätter jag vem som bestämmer över bilden av människan vi dagligen hjärntvättas med i mediabruset.”

Aftonbladet: Fotografen Britt Marie Trensmar ska få världskändisar att upptäcka den nya bilden av mannen
”När Britt Marie Trensmars bilder visades förra året väckte de stor uppmärksamhet. För första gången hade en kvinna fotograferat män på ett sätt som vi hittills bara har sätt kvinnor – nakna och i sensuella positioner.”

Aftonbladet: Män – så de ser ut
”Männen konkurrerar nu med kvinnan om rollen som sexobjekt. Han är feminin och har förföriska drag. Självklart är han avklädd:
– Mannens kropp är ny, fräsch och outforskad, säger Britt Marie Trensmar, som fotograferat flera hundra män.”

Sydsvenskan: Hon klär av männen
”Britt Marie Trensmar anser att män klär sig i heltäckande kläder, liksom den afghanska kvinnan i sin burka. Hon vill visa mannens former och tar bilder med en kvinnas blick.”

Bild 325943

Bild 325944