Undermän – nycirkus med bland annat kettlebells

Underman kallas den som lyfter i parakrobatik, ”Undermän” är också titeln på Cirkus Cirkörs nya föreställning om och med Mattias Andersson, Matias Salmenaho och Peter Åberg, erfarna nycirkusartister. Föreställningen har premiär ikväll och är fylld av bland annat kettlebellkoreografier.

Urpremiären sker på Stora teatern i Göteborg 28 april. I höst turnerar gruppen runt i landet. Läs mer på Cirkus Cirkörs hemsida och hos Poetry in Motion:

Undermän är historien om tre personer som alla förlorat sina partners, och därmed sina kärriärer och framtidsplaner. De har levt ett liv där de stöttat, balanserat, lyft och räddat sina nära, men vem stöttar en kvarlämnad underman?

De tre undermännen har funnit varann och bestämt sig för att vända på situationen. Tillsammans med den slitna musikern Andreas påbörjar de en resa tillbaka till rampljuset och bygger upp en värld där de utan respekt för normer låter den bärande stöttepelaren överglänsa utsmyckningen och grunden vara lika känslig som stark. En värld där viljan och hjärtat förändrar förväntningar och skapar någonting genuint.

Det resulterar i en föreställning fylld av dolda talanger, kettlebellkoreografier, lyckanden, misslyckanden och en viktig historia att berätta.

Göteborgsposten/TT har skrivit om föreställningen:

Alla tre är erfarna och virtuosa nycirkusartister som skilt sig från de kollegor och kärestor som de jobbat med under många år. Och vad gör man, när man plötsligt står utan den person man satsat hela sin karriär på, kanske till och med sitt kärleksliv? Deppar förstås, men sedan?

-Man hittar andra i samma situation och säger, vad fan, nu kör vi, säger Olle Strandberg, föreställningens idégivare och regissör.

Foto: Mia Bergius

Foto: Mia Bergius