På lördag avgörs nybörjartävlingen Tammerpokalen i Sundsvall

Den 8-10 juli är det dags igen för succélägret från somrarna 2008, 2009 och 2010. Träningslägret som är av en avslappnad karaktär avhålls på Lödgö Herrgård i naturskön miljö strax norr om Sundsvall. I samband med denna helg avhålls också nybörjartävlingen Tammerpokalen nu på lördag! Förbedömning kl 10 och final kl 16, platsen är Skönsbergs Folkets hus strax utanför Sundsvall.

På BODYs forum kan du läsa mer om de tidigare årens läger och tävlingar:

 
Läs mer om lägret och tävlingen på hemsidan tammerpokalen.se. Vår mingelrapport från lägret och tävlingen 2010 kan du se här:

Det fanns en tid när sommaren var fitnessbranschens slöaste och mest avslappnade tidsperiod. Inte nu längre. Knappt har man väl dansat färdigt runt midsommarstången innan det formligen brakar loss i olika typer av träffar, tävlingar och läger. Här är en kort mingelrapport från Tammer Training Camp 2010.

Sundsvalls Tidning: Träning för kropp och knopp

Mental och fysisk träning varvat med avslappning och god mat.
Träningshelgen på Lögdö bruk är en hyllning till träningsgurun Arne Tammer och samlar besökare från Arjeplog till Lund.
– I år har vi fokus på det mentala, på knoppen och inte bara kroppen, säger arrangören Anders Graneheim.

Dagbladet: Graneheim kraftsamlar på Lögdö bruk

I helgen förvandlas lugnet kring Lögdö bruk till ett muskelstinnt träningsläger.
Det är styrkeprofilen Anders Graneheim som bjuder in till sitt fjärde Tammer Training Camp.
Träning varvas med föreläsningar och gemensamma aktiviteter och deltagare kommer från hela Sverige.

helahalsingland.se: Han bygger upp sin kropp

19-årige Bollnäskillen Daniel Lindén bygger muskler. Nästa helg visar han upp resultatet av sitt målmedvetna byggande. Tävlingen i Sundsvall blir hans unga livs allra första.

Anders Graneheim skrev om planerna för Tammerpokalen 2011 i sin BODY-blogg:

Folkets Hus i Skönsberg får inhysa TAMMERPOKALEN! Skönsberg kallas f.ö. för ”staden i staden” och ligger på ca 15-20 minuters gångavstånd från Sundsvalls stadskärna (OK – Carina Isaksson går på halva tiden ;-).

Lokalerna är i det närmaste perfekta för tävlingens storlek, sluttande golv och biostolar med en klart bredare scen än på ETIC (där tävlingen gått 2009 och 2010). Även ljus och ljudanläggningarna ser bra ut!

Några har haft goda erfarenheter av tävlingen. Andreaz Engström bloggade om 2009 års upplaga:

Jag har ju hunnit med att vara åskådare på en hel del tävlingar varje år, både i Sverige och internationellt. Jag kan säga att den här tävlingen var det ballaste jag någonsin varit på. Lokalen var inte stor, men riktigt knökfullt. Publiken var i extas och de tävlande tävlade med mer hjärta mot vad jag tidigare någonsin sett. Så jävla kul tävling. För er som någon gång tänkte tävla, så är det här tävlingen för er.

Alex Danielsson ägnade en hel ledare åt eventet:

Det var fredag kväll. Alla var vi där av samma anledning – en nybörjartävling i bodybuilding.

300 anhöriga och nära vänner till de tävlande. Och så jag. Vi trivdes finfint ihop. Inte minst när de tävlande intog scenen. De spontana vrålen från publiken ville aldrig minska i styrka. Aldrig ta slut. Trots tinnituskänningar i mitt vänstra öra (där stod merparten av en tillrest hejarklack från Östersund) så trivdes jag förträffligt. I nästan fyra timmar förundrades jag över att ingen i publiken ville gå hem, eller på annat sätt tröttnade innan det hela var slut. Först när de kalla lysrören tändes upp valde vi att tillsammans välla ut i den svala sommarnatten.

Det var precis som det var förr. På den tiden när våra tävlingar inhystes i skolaulor, på ungdomsgårdar och i trånga gymnastikhallar. Då var det alltid packat med folk. Då var det alltid ett sjuhelsikes liv.

Lägerdeltagarna sommaren 2009 – busfint väder, fina omgivningar och avslappnad stämning.