Missa inte Athletic Fitness-SM nu på lördag!

Denna lördag arrangeras SM i Athletic Fitness 2011 på värmländska Karlstads största konferens- och semesterhotell: Best Western Gustaf Fröding. Samtidigt med AF-SM arrangeras också SM-kvalificerande tävlingar i Bodybuilding, Body Fitness och Classic Bodybuilding.

Läs fler artiklar om Athletic Fitness på BODY.se via taggen Athletic Fitness. För samlad information om tävlingarna, besök SKKF.org.

nwt.se: Muskler ska spännas på hotell Gustaf Fröding

På lördag avgörs athletic fitness-SM i Karlstad. Bland deltagarna finns både gladiatorer och värmlänningar med medaljchanser.
– Anna Bergli från Karlstad har vunnit SM ett flertal gånger tidigare, berättar tävlingsarrangören Fredrik ”Freddan” Eriksson.

Lerums Tidning: Frida satsar på SM

På lördag gör Frida A. Werander sin första SM-start. Mästerskapet som går i Karlstad gäller athletic fitness.
– Det blir hård konkurrens, några av gladiatorerna ställer upp. Favorit är Jenny Adolfsson, hon är 60 kilo muskler, säger 59 kilo muskler till LT.

SM Athletic Fitness har ett eget event på Facebook, kanske hittar du någon att samåka med där? Du kan även diskutera tävlingarna i dess avdelning på BODYs forum. Förbundsordföranden berättade nyligen mer om årets tävlingar:

Arrangörsteamet med Fredrik Eriksson i spetsen jobbar på för att få allt så perfekt som möjligt, och nämnas kan att den gamla välkända hinderbanan kommer att köras utomhus och kanske med några hinder i skogsmiljö, vi får se.

Segrarna i Athletic Fitness kommer också att få möjlighet att representera Sverige vid den demotävling som avhålls i Tallin i samband med VM i Classic Bodybuilding. Vi hoppas på bra väder och mycket folk. Ta med baddräkt/badbyxor så kanske ni kan ta ett dopp i hotellpoolen tillsammans med atleterna efter tävlingen!

Mer data om tävlingarna, orten, hotellet och arenan Värmlandssalen finns i vår tidigare samlingsartikel om Athletic Fitness-SM:

Karlstad ligger vid Vänerns norra strand, mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Restiden är ca 2,5 timmar från respektive stad. Avstånden är 25 mil mellan Karlstad-Göteborg, 31 mil mellan Karlstad-Stockholm och 23 mil mellan Karlstad-Oslo.

Lär dig mer om kroppskulturgrenen Athletic Fitness:

Athletic Fitness är en sport där man måste vara stark, uthållig och ha en bra fysik. Just nu är tävlingstillfällena för Athletic Fitness i Sverige begränsade till två per år: SM (Svenska Mästerskapen) i slutet av sommaren och nybörjartävlingen Decembercupen på vintern.

I forumtråden ”Athletic Fitness – Min historia (1996-2010)” så lägger sportens mesta tävlande – Rookie Westin – ut sina minnesbilder och backstagehistorier från Athletic Fitness:

1995 läste jag en artikel ur BK Sports Magazine (Body) för första gången och får se ett reportage om en Classic Superstar tävling i Skara. På en av bilderna så såg de ju inte så mycket större ut än mig så jag bestämde mig för att tävla året efter.

Under tävlingen så såg jag att alla var rätt bruna och det var inte äkta brunfärg så när alla gick upp på scen så ”lånade” jag lite Cahling. Jag hade ju ingen coach så det var rätt tungt att få det jämt på ryggen men efter cirka 5 minuters paniksmörjning så var jag klar.

För drygt ett år sedan rapporten från SM 2010, där han efter 15 år äntligen tog sitt välförtjänta SM-guld. Grattis Rookie! Följ Rookies vidare satsningar i hans BODY.se-blogg!

Rookie tog sitt första SM-guld 2010. Upprepar han bedriften i år? Den som är på plats får se det live!