Sveriges Starkaste Dräng 2011 koras den 25 mars

Vilka nio kommer att utmana Sebastian Davidsson, vinnaren från 2007 och 2009, om titeln Sveriges Starkaste Dräng? Magnus Samuelsson leder tävlingarna på Milamässan, Jägersro fredagen den 25 mars med start 15.00. Deltagarna består av medlemmar i Kommunal/studenter på lantbruksskolor.

Förutom ära och berömmelse är första pris en resecheck värd 5.000:-, andra pris 2.500:- och tredje pris 1.500:-. Tävlingen arrangeras på Milamässan av Numera Mässor i samarbete med Kommunal Skåne län.

Tävlingsmomenten påminner om det arbete som finns inom lantbruket:

  • Okbärning
  • Välta traktordäck
  • Flytta traktortyngder
  • Drängalyftet
  • Dra en bil

 
Följ Sebastian (Sveriges Starkaste Dräng 2007/2009) i hans tuffa dagbok på BODYs forum. Hans många träningsfilmer på YouTube är inspirerande – huvudmålet för året är Sverigest Starkaste Man 2011, men på vägen betar han av ett antal tävlingar/utmaningar. På sidan 30 av Swedish Firefighters 1/2011 (OBS! PDF-dokument) fick vi veta mer om strongmanträningens effekt:

Har du haft du haft nytta av din styrka i jobbet som brandman?

Vid en brand för ett antal år sedan så behövdes en traktor med frontlastare flyttas. Startnycklarna saknades och lyftgafflarna var i marken. Jag lyfte gafflarna och tillsammans med arbetskamraterna puttade vi ut ekipaget…

I videon nedan intervjuas Sebastian av TV4 inför Sveriges Starkaste Dräng 2009, sedan följer ett nyhetsinslag från tävlingen: