Mikael Persbrandt hårdtränar inför Hamilton – fysikförebilden är Daniel Craig

Foto: Jimmi Hansson

David ”D-Flex” Seisay håller formen.

Den personlige tränaren David Seisay (även känd som D-Flex) har uppdraget av produktionsbolaget bakom de nya Hamilton-filmerna. Träna Mikael Persbrandt inför rollen som Hamilton – det man strävar efter är fysiken hos nuvarande James Bond, Daniel Craig.

I ett par bloggposter på D-Flex eget fitnesscommunity dflex.se har han i erfterhand berättat om den första tiden i ”bygget av en superhjälte”:

De första veckorna i processen kring Mikaels träning byggde mycket på strukturering av rutinerna. Att vänja kroppen vid mycket mer fysisk aktivitet, att få in kontinuitet kring både styrke- och förbränningsträning, och viktigast av allt, att ändra kosten.

Inspelningarna som baseras på av tre av Jan Guillous Hamilton-böcker beräknas starta under våren. Tidigare har figuren Hamilton gestaltats på vita duken av Stellan Skarsgård, Peter Haber, Stefan Sauk och Peter Stormare. Cirkelträning utan vila är planen för att peaka den nu 47-årige Persbrandts form:

Den ena dagen var det fokus på press- och dragövningar (t ex bröst, biceps + axlar), den andra var det fokus på drag- och tryckövningar (t ex rygg och triceps ) och tredje dagen var det lite av varje. Varje pass var inklusive ben och bål, med kondition mellan varje övning. Efter fyra veckor var vi ner från ca 104 kilo till 99.7. Vi var på g!

Foto: MGM

Daniel Craig fick i Casino Royal göra sin tolkning av Ursula Andress bikini-scen i Dr No…

Pressrelease nedan:

Mikael Persbrandt är nya Hamilton

TV4, tillsammans med Pampas produktion och distributören Buena Vista, presenterar Mikael Persbrandt som huvudrollsinnehavare i de kommande filmatiseringarna av Jan Guillous populära böcker om Carl Hamilton.

– Med Mikael Persbrandt som Jan Guillous legendariske hjälte Carl Hamilton, i händerna på enastående regissören Katrine Windfeld, är jag mycket glad och stolt över vår medverkan i Hamiltonfilmerna. Den tunga listan på fantastiska skådespelare ger projektet formidabel glans och skärpa, säger Åsa Sjöberg, programdirektör allmän-tv på TV4-Gruppen.

Mikael Persbrandt spelar huvudrollen som underrättelseofficeren Carl Hamilton i filmatiseringarna av Jan Guillous böcker. Persbrandt spelade senast huvudrollen i den danska filmen Hämnden, som nominerades för en Oscar, och 2009 belönades han med Guldbaggen för ”Bästa manliga huvudroll” i filmen Maria Larssons eviga ögonblick.

Hamiltontriologin börjar spelas in under våren 2011 och baseras på de tre böckerna I nationens intresse, I hennes majestäts tjänst och Men inte om det gäller din dotter. I nationens intresse har biopremiär den 13 januari 2012 och samtliga filmer kommer att visas i TV4. Filmserien produceras av Pampas produktion tillsammans med TV4, och Buena Vista är bio- och dvd-distributör.

Det är nu även klart att statsministern i filmen I nationens intresse spelas av Pernilla August och Hamiltons chef DG av Lennart Hjulström. I övriga roller ses Dan Ekborg, Gustaf Hammarsten, David Dencik, Fanny Risberg, Peter Andersson och Liv Mjönes.

Den danska regissören Kathrine Windfeld regisserar den första filmen. Windfeld är en av Danmarks främsta regissörer och har tidigare regisserat Drottningoffret och Kronprinsessan samt Wallanderfilmerna Vittnet och Indrivaren. Manusförfattare för filmerna är Hans Gunnarsson, Stefan Thunberg, Stefan Jaworski och producent är Jan Marnell.

Inspelningarna startar i Sverige för att sedan fortsätta i Jordanien och därefter ambulera runt om i världen till platser som Uzbekistan, Somalia, Skottland, Sibirien och andra delar av Ryssland samt England. Mikael Persbrandt har specialtränats för rollen sedan ett halvår tillbaka av både den amerikanska flottans attackdykare Navy Seals i USA samt vid Karlsborgs fästning i Sverige i ett samarbete med det svenska försvaret. Han har även fått hjälp av den personliga tränaren David ”D-Flex” Seisay som har hjälpt många skådespelare att komma i form genom åren.

Jan Guillous Hamiltonserie har en trogen läsarskara och har sålts i över 7 miljoner exemplar världen över. Böckerna har översatts till uppemot 20 olika språk.

Om Carl Hamilton

Carl Gustaf Gilbert Hamilton är svensk underrättelseofficer. I de nya filmerna är han kommendörkapten och anställd vid den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST). Carl Hamilton är bosatt i Stockholm men verkar över hela världen. Hans närmaste chef DG (Den Gamle) är också hans vän och mentor. Carls närmaste vän och kvinnliga motsvarighet är Mouna Al Husseini, officer inom den palestinska underrättelsetjänsten.

Foto: Linus Hallsénius/TV4

Mikael Persbrandt, Kathrine Windfeldt och Jan Guillou. Foto: Linus Hallsénius/TV4