David Henry valde svenska metallbandet 8-Point Rose för sin DVD

Foto: Johan Ylitalo

Laguppställningen i 8-Point Rose på debutplattan.

Den amerikanske glänsarbyggaren David Henry (fem proffssegrar, bland annat Mr Olympia 202, 2008), gjorde nyligen en träningsfilm: Beyond Motivation. När David och producenterna letade musik till filmen, så sökte man via webben efter nya och talangfulla band världen över. Och man fastnade för 8-Point Rose, från Kiruna i Sverige.

Adam Johansson, som spelar gitarr och sjunger ”growls” i 8-Point Rose (facebook / hemsida / myspace), berättar:

– Alla i bandet tränar regelbundet på gym och jag själv tränar styrkelyft. Därför besöker vi med jämna mellanrum body.se. Och via den såg vi att David Henry inför sin kommande dvd, Beyond Motivation, sökte musik. Så jag skickade iväg ett mail till producenten med några ljudklipp ifrån vår då kommande skiva, och fick svar på bara några dagar att de ville använda vår musik!

Adam om släppet:
– Musiken från dvd:n återfinns på vår debutskiva Primigenia, som släpptes sommaren 2010 och vi hoppas att det kommer pumpas mycket till den ute på gymmen i landet!

Vi kan bara hålla med! Rocknytt recenserar:

Det Kirunabaserade bandets debutplatta är smått imponerande. De bjuder på en kraftfull och melodiös power metal som påminner väldigt mycket om Nocturnal Rites. Första halvan är galet bra.

Foto: Alex Ardenti

David Henry är en av de bästa byggarna i branschen. Nu har han dessutom ett svenskt hårdrocksband vid sin sida.