De nya gladiatorerna presenterades i måndags

Häromdagen presenterades de sexton kampsugna muskelbergen (många av dem välbekanta för BODY-läsarna) som väntar de utmanare som vågar ställa upp i nya säsongen av Gladiatorerna. Den månadslånga inspelningen påbörjas inom kort i Löfbergs lila arena i Karlstad. Programmet får premiär i slutet av 2011 eller under 2012.

Uppdatering 9 januari 2012: Stark inledning på nya omgången:

I lördags kväll hade Gladiatorerna nypremiär i TV4. I tv-sofforna samlades 1 120 000 tittare för att se bland andra Hero, Pansar, Amazon och Bullet göra slarvsylta av utmanarna som vågat sig till gladiatorarenan.
– Ett styrkebesked från våra muskulösa vänner, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4. 

Totalt bänkade sig 1 120 000 tittare framför Gladiatorerna som efter åtta år nu är tillbaka med en ny säsong i TV4. I TV4:s huvudmålgrupp 12-59 år låg ratingen på 13,4 procent och tittartidsandelen landade på 36,2 procent i samma målgrupp. 
– Det är fantastiskt kul att Gladiatorerna är tillbaka med sin karaktäristiska styrka, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Uppdatering 17 juni: Gladiatorutmanarna har faktiskt fått mer uppmärksamhet i media än Gladiatorerna själva, läs några av rapporterna från media här.

Några av BODY.se-bloggarna kunde här i veckan släppa nyheten de burit på lääänge:

 
Biljetterna till inspelningsdagarna 9-12 samt 17-19 juni släpptes den 3 maj, du köper dem på ticnet.se. Föreställningarna tar mellan 3-4 timmar och kommer att bjuda på fartfyllda kamper som kan uppskattas av hela familjen.

Du som funderar på att bli utmanare i en kommande säsong kan ta testet utformat av expertkommentatorn i den tidigare omgången av Gladiatorerna, Ove Rytter. Det visar ifall du har alla komponenter på plats för att nå hela vägen fram. 8 500 utmanare sökte till programmet i år!

Den nya säsongens Gladiatorer är:

Damer

 • Amazon – arenans vackra härskarinna och förförerska. Cecilia Benjaminson. 35 år, 166 cm, 62 kg.
 • Bullet – arenans hårding och munläder. Christy Bacon. 30 år, 181 cm, 77 kg
 • Ice – arenans kallblodiga kraftpaket och isdrottning. Helene Ahlson. 31 år, 163 cm, 58 kg.
 • Hyper – arenans energiknippe och glädjespridare. Jannika Larsson. 29 år, 168 cm, 64 kg.
 • Kitsune – arenans sluga räv och principfasta krigare. Jenny Adolfsson. 29 år, 160 cm, 60 kg.
 • Lynx – arenans tigrinna som kämpar med klorna ute. Lina Eklund. 29 år, 164 cm, 64 kg.
 • Athena – arenans godhjärtade moder och krigarkvinna. Magdalena Kowalczyk. 32 år, 175 cm, 70 kg.
 • Stinger – arenans minsting och hemliga vapen. Cajsa Nilsson. 34 år, 161 cm, 59 kg.

 
Herrar

 • Toro – arenans något fåfänga Casanova. Ako Rahim. 26 år, 184 cm, 95 kg.
 • Prime – arenans rättrådiga och principfasta polis. Mikael Hollsten. 26 år, 189 cm, 92 kg.
 • Baron Samedi – arenans uppseendeväckande mystiker. Patrick Lessa. 29 år, 177 cm, 96 kg.
 • Hero – veteranen som är Gladiatorernas okrönte kung. Roddy Benjaminson. 42 år, 184 cm, 105 kg.
 • Wolf – arenans vilddjur. Binais Begovic. 28 år, 178 cm, 96 kg.
 • Tor – arenans jätte och ädle vilde. Mikael Spreitz. 47 år, 199 cm, 110 kg.
 • Phoenix – arenans showman och eldige dansare. Aris Denis-Sanchez. 38 år, 186 cm, 98 kg.
 • Pansar – arenans actionhjälte och tuffing. Peter Bláha. 33 år, 182 cm, 103 kg.

 

TV4: Bli en gladiator

Här kan du ladda upp en bild på dig själv som sedan smälts samman med din favoritgladiators kropp.

TV4: Skärmsläckare och bakgrundsbilder på gladiatorerna

Här kan du ladda ner coola bakgrundsbilder på gladiatorerna till din mobil eller Ipad och en snygg skärmsläckare till din dator, helt utan kostnad.

P4 Extra med Lotta Bromé: Gladiatorerna som ska slåss på riktigt

På lördag börjar en ny säsong av ”Gladiatorerna” i Tv4. Många känner kanske igen Micke Spreitz, aka Ronald Niedermann från Stieg Larsson-filmerna. Nu gör han gladiatorn Tor.

Dagbladet: ”Lynx” ska sätta klorna i sina motståndare

I kväll drar TV4 igång en ny säsong av det populära tv-programmet ”Gladiatorerna”.En av gladiatorerna är Sundsvallstjejen Lina ”Lynx” Eklund, 29.
– Min karaktär bygger på en kattliknande djurisk gladiator som alltid kämpar med klorna ute, berättar hon.

P4 Extra med Lotta Bromé: Gladiatorerna som ska slåss på riktigt

På lördag börjar en ny säsong av ”Gladiatorerna” i Tv4. Cecilia Benjaminsson gör gladiatorn Amazon och kommer inte dra sig för att ge utmanarna på puffen.
– Slappnar man av en sekund så får man ju en smäll tillbaka på direkten.

Sundsvalls Tidning: För Lina Eklund finns bara vinst i sikte

På lördag gör Gladiatorerna comeback i tv-rutan och av dem är Lina Eklund som kommer från Sundsvall. Just nu befinner hon sig i USA för att satsa på en karriär inom kampsporten MMA.

Skövdenyheter: Hero kvar i ”skitigt” Gladiatorerna

Det var åtta år sedan sist. På lördag är det dags för en ny säsong av Gladiatorerna. ”Arenan är mörkare och skitigare denna gång” säger Roddy ”Hero” Benjaminsson från Skaraborg.

Skövdenyheter: Träning är livet för Benjaminsons

Att träna är en livsstil för gladiatorerna Roddy och Cecilia Benjaminson. Särskilt för Roddy, som knappt varit träningsledig mer än ett par veckor i taget, i hela sitt liv.

TV4: Bakom kulisserna med Gladiatorerna

På lördag 7 januari är det premiär för Gladiatorerna i TV4. Vi följde med två av kämparna, Mikael ”Prime” Hollsten och Micke ”Tor” Spreitz, under en hektisk pressdag.

Lokaltidningen Hässleholm: ”Publiken kan förvänta sig mycket ylande”

Binais Begovic har velat vara med i Gladiatorerna sedan de första programmen sändes. Nu har drömmen blivit verklighet när han som den atletiska och ylande Wolf tar sig an utmanarna i programmet som har premiär den 7 januari.

Nyheter24.se: Gladiatorstjärnan om saknaden efter kollegorna

För gladiatorveteranen Roddy Benjaminsson, alias Hero, är nypremiären av Gladiatorerna på lördag inte bara en återkomst till programmet – det är också en påminnelse om de bortgångna kollegorna Zeke och Indra, som avled för snart tio år sedan.
– Det kommer tillbaka, säger Roddy Benjaminsson.

Länstidningen: Jämte intar gladiatorarenan

Mikael Hollsten, från Östersund, spelar gladiatorn ”Prime” när ”Gladiatorerna” har nypremiär i rutan på lördag den 7 januari.
– Det roligaste jag gjort någonsin, säger han.

HD.se: Gladiatorn från Helsingborg

Den före detta helsingborgaren Binais Begovic kommer nästa vecka att få sitt stora tv-genombrott. Som karaktären Wolf när TV4 åter drar igång den populära tävlingen ”Gladiatorerna”.

Lokaltidningen: Vargen kommer – helsingborgare blir gladiatorn Wolf

När Gladiatorerna drar igång i en ny säsong i tv-rutan så är en av dem som med muskelkraft ska sätta stopp för utmanarna en helsingborgare. Men styrkan har även visat sig vara ett hinder i karriären för Binais Begovic, numera bosatt i Los Angeles.

Norrbottens-Kuriren skriver om en Gladiator som i Luleå är mest känd som före detta Luleå Basketspelare med en fysik utöver det vanliga:

Christy Bacon startar en ny karriär. Som gladiatorn ”Bullet” i TV4:s storsatsning.
– Jag ska försöka att inte skada någon, säger hon.

TV4 berättar om åtta saker du inte visste:

Har du också funderat kring hur inspelningen av Gladiatorerna egentligen går till? Här får du en massa spännande bakom-kulisserna-fakta.

Lokaltidningen NWT var på plats under måndagseftermiddagen då de nya gladiatorerna presenterades:

Magnus Karlsson Lamm, exekutive producent på TV4 berättar att man från deras sida förväntar sig miljonpublik och avslöjar ett hårt påtryck genom ansökningar från utmanare. 8 500 utmanare har sökt till programmet i år jämfört med 3 000 sökande år 2004.

– Det är TV4:s största projekt någonsin och tiden har kommit för gladiatorerna, säger Magnus Karlsson Lamm.

Värmlands Folkblad var på plats i helgen då Cecilia ”Amazon” och Roddy ”Hero” demonstrerade arenan:

Brutna fingrar, stygn i huvudet, axlar som går ur led. Livet som gladiator kan vara hårt och det är två härdade muskelberg som är på plats i Karlstad för att möta pressen.

– Det här är ju på riktigt, inget ploj. Vi går in till hundra procent i varje tävling och då blir det mycket skador, säger Roddy ”Hero” Benjaminsson.

NWT gjorde ett webb-tv-inslag med Hero och Amazon:

I början av juni sätter inspelningarna av Tv4:s Gladiatorerna igång i Löfbergs Lila Arena. Det påkostade bygget är i full gång och på tisdagen kom gladiatorerna Hero och Amazon på besök för att inspektera arenan. Och de båda är laddade och redo för kamp.

I måndags var också Roddy och Cicci gäster i Mix Megapols Äntligen Morgon (lyssna på reprisen här), där de bland annat talade med Gladiorernas nya programledare, Gry Forsell:

Vi fick också maffigt besök av Gladiatorerna Hero & Amazon (Roddy + Cecilia Benjaminson). Nu tränar de 2 pass/dag och dricker en hel del havregrynsdrinkar. Men det är inte bara kul att vara en muskelknutte, Hero berättar att han har supersvårt att hitta jeans.

Amazon och Hero har varit ett par i 8 år och det sa klick den dag då Hero hade diskbråck och Amazon fick bära upp Hero på hotellrummet!

TV4 Värmland har träffat gladiatorn Amazon – och passar på att gå en rond mot Hero: