Styrketest för reporter sex veckor efter första bänkpressen

Sportreportern Malin Jansson pushar sig själv hårt med tio utmaningar att genomföra innan hon passerat 30. En av dem är att delta på i Bänkpress-DM. Första träningspasset i bänkpress någonsin genomfördes i början av mars – ett max på 30 kg var utgångspunkten. Har hon ökat något på veckorna sedan dess?

Du som blir inspirerad av att själv pröva på styrkelyft kan hos Svenska Styrkelyftförbundet hitta föreningar som aktivt sysslar med nybörjarträning. I bloggen Utmana Malin Jansson kan du följ Malins förberedelser och genomförande av de 10 utmaningarna:

1. Åka störtlopp. 2,7 km långa störtloppet Skutskjutet i Åre i slutet av april blir en utmaning för både lår och psyke. Det knyter sig redan i magen.

2. Bänkpress. Under ledning av gode och starke atleten Kent Hansson ska min arma bröstkorg tränas upp för att sedan framåt hösten tävla i DM för Höllvikens Atletclub. Hjälp mig du gode.

3. Bokutmaningen. Genom experthjälp av  Skånskans kulturredaktion har den ultimata listan över ”10 böcker du ska ha läst innan du passerat 30” upprättats. Dessa ska jag sedan sluka med hull och hår och dessutom recensera i någon form på bloggen.

4. Vätternrundan. Ja, den arma baken ska gnaga runt på en cykel i juni. 300 kilometer. Även känt som 30 mil. Ofattbara längder för en sådan som mig.

5. Speedway. I samarbete med Gnistorna speedway i Malmö ska en lämplig utmaning utföras i offentligt sammanhang på Malmö Motorstadion. Dessförinnan sker ett par träningspass så klart.

6. Lidingöloppet. 3 långa mil på stapplande ben. Lika tufft som ett maraton säger de som kan. Må benen bära.

7. Hässleholm Hurricanes. Ett två timmar långt träningspass innehållande den Amerikanska Fotbollens alla utmaningar. Här gäller det att visa att störst inte alltid är bäst.

8. Fotbollsgolf. En mäktig duell mot en svensk mästarinna. En spelare från LDB FC Malmö möter mig i en prestigefylld omgång fotbollsgolf. Minst snedsparkar vinner och det måste bli jag.

9. Travkusk. Genom utbildade proffstränaren Jenny Andersson, som arbetar som lärling hos Lutfi Kolgjini, ska jag på en dag gå från aningens hästrädd kvinna till travkusk.

10. Magkatarr. Efter en släng av magkatarr runt 30-årsdagen blev  det plötsligt avgörande att ovanstående nio utmaningar ska utföras utan magkatarr. Mitt ansvar blir att hålla denna långt i från mig genom balans och lyhördhet. Kanske svårast av allt.