Gymgrossisten.com öppnar dansk webbhandel

Gymgrossisten.com meddelar idag att de etablerar kosttillskottsbutik på webben i Danmark. Sedan tidigare har de öppnat webbhandel i både Norge och Finland. Gymgrossisten startade i Sverige under senare delen av 1990-talet, man driver både fysiska butiker runtom i landet och internetbutiker inriktade på hälsokost och träningstillskott.

I början av 2008 tog näthandelsverksamheten CDON Group över Trollhätteföretaget Gymgrossisten. Från 2009 till 2010 har antalet anställda i Trollhättan ökat från 22 till 36. CDON Group introducerades strax innan årsskiftet på börsen som fristående bolag:

E-handelsföretaget Cdons vd Mikael Olander är nöjd med den första kvartalsrapporten som eget börsbolag, efter avknoppningen från MTG i mitten av december.

Ett pressmeddelande om den danska webbhandeln väntas inom kort.

Uppdatering 22 februari, pressmeddelandet släpptes idag på cdongroup.com:

CDON Group AB lanserar Bodystore.dk i Danmark

CDON Group AB (Nasdaq OMX Stockholm: CDON) (publ.), en av Nordens ledande ehandelskoncerner, tillkännagav idag att de har expanderat segmentet Sport & Hälsa till Danmark genom lanseringen av e-handelsbutiken Bodystore.dk. Bodystore.dk är en dansk systerbutik till svenska Gymgrossisten.com och erbjuder ett brett utbud av kosttillskott, träningskläder och träningsredskap.

CDON Groups utbud inom Sport & Hälsa är nu tillgängligt i hela Norden. Segmentet redovisade en omsättningsökning på 35 procent till 285 miljoner kronor för helåret 2010, vilket återspeglade segmentets växande popularitet i målgruppen, ett större kropps- och hälsointresse i samhället, samt högre försäljningsvolymer i Finland och Norge.

Mikael Olander, verkställande direktör och koncernchef för CDON Group, kommenterade: ”Den nordiska expansionen av vårt erbjudande inom Sport & Hälsa ligger i linje med vår tillväxtstrategi att bredda vårt produktutbud, expandera våra verksamheter geografiskt och addera nya varumärken till vår portfölj.”

”Gymgrossisten har en ledande position på den svenska marknaden och har på kort tid även etablerat en stark position i Norge och Finland. Vi är övertygade om att vårt erbjudande kommer att vara lika populärt bland de danska konsumenterna.”

Om CDON Group

CDON Group är en av Nordens ledande e-handelskoncerner. Sedan starten 1999 har gruppen utökat och breddat sin produktportfölj till att idag vara marknadsledande på e-handel inom Underhållning (CDON.COM, BookPlus.fi, Lekmer.com), Mode (Nelly.com, LinusLotta.com, Heppo.com, RUM21.se) och Sport & Hälsa (Gymgrossisten.com, Bodystore.com). CDON Groups nio internetbutiker attraherar omkring 115 miljoner besök och två miljoner unika kunder årligen. Under 2010 genererade gruppen 2,2 miljarder kronor i intäkter.