Vad ska Arnold göra efter hans tid som guvernör går ut?

Foto: KP Ourama, BODY Finland

Kai Greene vann Arnold Classic 2010

Måndagen den 3 januari 2011 avslutar Arnold Schwarzenegger sin tid som delstaten Kalifornias guvernör. Schwarzenegger har innehavt ämbetet två perioder och kan därför inte väljas om ytterligare en gång. Många undrar vad den 63-årige ikonen kommer att satsa på härnäst. Ett vadslagningsbolag ger nu sina odds.

Det blir demokraten Jerry Brown som tar över guvernörsposten i Kalifornien efter Arnold, ett ämbete Jerry hade mellan 1975 och 1983. Han blir då den äldste guvernören i Kaliforniens historia.

Pressrelease från Ladbrokes:

Chansen att den gamle skådisen Schwarzenegger skulle bli president i USA är lika stor som att vinna på lotto då konstitutionen hindrar honom som förstagenerationsinvandrare. Oddsen talar sitt tydliga språk, 1001 gånger pengarna. Dock skulle han ha en bättre chans i sitt hemland, att Arnie blir president i Österriket spelas till 26 gånger pengarna.

”Men Schwarzenegger är ju så mycket mer än bara en politiker, chansen att han dyker upp i en ny Terminator-film spelas till sex gånger pengarna.  Att muskelknutten skulle gå en UFC match under nästa år har oddset 51,00. Vi säger bara: hasta la vista” säger Andreas Gillberg, Ladbrokes Nordenchef.

Aktuella odds – Arnold Schwarzenegger specialare

  • Att bli amerikansk president under 2012 – 1001,00
  • Att bli österrikisk president innan årsskiftet 2014 – 26,00
  • Att vara med i Terminator 5 innan årsskiftet 2012 – 6,00
  • Att bli en majoritetsägare i något engelsk fotbollsklubb i Premier League innan årsskiftet 2012 – 21,00
  • Att köpa ett casino i Las Vegas, Nevada innan årsskiftet 2013 – 34,00
  • Att gå en officiell UFC match innan årsskiftet 2011 – 51,00

Gymråttan menar att Arnold kommer att fortsätta på sin politiska bana, detta genom att bli invald i president Barack Obamas kabinett (som någon form av miljö/förnyelsebar energi-minister). Att arbeta för att ge något tillbaks till landet som gjorde det möjligt för honom att bli en superstjärna är något han ständigt återkommer till i nyliga intervjuer. Om man anser att miljö och hållbar utveckling är livsviktigt, var någonstans har man då större chans påverka än just på en ministerpost?

Sin kamp för förbättrad miljö är i alla fall det Arnold allra mest önskar att han blir ihågkommen för under sin tid som Kaliforniens guvernör. Och häromdagen blev Arnolds första samarbete med James Cameron sedan ”True Lies” en uppmaning till att rösta nej till en proposition som skulle släppa på miljökrav – propositionen röstades lyckligtvis ned:

Vad tror eller önskar du att Arnold gör härnäst? Filmprojekt som Terminator 5 eller Kung Conan? Något annat? En sak är säker – Arnold Sports Festival kommer att växa och bodybuilding kommer fortsätta att vara en central del av Arnolds liv.