Sebastian Davidsson är fortfarande Sveriges Starkaste Dräng

För tredje gången i rad tog Sebastian Davidsson hem titeln Sveriges Starkaste Dräng, tävlingen som arrangeras vartannat år på lantbruksmässan Mila i Malmö. Liksom 2009 vann Sebastian alla grenar, denna gång var det dock mot ett färre antal mottävlande drängar.

Sebastian har sammanfattat tävlingen i träningsdagboken på BODYs forum.

Igår var det då dags att tävla igen. Min uppladdning inför tävlingen var långt ifrån optimal, jag har varit krasslig i veckan. Lite feber, ont i halsen och förkylning men igår kändes det bättre så vi åkte ner till Malmö på milamässan där tävlingen hölls.

Det var lite ändringar på grenarna, så istället för arm over arm blev det truck pull med bara sele ”old school-style” som de gjorde på 80-talet. Och istället för att lyfta naturstenen så skulle den bäras för maxsträcka, pust…

En filmsammanfattning från hans YouTube-samling finns inbäddat nedan. Grenarna var:

  • DRA EN BIL: En bil skall dras från punkt A till B, 20 meter, på snabbast tid. Tidtagning sker från startskottet till framdäcken passerat mållinjen. En och en tävlar. Bilen väger 2,2 ton.
  • VÄLTA TRAKTORDÄCK: Ett traktordäck skall vältas från punkt A till B,
    15 meter, på snabbast tid. Tidtagning sker från startskott till däcket
    når mållinjen. Två och två tävlar samtidigt. Däcket väger 190 kg.
  • FLYTTA TRAKTORTYNGDER: Ett antal traktortyngder skall flyttas 10 meter. Tyngderna skall hängas upp på en ställning. Tidtagning sker från startskott till sista tyngden är på plats. Två deltagare tävlar samtidigt. Tyngderna väger 37 kg/st.
  • MILAS DRÄNGALYFT: En sten som väger 120 kilo skall bäras så långt som möjligt på 90 sekunder.
  • OKBÄRNING: Ett ok som väger 200 kg skall bäras från punkt A till B, 15 meter, på snabbast tid. Tidtagning sker från startskott till båda fötterna passerat mållinjen. Två och två tävlar samtidigt.

 
Deltagarna:

  • Sebastian Davidsson, Anderstorp
  • Joakim Olsson, Furulund
  • Håkan Olsson, Furulund
  • Per Bonde Gerhardsson, Löderup
  • Filip Mårtensson, Nävlinge

 

Foto: Mila/Numera Mässor

Tvåan Joakim Olsson, segraren Sebastian Davidsson och trean Per Bonde Gerhardsson.
Foto: Mila/Numera Mässor

Lokaltidningen var på plats för att bevaka Milamässan, det blev både en artikel – ”Furulundsbo tvåa i Sveriges starkaste dräng” – och ett webb-tv-inslag:

Vartannat år koras Sveriges starkaste dräng. I år var Skåne representerat tvåfalt genom Håkan Olsson och brorsonen Joakim Olsson från Furulund utanför Kävlinge.

Lokaltidningen intervjuar Joakim Olsson innan tävlingen.