Tävlingsdebuterar du under 2009? Se hit!

Sista anmälningsdatum förlängt till den 9 maj: Team reFORM ger debutanter chansen att få proffshjälp: ”Upplägget för Talangjakten 2009 kommer att bli lite annorlunda, men huvudmålet är det samma som alltid. Bland nyheterna för i år, som vi kan avslöja, är att det slutligen kommer att bli 12 uttagna talanger som kommer att bli sponsrade med kosttillskott och samtliga förberedelser inför sin tävlingsdebut.”

Läs mer om årets antagningsprocess på BODYs forum

Allra första omgången av Talangjakten (där Team reFORMs båda coacher Fredrik och Joachim var behjälpliga) presenterades, förutom som tränings- och kostdagböcker på nätet, som en reportageserie i BODY (B&K Sports) Magazine under 2000-talet:
B&K Sports Magazine 8/2002: Talangjakten: Följ två nybörjare till sin första tävling
Nej, den här gången handlar det inte om att sjunga playback till Britney-låtar. Vi pratar istället om att vaska fram Sveriges mest talangfulla nybörjarbyggare, och stötta dem i deras satsning på sin första tävling – Luciapokalen 2002. Av mer än 200 sökande återstår nu elva talangfulla killar och tjejer. Av dessa kommer vi på B&K följa två personer lite närmare.

B&K Sports Magazine 9/2002: Talangjakten: Följ två nybörjare till sin första tävling
I förra månadens B&K kunde vi läsa om de elva kraftfulla profilerna som blev uttagna till första upplagan av talangjakten, med deltagande i Luciapokalen i december som stor final. Som vi då berättade kommer vi att följa två av dessa profiler på lite närmare håll. Vi inleder med att ”sitta tätt intill Pia ”Duracell” Jansson.

B&K Sports Magazine 10/2002: Talangjakten fortsätter: Möt Thomas Askeland
Thomas story började i den lilla Norska byn Hamar där han tillbringade sitt första levnadsår. Sedan flyttade familjen vidare till Askög, utanför Bergen. För två år sedan lämnade Thomas Norge och begav sig till Stockholm för att utbilda sig på Naprapathögskolan. Där är han just nu inne på sitt andra studieår. Fyra långa studieår ytterligare har han kvar innan han blir klar med sin utbildning.

B&K Sports Magazine 11/2002: Talangjakten fortsätter: Nu är vi inne i månad 4…
I fyra månader har vi nu följt våra talangers väg till tävlingsscenen på Luciapokalen. Och det börjar att dra ihop sig. Det är nu bara nio veckor kvar innan de ska ställa sig på scenen som fullfjädrade bodybuilders. Och tro mig, den tiden går ruskigt snabbt under en diet. Allt ska vara perfekt: formen, byxor/dräkt, posering, brunfärg och olja. Det är bråttom nu!

B&K Sports Magazine 12/2002: Talangjakten: Månad fem. Det är nära nu…
Målet är i sikte… Våra talangjaktsdeltagare är nu inne på slutspurten, med bara drygt en månad kvar till dagen D. Jag är impad! Riktigt impad faktiskt. Det är sällan man ser så målinriktade och seriösa personer. Dom satsar verkligen allt för att komma i superform till Luciapokalen. Denna gång låter jag dem själva berätta.

B&K Sports Magazine 1/2003: Talangjakten: It’s showtime!
Det är otroligt roligt och underhållande att gå in på deras hemsidor och följa dem dag för dag, i resan mot slutmålet. Där kan man läsa precis vad de har ätit under dieten, vilka kosttillskott som har använts, hur de har tränat med mera. Detta är en unik informationssamling. Mig veterligen har detta aldrig gjorts tidigare. För dig som funderar på att tävla är dessa sidor en gedigen grundkurs i hur man förbereder sig inför en tävling. Ett gott råd till dig är att lusläsa dem!

B&K Sports Magazine 2/2003: Talangjakten: Uppsummering
Detta har varit en extremt lärorik tid för alla inblandade, inte minst för deltagarna. Dessa har exponerats hade här i B&K, samt på deras egna hemsidor (där vi kunnat följa deras utveckling under hela perioden). Jag hoppas att de trots all denna ”uppståndelse” ändå kan landa med fötterna på jorden och agera som goda ambassadörer för sporten framöver. En god ambassadör är inte bara den som vinner tävlingar, utan också den som har förmågan att vara hjälpsam och ödmjuk mot andra.

B&K Sports Magazine 9/2003:Profilen: Möt Lasse Eriksson – 2:a på Luciapokalen 2002
Kanske känner du igen Lasse Eriksson från Talangjakten förra året, eller kanske från Luciapokalen nu senast? Han blev där tvåa i ett mycket tufft startfält. Nu får vi möjlighet att krypa in under Lasses svettiga träningskläder, för att lära känna honom lite bättre och kolla upp vad han har för planer inför framtiden.