Vem som är Skånes Starkaste Man avgörs i Sjöbo på lördag

Tävlingen som de tidigare tre åren den arrangerats avgjort vem som var Sjöbos Starkaste Man har i år bytt till att avgöra vem som är Skånes Starkaste Man. Detta då det är den enda tävlingen av sitt slag i Skåne (plus en förberedelse för att låta arrangera den på andra skånska orter). Enligt uppgift kommer hälften av de tjugo starkaste i Sverige att delta.

Läs mer om Skånes Starkaste Man på dess facebookeventsida. Några samlade rapporter från första upplagan av tävlingen 2008 finns på BODY.se.

Skånskan: Kraftkarlar ska göra upp på Sjöbo idrottsplats

Nu på lördag klockan elva arrangeras tävlingen Skånes starkaste man i Sjöbo. Johan Espenkrona tillsammans med sin svärfar står bakom evenemanget, som de hoppas locka stor publik.

Ystad Allehanda: Starka män ska spänna muskler

Nu på lördag blir det åter dags för en annorlunda tävling på Sjöbo idrottsplats. Istället för kulstötning lyfts stora atlasstenar, stället för 400 meter löpning blir det att dra en lastbil och istället för att hoppa häck, blir det att välta traktordäck. Det är fjärde året som Sjöbos starkaste man utses.

– Men i år heter det i stället Skånes starkaste man, säger huvudansvarige Johan Espenkrona.

David Nyström, Sebastian Davidsson, Henrik Ottosson, Kalle Lane, Stefan Ringdahl, Anders Lindbladh, Johan Espenkrona och Mario Sjögren hade för ett tag sedan ett gemensamt grenträningspass inför Skånes Starkaste Man, något som dokumenterades på video:

Andreas Johansson har gjort ett besök under ett träningspass med Kärvaryd Strongman och dokumenterat det på maxstyrka.se:

För några månader sedan så frågade jag Sebastian Davidsson, även känd som ”Sveriges Starkaste Dräng”, om han var intresserad av att göra en intervju. Han sa då att det vore väldigt roligt om jag istället hängde med på ett av deras träningspass. Det lät såklart som ett väldigt roligt förslag, så för en dryg vecka sedan var det dags.