Framgångsrik boxare startar ny karriär: Minette flyttar till Meckat

Foto: Seth Janson

Bodyfitnessprofilen Minette Onler reste tidigare i år till Kalifornien för att insupa lite hardcore träningsluft. Vips hamnade hon förstås på Gold’s Gym i Venice, där hon snabbt blev uppmärksammad av gymmedlemmarna som blev djupt imponerade av Minettes ”svenska” sätt att träna. Hårt, intensivt och fokuserat alltså.

Men det var inte bara de tränade som fick upp ögonen för vår svenska fitnessdonna. Även en inte helt okänd Chris Cormier hajade till, vilket ledde till att Minette lagom till nyår kommer att ta sitt pick och pack och flytta från Sverige till Santa Monica. Minette berättar:

– Jag fick en förfrågan från Chris om jag inte ville flytta dit och börja jobba på Gold’s i Venice som Personlig Tränare, samt ingå i Chris och Monica Brandts utbildningscrew för tävlande atleter. Känns det som ett erbjudande man vill tacka nej till?!

När Minette nu återvänder till Venice väntar en hel del promotionjobb- och resor runt om i USA och Europa, där hon tillsammans med Chris och Monica ska berätta om sin verksamhet och föreläsa om sambandet mellan träning, kost och det mentala för att få resultat.

– Vi kommer huvudsakligen att rikta oss till tävlande atleter, och coacha dem i allt från det grundläggande träningstänket till posering och diet. Men vi kommer absolut inte att utesluta vanliga motionärer från vår kundkrets, förklarar Minette.

Dessutom vill Minette gärna att fler ska få chansen att komma till Venice och få uppleva pulsen i bodybuildingens Mecka. Därför har hon tillsammans med Chris och Monica arbetat fram exklusiva samarbeten med hotell med bra lägen och klassiska restauranger i byggarkretsar.

– Har ni funderingar på att åka till Kalifornien så får ni gärna kontakta mig på minetteonler@hotmail.com, så kan jag tipsa er om bra boende och välkomna er till gymmet!, hälsar Minette.

Läs mer om Minette och tävlingsteamet Pure Fitness på www.purefitness.se.

I BODYs aprilutgåva 2011 fick våra läsare veta mer i artikeln ”Fitness Fighter: Vi träffar Minette Onler”:

Med ett förflutet som framgångsrik boxare har Minette Onler idag bytt bana och gör sig istället ett allt större namn inom fitnessvärlden. Vi tog oss en pratstund med denna tuffa och glittrande fitnesspingla om framgångar, motgångar och framtidsplaner.

[…]

Minettes 10 tips till tjejer som vill tävla i Bodyfitness

  1. Gå och se några tävlingar, till exempel Luciapokalen.
  2. Tävla och insup tävlingskänslan samt få erfarenhet.
  3. Ta hjälp av en coach och/eller någon som tävlat tidigare.
  4. Sätt upp konkreta mål och delmål.
  5. Spara pengar, för det är en dyr sport.
  6. Meddela dina nära och kära vad du kommer att göra samt att du kommer att behöva deras förståelse och stöd.
  7. Förbered dig, inte bara fysiskt utan även mentalt, denna sport är oerhört krävande på båda planen.
  8. Skapa en målbild över vart du vill nå, hur du vill se ut, och ha den bilden klar i huvudet.
  9. Se till att behålla fullt fokus under dina styrketräningspass även på diet, så att de fortsätter att vara kvalitativa och inte blir halvdana.
  10. Glöm inte att ha roligt på vägen till ditt mål!