Guiances reflektioner från SM-helgen

Bild: Joachim Bartoll. Par i hjärter…

Det här blir några spridda reflektioner ur minnet utan stöd av bilder eller anteckningar så jag förvarnar redan nu om att jag kan minnas fel (mitt minne är inte var det en gång var). Ni får ta det för vad det är. Jag kommenterar bara det jag såg; jag missade en del då jag var runt och mingelplåtade lite på mässan.

Sammanfattningsvis var det ett riktigt bra SM med hög klass över lag och väldigt engagerad publik. Den uppåtgående trenden vi märkt av under senare år håller i sig!

Damer -55 kg

Laura var bra men Maria ännu bättre i mitt tycke. Har faktiskt aldrig sett henne i närheten av så bra. Hård och med en mycket estetisk fysik. Mycket snyggt!

Damer +55 kg

Väldigt bra klass där jag dock hade Lisbeth som klar etta. Hon har väldigt mycket kvalitetsmassa kombinerat med fina linjer och resultatet blir ett svårslaget paket. Jag var även mycket imponerad av Camilla – visst var hon lite för liten för att ha med segern att göra, men hon var stenhård och hade en mycket tilltalande fysik i mitt tycke.

Herrar -80 kg

Kari var sjukt freakig. Hårdare än så där går inte att bli och benen var närmast löjliga. Ali var inte lika hård, men har å andra sidan fina linjer. Smakfråga vad man föredrar; jag hade inte protesterat oavsett vem som vann. Även Spång på tredjeplatsen var riktigt bra.

Herrar -90 kg

Pierre var svår att göra något åt. Även om han säkert kan toppa ytterligare lite inför VM var han sanslöst packad med muskler och höll som vanligt högsta klass. Arne var dock bättre än någonsin och det kändes som han den här gången verkligen levde upp till de förväntningarna vi alla har på honom med hans fysik genom att komma in riktigt hård också. Sedan måste jag även nämna Jimmy som har haussats en del från skånskt håll innan tävlingarna. Levde han upp till förväntningarna? Nej…han överträffade dem med råge. Fruktansvärt imponerande fysik på den här killen och hade det inte varit för att konkurrensen var mördande hade han varit en värdig vinnare vilken dag som helst.

Herrar -100 kg

Alla som trodde att det här skulle bli något slags promenadseger för Ingvar hade tydligen glömt bort Peter. Peter var grymt bra och snorhård – det fanns absolut inget att anmärka på. En gladare och ödmjukare tvåa får man dessutom leta efter. Att Ingvar vann kunde man dock inte anmärka på. Ska man verkligen greppa efter halmstrån kunde han kanske varit ytterligare ett snäpp torrare, men ja…vad ska man säga? Poseringen, flexen, den sjukt genomarbetade muskulaturen…allt satt där. När han vid något tillfälle fick för sig att böja sig framåt såg det ut som den klassiska bilden av Tom Platz. Helt klart ett par av de freakigaste lårbiceps och vader vi sett på en svensk scen. Dessutom rakt igenom en class act. Stämningen på publiken i den här klassen nådde redan under förbedömningen rena Söderstadion-klassen (eller åtminstone nästan;)) och det var verkligen kul att uppleva.

Herrar +100 kg

Missade jag tyvärr det mesta av, men det lilla jag såg var det tight mellan Lennart och Gumse. Fredrik Ström var lite tightare än de två andra men saknade lite massa för att verkligen kunna utmana.

Fitness

Missade jag sorgligt nog helt, men det var ändå glädjande att se att fyra tjejer verkligen tog sig upp på scenen. BF i all ära, men fitness är trots allt en lite mer spektakulär publiksport. Låt oss hoppas att trenden fortsätter.

Damer Juniorer

Erika var själv, men gjorde ändå klassen minnesvärd genom att dra ner ovationer för sin fenomenala fysik. En av de klart bästa damjuniorerna som åtminstone jag har sett. Det kan kännas löjligt att tala om värdiga vinnare i klasser med bara en deltagare, men i det här fallet var det verkligen befogat.

Herrar Juniorer

Mycket bra klass här! Martin Persson har gått från att vara en kille med imponerande muskler till att vara en kille med imponerande fysik. Nu har han fått ihop alla bitarna till ett komplett paket och gjorde verkligen inte bort sig i seniorsammanhangen heller. Mycket bra! Men även de övriga killarna var riktigt bra och vi kommer säkerligen få se mer av dem i framtiden.

Herrar Veteraner -80 kg

Ulf Nilsson vann välförtjänt och såg ut som en 25-åring i kroppen – naturligtvis en sjukt grov sådan. Zones avskedsföreställning var dock riktigt kul att se. Bra form, tightare midja och ett enda stort leende hela helgen. Ödmjuk och full av respekt för sina medtävlande – hatten av för Zone!

Herrar Veteraner +50 år

Det här var lite som -90 med Renato i rollen som Pierre. Han var helt enkelt för packad för att vara riktigt hotad. Bra form dessutom. Både Peter och Leif var dock riktigt vassa.

Herrar Veteraner +80 kg

Jag har redan sagt mycket om Ingvar och han var extremt bra även här och vann välförtjänt. Ali var väldigt bra och packad som vanligt och även Tommy var i mina ögon riktigt bra.

Par

Ingvar och Liselotte stod för en passande avslutning på helgen med ett bejublat och känslosamt framträdande. Men vi kräver fler par till nästa år.

Rullstol

Jag missade tyvärr Antoni den här gången, men har sett honom förut. Och jag tror att alla är eniga om att hans fysik kan vara den mest imponerande av alla.

BF -163 cm

Många riktigt bra här. Linda var bättre än jag någonsin sett henne och var välförtjänt etta med Carina och Eva-Linda precis bakom sig. Men här talar vi så hög klass på alla att jag inte skulle vilja dra på mig domarkavajen…

BF +163 cm

Christel var etta även i min bok. Hade fått till hårdheten på benen bra den här gången och hennes axlar är från någon annan planet. Riktigt bra rakt över! Sedan var det idel bra namn, men jag vill ändå nämna Anna Lübeck som jag kanske tyckte var mest förbättrad av alla. Kul att se!

CBB -178 cm

Martin är Martin och är alltid hur bra som helst. Här fick han dock hårt motstånd i form av en riktigt vass Jimmy Davidsson och en enormt förbättrad Johan Malm som hade vuxit ut till en verklig glänsare (som Alex hade uttryckt det). Samir här från forumet var som alltid bra, med riktiga byggarben, men vägde helt enkelt lite lätt mot toppen. Alltid lika glad och trevlig oavsett dock.

CBB +178 cm

Det blev främst en duell mellan Mauricio och en enormt förbättrad Andreas P. För mig påminde den lite om duellen mellan Kari och Ali i -80. Andreas är så hård som man kan bli (vilket han skämt bort oss med de senare åren), men var i år betydligt fylligare. Mauricio å sin sida är väldigt packad och med fina linjer. Det blev helt enkelt en smakfråga. Två väldigt bra cbb-killar i vilket fall!

Bild 325846